Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

aleś mi przypomniał czasy liceum. rzeczywiście tak było, że trzeba było buty i kurtkę na lekcję wziąć. u mnie zaś po szkole nieraz rowerem 5km do domku, szybki obiad i nazad rowerem na zajęcia dodatkowe czy orkiestrę. oj były czasy. 6 km w 10 minut się oblatywało rowerkiem. kondycja była, chęci. teraz czasem autem chęci brak

Ja nie chodziłem na żadne dodatkowe poza rosyjskim w drugiej klasie przez parę miesięcy. Coraz bardziej nie chce mi się tyłka z chałupy ruszać gdziekolwiek.

Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

aleś mi przypomniał czasy liceum. rzeczywiście tak było, że trzeba było buty i kurtkę na lekcję wziąć. u mnie zaś po szkole nieraz rowerem 5km do domku, szybki obiad i nazad rowerem na zajęcia dodatkowe czy orkiestrę. oj były czasy. 6 km w 10 minut się oblatywało rowerkiem. kondycja była, chęci. teraz czasem autem chęci brak

Screenshot_20240417_210535_Facebook.jpg

• Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał:

Nie wiem skąd Ci się wzięło określenie "rzeźnik", ale nie. Nie miał żadnej maszyny spod znaku Sipmy. Miał Samasza i Unię. Obie doprowadziły do tego, że się przesiadł na Pottingera

Szkoda, bo szukam opini, chociaż jego i tak by była negatywna 😊

57 minut temu, Łolek napisał:

Rosną pieseły 

IMG_20240417_185224.jpg

Ile miała ?

Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie wiem, ani Ty tego nie wiesz. Mój brat może coś powiedzieć o tym czym sam pracował. Nie ma tylko maszyn zachodnich. Np przetrząsarkę i zgrabiarkę ma z Pronara. Sipmę miał mój kuzyn, ale jego opinie nie są miarodajne...

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Kolegi śwagier ma pottingera,

Całą linię do zielonek ciąga fetor

Mówi się że wysoka półka, a w sieci nie tak dawno paru miało problemy z przekładniami w kosiarkach

Wiem że Andrzej też klął boczną że bubel podłóg przedniej

Zabrali poprawili i ponoć już ok

Piotrze ja w tym tygodniu jeszcze ani kropli alkoholu nie wypiłem 

To I nie wiem 

Kosiarka powystawowa. Po ok 1000 ha wymiana płóz. Poza tym nic. Nawet plandeka jak na początku...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ile miała ?

4  przeżyły 3 

50 minut temu, szwagier24 napisał:

Warto interesować się opona z takim uszkodzeniem?

Screenshot_20240417-205733.png

Na dwoje babka wróżyła,jak za grosze to ryzykuj 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, kris91 napisał:

A to nie wiedziałem, że można tak robić, myślałem że zmyje

tynk będzie lepiej się zachowywał, pomijając fakt że pod farbę klej najlepiej byłoby zagąbkować.

Dzisiaj byłem w przemiłej instytucji KRUS, jeden mówił że jeżeli nie zmarzną ziemniaki pod włókniną to przed majówką zaczyna kopać. 

Truskawki przykryte, wypogodziło się i pizga. Zobaczymy ile będzie rano

5 rano, -2, dach siwy, po drzewach widać że zmarzły

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano

Dzień dobry. Kolejna noc bez mrozu. Deszczyk pada i mocznik przemieszcza. 

Może jeszcze jara psienica skorzystać, albo dla poplonów będzie 🤭

Opublikowano
9 godzin temu, szwagier24 napisał:

Warto interesować się opona z takim uszkodzeniem?

Screenshot_20240417-205733.png

Jeśli takie przecięcie i płócien od środka . Olał ją ciepłym moczem . Gdyby to była swoja i ratować ,  bym dobrze się zastanowił ,a jeśli bym zakleił w wulkanizacji to raczej tylko na zapas .

Opublikowano

Skąd Wy ten deszcz czy śnieg macie? Już nawet kropli nie prognozują na kolejne 10 dni.

Na minione 10 dni jakby prognozy zsumować to pewno ze 70mm by musiało spaść.  Spadło wczoraj kilka kropel nawet nie mocząc asfaltu.

Idzie ku suszy. Ostatni deszcz 5.04  10mm

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Skąd Wy ten deszcz czy śnieg macie? Już nawet kropli nie prognozują na kolejne 10 dni.

Sławek, przeprowadzaj się na Podlasie. Pada codziennie. Nie jakiś wybitny ulewny, ale nie daje o sobie zapomnieć. 

IMG_20240418_074408.jpg

Opublikowano

A przeniesiesz tam moje uprawy i hektary?

Jak daleko do punktu skupu owoców?😁

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Na minione 10 dni jakby prognozy zsumować to pewno ze 70mm by musiało spaść.  Spadło wczoraj kilka kropel nawet nie mocząc asfaltu.

Idzie ku suszy. Ostatni deszcz 5.04  10mm

Polsat włącz , będziesz miał codziennie deszcz 

😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v