Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Łolek napisał:

Jak by nie tacy oporowcy to mięsa i mleka byś nie jadł bo tym oilotem6od bramy to raczej byś nie wyprodukował 

Jakoś nie widze żeby komukolwiek i gdziekolwiek zabrakło tego mięsa i mleka i jestem na 100% pewien że nie zabraknie. Szybciej UE zakaże chodowli zwietrząt.

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Grzeszysz synu dalej grzeszysz i w kościele Cię nie widzę. Za kasę Rysiu niczego sobie nie wymodlisz, zapamiętaj to sobie, Pan Bóg i jego łaski, są niedokupienia. To tylko w ludzkich łebkach jest takie przeświadczenie że mam kasę to wszystko kupię, albo idzie wyciągnąć kasę to wyciągnę za modlitwę.

Jakbym słyszał swojego wujka :) Mówi tak samo, że ludzi gubi pycha, zarobią jakieś pieniądze, czują się panami świata, rzuci na tace 10 zł i myśli że jest Panem przez duże P a to Pan Bóg bierze takiego gościa i szybko sprowadza do parteru.

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Świetujeta dzisiaj🤔😉

Cześć. 13°, słonecznie, susza trwa dalej...

Nie. Trzeba drzewka ciąć. 

Konstrukcję stawiać itd. 

Opublikowano

no i fajno. ołtarz przygotowany na Boże Ciało, zaraz na 8 do kościoła, potem 10 druga msza z procesją. po południu rozbieranie ołtarza i tako dzień minie.

świętujecie dzisiaj?

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jakbym słyszał swojego wujka :) Mówi tak samo, że ludzi gubi pycha, zarobią jakieś pieniądze, czują się panami świata, rzuci na tace 10 zł i myśli że jest Panem przez duże P a to Pan Bóg bierze takiego gościa i szybko sprowadza do parteru.

U nas mówią inaczej.

Pomóż dziadowi jak odżyje to klejem cię zabjie.

• Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, Desperado napisał:

Grzeszysz synu dalej grzeszysz i w kościele Cię nie widzę. Za kasę Rysiu niczego sobie nie wymodlisz, zapamiętaj to sobie, Pan Bóg i jego łaski, są niedokupienia. To tylko w ludzkich łebkach jest takie przeświadczenie że mam kasę to wszystko kupię, albo idzie wyciągnąć kasę to wyciągnę za modlitwę.

A ty zapamiętaj za pieniądze ksiądz się modli za pieniądze lud się podli.

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Tak jakby to jest. Jeszcze trochę pogospodarzą ludzie, a potem sami to opchną komuś albo ich dzieci..... 

Smaczne i tanie z importu zawsze będzie :ph34r:

Ale pisać oporowcu to się nie nauczyłeś. Widocznie jak moi koledzy z ławy szkolnej nie mieli czasu na naukę bo robota w domu czekała.

Nie oceniam. Tanie nie będzie jak u nas zakończą hodowlę. @stempos1980 doskonale wie o co mi chodzi.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

A nie tak dawno narzekałeś że ujowy rok. A na kredyt nie odważyłbym się w dzisiejszych czasach kupić nawet te 40ha co @DANDYS pisał. 

Dzień dobry zapowiada się kolejny dzień bez deszczu 😭

Na 40 ha trzeba mieć sporo pieniędzy żeby to ruszyć,  uprawić, rozsiać, zasiać, opryskać.

Druga sprawa trzeba mieć kim to zrobić. 

Zdaje się że to nie tak znowu dużo, ale tak z dnia na dzień wziąć taki kawałek pola bez przemyślenia to można później ostro popłynąć. 

A zwłaszcza w tych czasach.

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

A nie tak dawno narzekałeś że ujowy rok. A na kredyt nie odważyłbym się w dzisiejszych czasach kupić nawet te 40ha co @DANDYS pisał. 

Dzień dobry zapowiada się kolejny dzień bez deszczu 😭

Na 40 ha trzeba mieć sporo pieniędzy żeby to ruszyć,  uprawić, rozsiać, zasiać, opryskać.

Druga sprawa trzeba mieć kim to zrobić. 

Zdaje się że to nie tak znowu dużo, ale tak z dnia na dzień wziąć taki kawałek pola bez przemyślenia to można później ostro popłynąć. 

A zwłaszcza w tych czasach.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, Bananek napisał:

po południu rozbieranie

🤔🤔🤔🤭...

40 minut temu, HF86 napisał:

Nie. Trzeba drzewka ciąć. 

Konstrukcję stawiać itd. 

Ja tam dzisiaj świętuję na grubo. W końcu raz tylko ojciec 70 urodziny ma😎...

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Jak by nie tacy oporowcy to mięsa i mleka byś nie jadł bo tym oilotem6od bramy to raczej byś nie wyprodukował 

Marek nie sympatyzuje z nim bo mi ubliżał. Ale ma troche racji w tym co napisał , bo ludzie przesadzają 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Marek nie sympatyzuje z nim bo mi ubliżał. Ale ma troche racji w tym co napisał , bo ludzie przesadzają 🤷

I tu Cię popieram

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 🤫

20240530_080954.jpg

Co to?

Opublikowano
Qwazi napisał:

39 minut temu, Bananek napisał: po południu rozbieranie 🤔🤔🤔🤭...  

słowo się rzekło....

HF86 napisał:

Dobrze że mocznik w worku został. 

Miało w nocy kropic, ale jakoś w to nie uwierzyłem 🤭

z wieczora ładny poszumiał. zasnąć pomógł

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Marcin nie zrobiłbyś 3,5 ha w 4 działkach w godzinę , nawet gdybyś latał na 6 biegu🤷...

Robimy zawody 🤔...mam propozycję pytania konkursowego😎

To prawda,

Ale jakbym miał 400 l i pole w obejściu to te 3,5 ha w godzinę zrobił 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v