Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

7 l 🌧️

Tam gdzie pieruny to pewno 2x tyle było

Ale sP0kój y równy bez ulewy

Pada jeszcze? Żona co chwilę aktualizacje zdjęć wysyła z coraz mocniejszym deszczem. U mnie w robocie dopiero teraz zaczęła się burza 

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Posługujesz się stereotypem jakimś dziwnym...

@radekz200 co mnie cytujesz, a nic nie piszesz pod cytatem?

No i tak...siano pograbilem, Zbyszek nie dotarł żeby turlać , to se wzięło i se zmokło 🤷😉...że dwie godziny padało równo z małą intensywnością, pewno z 15l nakapało...dobry taki deszcz 

IMG_5492.jpeg

IMG_5492.jpeg

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, wojtal24 napisał:

trochę popadało a zobacz w necie co było w Płocku dziś

Ile mogło spaść tego deszczu w tym Płocku? na zwykłej wsi pewnie po godzinie śladu by nie było, no ale jak się zabetonowali i zaasfaltowali, to niech pływają teraz.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

trochę popadało a zobacz w necie co było w Płocku dziś

No ładnie dowalili, i gałęzi na łamało. Takie to lepiej niech nas omija.

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

2mm napadało. Buraki saletrą podsypane, prawdopodobnie koniec rozsiewania nawozów w tym roku, chyba, że coś pod ozime skromnie.

Ja jak da się wjechać to za tydzień jeszcze jeden zabieg opryskiwaczem w kukurydzy i potem tylko zbiory. 

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz a ile dałeś za swoją pz 300 ?

To z 15 lat temu było. Nie pamiętam dokładnie. Kojarzy mi się z 2400, ale mogę mylić. Za siewnik mi się też taka kwota kojarzy i tego byłbym bardziej pewien. Ale pewnie coś koło tego było 

Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał:

No ładnie dowalili, i gałęzi na łamało. Takie to lepiej niech nas omija.

Ja jak da się wjechać to za tydzień jeszcze jeden zabieg opryskiwaczem w kukurydzy i potem tylko zbiory. 

Opryskiwacz może w ziemniaki jeszcze wjedzie, chyba, że plecakowym opryskam. I ewentualnie pryskanie ozimego po siewie. Moja obsługa opryskiwacza przed zimą kończy się na spuszczeniu wody tym odkręcanym korkiem i niczym więcej. W garażu nie zamarznie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marulekk napisał:

Ale zaczęło lać ,jaki grube krople spadają, czyli problem z pryskaniem kukurydzy się już rozwiązał dzisiaj

@GRZES1545 widzę że kumulacja  do ciebie poszła ja to tylko bokiem dostałem

Edit, wiater ściana deszczu z gradem nic nie widać

received_426843526939657.jpeg

A polało, trochę z gradem ale niewiele go było, mam nadzieję że w rzepaku nic nie zrobiło. 10mm wody zostało. W Oszczepalinie grad ponad 1cm i biało było , uprawy zniszczone 😬

17 minut temu, Uziu92 napisał:

W końcu trafiło, cały dzień mijało a to wschodem a to zachodem.

IMG_20240601_190312.jpg

Młody mój w szpitalu w Siedlcach to od około 13 pada nieźle. Wczoraj też tam burza była.  Aby gradu u Ciebie nie było bo źle wspominam taki wał.

Edytowane przez GRZES1545
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v