Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Też mam, ale ptactwo tak żeruje i rozkopują

To weź sobie tak okryj

Wiesiek wcale nie daje , i do niego jakoś pretensji nie macie

To tylko kuźwa w Polsce 

Ja to się dziwię że Wiesiek się jeszcze z tą rogacizną morduje, mając kobietę lekarza 🤔

a wiesz jak się dobrze w rolnictwie €$ pierze 🤭😁

Łolek napisał:

U mnie mono dieta cały rok

A ja to lubię czasem na słodko czasem na kwaśno 🤭😁 a czasem ostro 😜

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał:

to napisz z jakiej gminy pochodzisz a z jakiej twoi przodkowie i wtedy pogadamy ... czego sie wstydzisz ?? 

pamietasz akcje zonuca on napisal ,szybko znalazlem obrazki z jego jakze bogatych stron. to byla prawdziwa polska[no dobra to ukrainskie ziemie] w ruinie..

ktos zrobil reportaz z jego wsi i okolic. rozwalone domy, puste wsie, 

tak samo z seanem jest .. bohater w necie ,piz*a w swiecie..

A skąd mam wiedzieć skąd dziadkowie przyszli, przyszli na Pomorze przed wojną jeszcze, myślisz że kiedykolwiek dochodziłem skąd dokładnie, wiem że tam był bród smród i ubóstwo w tej Małopolsce, więc co miałem dochodzić gdzie jest to "bogactwo". 🙆‍♂️ Nawet nie wiem czy tam jaka rodzina sie ostała i nie miałem potrzeby szukać, jeszcze by mi tu z kanapkami autobusem zaczęli się zwalać, chwalić czego to tam nie mają i weź futruj tą biedotę.  A za darmo to to pewnie by jadło piło i srało do oporu.  xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 8
Opublikowano (edytowane)

Taaaa, obornik na pewno, :D i pewnie i  sreber nie mógłbym się doliczyć też po wizycie tych teraźniejszych bogoczy z Małopolski.   xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Żeby Marcinowi tak nie pękła 

Bo będzie się jeszcze musiał chłop ożenić

20240509_155151.jpg

Tego zaszczytu...nie dostąpi 🤷...

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał:

A skąd mam wiedzieć skąd dziadkowie przyszli, przyszli na Pomorze przed wojną jeszcze, myślisz że kiedykolwiek dochodziłem skąd dokładnie, wiem że tam był bród smród i ubóstwo w tej Małopolsce, więc co miałem dochodzić gdzie jest to "bogactwo". 🙆‍♂️ Nawet nie wiem czy tam jaka rodzina sie ostała i nie miałem potrzeby szukać, jeszcze by mi tu z kanapkami autobusem zaczęli się zwalać, chwalić czego to tam nie mają i weź futruj tą biedotę.  A za darmo to to pewnie by jadło piło i srało do oporu.  xD

Nie wrzucaj wszystkich maalopolanów do jednego worka z Jacusiem...mam dobrego kolegę w Wieliczce, pracuje w Krakowie...żeby wszyscy tacy byli to świat byłby lepszy...

Opublikowano (edytowane)

No na pewno nie wrzucam, ale jak tak patrzę na tych Jacusiów, Piotrusiów i orawiusiów, to aż trudno mi pomyśleć że są tam inni też, zresztą u nas też było i jest, tylko już się wymieszali teraz z Pomorzanami, ale typowo małopolan z obu stron, to pierony nic nie lepsze od jacusia.  Chytre pieroństwo że z pod siebie by jadło, chyba mają to we krwi wszyscy tam.  🙆‍♂️

9 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wrzucaj wszystkich maalopolanów do jednego worka z Jacusiem...mam dobrego kolegę w Wieliczce, pracuje w Krakowie...żeby wszyscy tacy byli to świat byłby lepszy...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, radekz200 napisał:

w 3 ratach?

Płatne gotówką od ręki . Jak coś jadę oglądać i kupić to od razu $ przy sobie mam

Edytowane przez PAN88
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Koleżankę mam koło Bochni to również potwierdzam, bardzo fajna dziewczyna ;)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Może z panem j jesteś kuzyn jakiś 🤭

Żartowałem 

Opublikowano
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Płatne gotówką od ręki . Jak coś jadę oglądać i kupić to od razu $ przy sobie mam

to czemu piszesz że 5 jak trzeba dać 15 tys 😛 uwaga na hasło agrofoto - 10% rabatu 

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Tego zaszczytu...nie dostąpi 🤷...

Żeby wyjąć trzeba włożyć. Chyba że poskakała po bolcach, się wybydłowała  i teraz wróci do Alvara.

Uwielbiam Twoja oryginalność oraz subtelność językową.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Może z panem j jesteś kuzyn jakiś 🤭

Żartowałem 

Może nawet i nie żarty, ja wiem czemu jacuś tak się dopytuje, chce złapać przyczółek na Pomorzu na autobusowo-kanapkowe wypady,    xD  tam całe wsie ze sobą popieprzone i wmówi mi że jest moim jakim pociotkiem   :P a mnie na co se na stare lata takiego garba przyprawiać?   potrzebny mi on jak wrzód na d*pie.   🙆‍♂️ Toć mnie tu ludzie znają, ze wstydu bym się chyba spalił mieć takiego POciotę za krewniaka, jakby to Rysiu napisał.    :P

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, radekz200 napisał:

to czemu piszesz że 5 jak trzeba dać 15 tys 😛 uwaga na hasło agrofoto - 10% rabatu 

RADZIO BATMAN, KOLEJNE 20%   ?

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

a wiesz jak się dobrze w rolnictwie €$ pierze 🤭😁

A ja to lubię czasem na słodko czasem na kwaśno 🤭😁 a czasem ostro 😜

Ostre wrażenia?🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v