Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie jest 3 m agromasz talerzowy wał packera i siewnik poznaniak na redlicy talerzowej i niezbyt ciężki 6 cyl mf 4270 ale z turem daje rady. Bez tura pewnie była by lipa. Już sama łyżka robi robotę. Musze trochę strzelić ze sprzęgła by na rozłożonym hydropaku przód podniosło.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Sąsiad w tamtym roku miał

Fajnie się kosiło bo groch nie P0legł tylko owies go trzymał

A nie wiesz jakie odmiany owsa i grochu albo się zapytaj 😁

Opublikowano
PAN88 napisał:

Bajki towar tanieje. Chyba że hodowcy jakiemuś to może i tak. 

patrz a u nas chcą po 770 podpisywać kontrakt, i trzeba się zastanowiac do rana bo spada

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

U mnie jest 3 m agromasz talerzowy wał packera i siewnik poznaniak na redlicy talerzowej i niezbyt ciężki 6 cyl mf 4270 ale z turem daje rady. Bez tura pewnie była by lipa. Już sama łyżka robi robotę. Musze trochę strzelić ze sprzęgła by na rozłożonym hydropaku przód podniosło.

4300kg waży twój MF? U mnie w dowodzie jest 5300🤔 no i mam ładowacz. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

4300kg waży twój MF? U mnie w dowodzie jest 5300🤔 no i mam ładowacz. 

Te masy z dowodów to ja wiem czy w to wierzyć. Mam na nim tura hydramet 16 waży jak gdzieś na tabliczce widziałem dobrze pamiętam chyba 900 kg. do tego przedni tuz i wom z 200 może być. Obstawiam ,zepod 5 ton mama. Sam goły mf 4270 jest stosunkowo lekki. Miałem wcześniej gołego 4255 to ważył sporo poniżej 4 ton.

Dowód 4850 kg tylko jak pisałem trochę z przodu dołożone. I z wag jak zboże wożę to coś koło tego wychodzi.

• Thanks 1
Opublikowano
konteno napisał:

wpadasz? https://isokolka.eu/korycin/57477-dni-truskawki-zamiast-bitwy-na-owoce-beda-wyscigi-traktorow?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2ipwmruE-gT9eOUzrnVpx4CrFz0YjnJLRROeW-Y4qflulbjezitJWDdkg_aem_ARbUdloDVWxDAGlHGa-kvaTn85KqkT1bsEG46C6Zuy7tIgCQ2IFkH-XVAL2jzI7MwHHekzBAnATlQfs3AKnClsnm

jak Ty będziesz to i ja wpadnę.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Te masy z dowodów to ja wiem czy w to wierzyć. Mam na nim tura hydramet 16 waży jak gdzieś na tabliczce widziałem dobrze pamiętam chyba 900 kg. do tego przedni tuz i wom z 200 może być. Obstawiam ,zepod 5 ton mama. Sam goły mf 4270 jest stosunkowo lekki. Miałem wcześniej gołego 4255 to ważył sporo poniżej 4 ton.

Dowód 4850 kg tylko jak pisałem trochę z przodu dołożone. I z wag jak zboże wożę to coś koło tego wychodzi.

No ja jeszcze swego Nie ważyłem, a jak uważasz nabudowany lżejszy na ciągnik będzie?

Opublikowano (edytowane)

Na pewno bo masz więcej ciężaru bliżej ciągnika. Ja u siebie np przerobiłem hydropak zakładając te haki od sprzęgu siewnika odwrotnie ku wałowi co przybliżyło mi siewnik z 20 cm jak nie więcej w stronę ciągnika. Z pełnym zasypem na pewno pomaga trochę. Jak podniosę siewnik to koło siewnika dotyka do podniesionego talerza bocznego.

Opublikowano
36 minut temu, Bananek napisał:

wcześniej trochę popadało, teraz słonecznie i wietrznie.

jutro może mi się uda osę podczepić do c328. tak, u nas, w Polsce C kosimy jeszcze osami

Tyż mom taki sprzynt...jak na głupka z Polski Z przystało 😱...

A tymczasem, słonko świeciało, nie padało i się...uturlało😊

IMG_20240611_194100_359.jpg

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

jutro może mi się uda osę podczepić do c328. tak, u nas, w Polsce C kosimy jeszcze osami

to zdjęcie, na pierwszy rzut oka myślałem, że tam napisane "MOKRA". 🤦

konteno napisał:

25 minut temu, Bananek napisał:

jak Ty będziesz to i ja wpadnę.

za daleko na moje wozidupsko 

a tam biadolisz. jakbym powiedział, że beczka oleju będzie tam stała za free to byś dojechał

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

to zdjęcie, na pierwszy

Macie kudłate myśli Michale🤭...zakurzyla się troszeczkę🤷...

Przyjechaliśmy razem i razem wracamy...ja 24 belki taką popierdułką, on 15...aż się zastanawiałem, co on tak wolno jeździ🤔

IMG_20240611_195336_421.jpg

Opublikowano
Qwazi napisał:

kurla zmora 🙆‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

obszar ten sam?

Co za różnica jaki obszar czy masa przerobiona taka sama

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Co za różnica jaki obszar czy masa przerobiona taka sama

bo jak obszar taki sam to i materiału porównywalnie tak samo pewnie. a to by wskazywało na papucie u Mariusza.

Opublikowano

ale fakt, że kronki zielone zwijają wolniej. u mnie przez miedzę zieloną robi, a ja swoją pasówką to fakt, że on wolniej robi. ale to słabe porównanie łańcuch vs pasowa.

z tym, że ja rzadziej belę wyrzucam niż on.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

bo jak obszar taki sam to i materiału porównywalnie tak samo pewnie. a to by wskazywało na papucie u Mariusza.

No wiesz co...dobrze dobite. Mam jedną w prasie to zrobię fotkę, jak wyrzucę, z tym że ona mogłaby być jeszcze trochę dobita, ale materiału już nie było 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v