Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Przetrzymajcie troszkę deszczyk tak na godzinkę, będę wdzięczny, a później oddajcie na parę dni 😉

20240529_142212.jpg

Ooooo masz. 

A toto wcześniej się nie dało pozbierać, tylko teraz chmury rozganiac?

Może tak być że I mój deszcz przeganiasz, bo pewnie po prostej to I 10 km nie ma. 😤

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

I tak zaoferowałem trochę więcej niz to warte, bo mi pasuje. Ale to i tak było dużo mniej niż sobie życzyli. Ale już jest normalniej, a będzie jeszcze normalniej. Myślę, że dojdą do mojej oferty 

Będziesz hektarów się wyzbywał🤔

Mariusz czyżbyś brał przykład z @Agresta?🤔😁

Opublikowano
28 minut temu, Łolek napisał:

Nikogo nie zgrywam bo nie mam powodów a sztuk różnie ale ponad 60 zawsze jest, a jaki że mnie bamber😂 to kilku z tego forum wie bo byli i widzieli 

Ja byłem, widziałem...wiem, kto to Marek, ale nie wiem, kto to bamber 🤔🤷

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Mariusz czyżbyś brał przykład z @Agresta?🤔😁

Nie, no gdzie🫣...za cienki w uszach jestem na to🤦...

1 minutę temu, Łolek napisał:

No to ten no, nie jo 

Jacuś🤔

Opublikowano
41 minut temu, Qwazi napisał:

Przyjdą. Nikt im tego nie weźmie raczej. Od trzech lat próbują sprzedać. Dla mnie to warte nie więcej jak 60, ale powiedziałem, że dam 65, bo przy moim i mi pasuje

a masz swiadomosc ze jeszcze pare lat suszy i to nie bedzie nic warte ?? 

nigdy was nie zastanowilo czemu firmy pod farmy fotowoltaiczne nie kupuja ziemi tylko chca ja dzierzawic.. placa tyle ze w pare lat by sie zakup wrocil ...

jesli oni nie kupuja wy kupujecie ?? oni maja swaidomosci ze za pare-nascie  lat te farmy moga byc i pewnie beda nic nie wart a wy ?? 

7 minut temu, Qwazi napisał:

Ja byłem, widziałem...wiem, kto to Marek, ale nie wiem, kto to bamber 🤔🤷

Streszczenie: Historia poznańskich Bambrów sięga początku XVIII wieku. Wówczas katoliccy osadnicy z Bambergu, położonego w Górnej Frankonii, przybyli do Poznania. Zostali zaproszeni, by odbudować podmiejskie gospodarstwa po wojnach toczących się w XVII wieku.

to slowo nawet u nas funkcjonuje choc bez zwiazku z niemcami..

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Nie, no gdzie🫣...za cienki w uszach jestem na to🤦...

No już nie bądź taki skromny. 

3 minuty temu, jacus napisał:

Oj coś słabo 🧠 pracuje. 🤦‍♂️

Później może przebranżowić się z gospo na deweloperkę. 😁

Opublikowano
28 minut temu, HF86 napisał:

Ooooo masz. 

A toto wcześniej się nie dało pozbierać, tylko teraz chmury rozganiac?

Może tak być że I mój deszcz przeganiasz, bo pewnie po prostej to I 10 km nie ma. 😤

Na miasto poszło i to siwo, już może padać 👀

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

nigdy was nie zastanowilo czemu firmy pod farmy fotowoltaiczne nie kupuja ziemi tylko chca ja dzierzawic.. placa tyle ze w pare lat by sie zakup wrocil ...

jesli oni nie kupuja wy kupujecie ?? oni maja swaidomosci ze za pare-nascie  lat te farmy moga byc i pewnie beda nic nie wart a wy ?? 

Streszczenie: Historia poznańskich Bambrów sięga początku XVIII wieku. Wówczas katoliccy osadnicy z Bambergu, położonego w Górnej Frankonii, przybyli do Poznania. Zostali zaproszeni, by odbudować podmiejskie gospodarstwa po wojnach toczących się w XVII wieku.

to slowo nawet u nas funkcjonuje choc bez zwiazku z niemcami..

Cytując klasyka: " dziękuję Ci za te garść bezcennych informacji "🤷

5 minut temu, Łolek napisał:

Nie dość że ładny to jeszcze skromny 😂

🫣🤷🤦...

17 minut temu, PRIMO napisał:

No już nie bądź taki skromny

To nie skromność, to fakt...

Opublikowano
7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Uuu, to już mleczny oligarcha 🙆

Nie dziwota że moje dla Ciebie to zero 😉

Nigdzie nigdy nie powiedziałem że zero, oligarchy to na cenach mleka i w luźnych wojują 

Opublikowano
24 minuty temu, jacus napisał:

A mogą w ogóle kupować? Plus jeszcze inwestycje robić? 

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Redukuję stado. Z kupnem paszy słodko nie będzie raczej, a nie widzi mi się kupować ani mleka ani mięsa 🤷. Do jesieni zejdę do jakichś 20 szt i przetrwam

Przykro tak redukować,i cielaków będzie mało 😉

musisz nadrobić za chłopaków I bardziej chodowle rozwinąć skoro wszyscy chcą się zwijać

Qwazi napisał:

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Do kiedy masz czas na zakup? Ile dajesz a ile oni chcą 

Czasu nie mam określonego. Zaoferowałem 65, chcą 90. Już zeszli ze 120

za 1ha czy za 2ha ta kwota?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v