Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

aleś mi przypomniał czasy liceum. rzeczywiście tak było, że trzeba było buty i kurtkę na lekcję wziąć. u mnie zaś po szkole nieraz rowerem 5km do domku, szybki obiad i nazad rowerem na zajęcia dodatkowe czy orkiestrę. oj były czasy. 6 km w 10 minut się oblatywało rowerkiem. kondycja była, chęci. teraz czasem autem chęci brak

Ja nie chodziłem na żadne dodatkowe poza rosyjskim w drugiej klasie przez parę miesięcy. Coraz bardziej nie chce mi się tyłka z chałupy ruszać gdziekolwiek.

Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

aleś mi przypomniał czasy liceum. rzeczywiście tak było, że trzeba było buty i kurtkę na lekcję wziąć. u mnie zaś po szkole nieraz rowerem 5km do domku, szybki obiad i nazad rowerem na zajęcia dodatkowe czy orkiestrę. oj były czasy. 6 km w 10 minut się oblatywało rowerkiem. kondycja była, chęci. teraz czasem autem chęci brak

Screenshot_20240417_210535_Facebook.jpg

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem skąd Ci się wzięło określenie "rzeźnik", ale nie. Nie miał żadnej maszyny spod znaku Sipmy. Miał Samasza i Unię. Obie doprowadziły do tego, że się przesiadł na Pottingera

Szkoda, bo szukam opini, chociaż jego i tak by była negatywna 😊

57 minut temu, Łolek napisał:

Rosną pieseły 

IMG_20240417_185224.jpg

Ile miała ?

Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie wiem, ani Ty tego nie wiesz. Mój brat może coś powiedzieć o tym czym sam pracował. Nie ma tylko maszyn zachodnich. Np przetrząsarkę i zgrabiarkę ma z Pronara. Sipmę miał mój kuzyn, ale jego opinie nie są miarodajne...

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Kolegi śwagier ma pottingera,

Całą linię do zielonek ciąga fetor

Mówi się że wysoka półka, a w sieci nie tak dawno paru miało problemy z przekładniami w kosiarkach

Wiem że Andrzej też klął boczną że bubel podłóg przedniej

Zabrali poprawili i ponoć już ok

Piotrze ja w tym tygodniu jeszcze ani kropli alkoholu nie wypiłem 

To I nie wiem 

Kosiarka powystawowa. Po ok 1000 ha wymiana płóz. Poza tym nic. Nawet plandeka jak na początku...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ile miała ?

4  przeżyły 3 

50 minut temu, szwagier24 napisał:

Warto interesować się opona z takim uszkodzeniem?

Screenshot_20240417-205733.png

Na dwoje babka wróżyła,jak za grosze to ryzykuj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, kris91 napisał:

A to nie wiedziałem, że można tak robić, myślałem że zmyje

tynk będzie lepiej się zachowywał, pomijając fakt że pod farbę klej najlepiej byłoby zagąbkować.

Dzisiaj byłem w przemiłej instytucji KRUS, jeden mówił że jeżeli nie zmarzną ziemniaki pod włókniną to przed majówką zaczyna kopać. 

Truskawki przykryte, wypogodziło się i pizga. Zobaczymy ile będzie rano

5 rano, -2, dach siwy, po drzewach widać że zmarzły

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano

Dzień dobry. Kolejna noc bez mrozu. Deszczyk pada i mocznik przemieszcza. 

Może jeszcze jara psienica skorzystać, albo dla poplonów będzie 🤭

Opublikowano
9 godzin temu, szwagier24 napisał:

Warto interesować się opona z takim uszkodzeniem?

Screenshot_20240417-205733.png

Jeśli takie przecięcie i płócien od środka . Olał ją ciepłym moczem . Gdyby to była swoja i ratować ,  bym dobrze się zastanowił ,a jeśli bym zakleił w wulkanizacji to raczej tylko na zapas .

Opublikowano

Skąd Wy ten deszcz czy śnieg macie? Już nawet kropli nie prognozują na kolejne 10 dni.

Na minione 10 dni jakby prognozy zsumować to pewno ze 70mm by musiało spaść.  Spadło wczoraj kilka kropel nawet nie mocząc asfaltu.

Idzie ku suszy. Ostatni deszcz 5.04  10mm

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Skąd Wy ten deszcz czy śnieg macie? Już nawet kropli nie prognozują na kolejne 10 dni.

Sławek, przeprowadzaj się na Podlasie. Pada codziennie. Nie jakiś wybitny ulewny, ale nie daje o sobie zapomnieć. 

IMG_20240418_074408.jpg

Opublikowano

A przeniesiesz tam moje uprawy i hektary?

Jak daleko do punktu skupu owoców?😁

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Na minione 10 dni jakby prognozy zsumować to pewno ze 70mm by musiało spaść.  Spadło wczoraj kilka kropel nawet nie mocząc asfaltu.

Idzie ku suszy. Ostatni deszcz 5.04  10mm

Polsat włącz , będziesz miał codziennie deszcz 

😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v