Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, ahten napisał:

kolo 10-15 cm, szyby bylo trzeba dzisiaj skrobac, 

Nadawali +2, wyszlo -2,5 przy grunice, na nastepny tydzien nadaja -2/-3 to bedzie -5/-6

I u mnie przykryte folią zmarzły, ale te które dotykały folii. Truskawki już czarne kwiaty. Agrest już pokazał mozaikę z uszkodzonych wiązek przewodzących. Jonkers bieleje

20240417_160409.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Oglądacie republikę?

Przelatywałem po kanałach i mówili o tym, a chwilę po tym Szymon napisał o tym Dubaju 😊

Opublikowano
3 godziny temu, kris91 napisał:

Jak za gorąco, to nogę się wyciąga do wyregulowania temperatury 😅😅😅😅

Puki nie zacznie ich ,,kręcić'' ,ale wtedy za póżno . Bo co tam ,spocony zasypiasz tak z nogą na wierzchu i tak wychładzasz ją  ,a co tam ,jest ok . To samo z gołymi rękami ,a co tam . 

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Spokojnie nie będzie wiedział co robić z kobietą. Uciekają od niego

Moja chyba też ucieknie.

Nie byłem prawie tydzień.

I coś przestaje wierzyć na słowo żem chory.

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Jak tu nawet bociany jakieś dziwne.

Kiedyś to przylatywaly i od razu do roboty i żarcia szukać. 

A teraz tylko klekot i jakby "gniazdo prawem, nie towarem "

I daj jeść bo mnie się należy. 

20240417_143601.jpg

W tym roku ujrzałam pierwsze na gnieździe jak sie tarmosily. Czekam na pełen uciech rok.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Spokojnie nie będzie wiedział co robić z kobietą. Uciekają od niego

Tak Ci powiedział ? ,i co     ,uwierzyła ?😉    Nie wiem czy ci gratulować ,czy współczuć  . Hmmmm ,jestem w rozkroku umysłowym ,jak indianin nad ogniskiem .😐

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Raczej nikt kto nie musi, nie wraca do tego.

Wiadomo.

Pewnych rzeczy, tras, nie przeskoczy, ale po co udawać że jazda autokarem to prZygoda życia.

Bajarz...i tyle w tym temacie...

....no i bida z nędzą.. 

Żeby nie było....

Nie oceniam stanu posiadania.... Umysłowo ta bida....

A w temacie ...

Dyszcz napieprza...

Aby mie tam Rysiek w lesie nie zmókł....

No gdzie słońce

IMG_20240417_101718.jpg

Opublikowano
40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

@Qwazi brat Twój ten rzeźnik na maszyny testował kiedy kosiarkę sipmy 🤔

Nie wiem skąd Ci się wzięło określenie "rzeźnik", ale nie. Nie miał żadnej maszyny spod znaku Sipmy. Miał Samasza i Unię. Obie doprowadziły do tego, że się przesiadł na Pottingera

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Z rolnictwem to samo ale niestety następuje "gonienie" reszty kraju. To co u was wymarło powiedzmy w połowie lat 90 u nas było jeszcze co najmniej koło 15 lat... A reszta? Ja myślę, że podobnie wszędzie będzie... Są wioski syfu i są wioski bogate... Jadąc w stronę Krakowa to widzę więcej syfu niż bogactwa... Ugory, nawłoć i kupa walących się, starych, drewnianych chałup w których właściciele dokonali żywota a dzieci pewnie uciekły do cywilizacji ale czy tej jacusiowej?

Jacuś to trochę inaczej usiłuje namalować...w bardziej barwnym świetle🤷

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Teraz ciepło jest, na rękawiczki za gorąco 

To może szybciej niż wychylasz kieliszki z gorzałą...

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Jacuś to trochę inaczej usiłuje namalować...w bardziej barwnym świetle🤷

Usiłować to może.

Opublikowano

Kolegi śwagier ma pottingera,

Całą linię do zielonek ciąga fetor

Mówi się że wysoka półka, a w sieci nie tak dawno paru miało problemy z przekładniami w kosiarkach

Wiem że Andrzej też klął boczną że bubel podłóg przedniej

Zabrali poprawili i ponoć już ok

Piotrze ja w tym tygodniu jeszcze ani kropli alkoholu nie wypiłem 

To I nie wiem 

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wyobrażam sobie teraz jeździć gdziekolwiek autobusem... Nie chciałoby mi się czasu mitrężyć na przesiadki albo czekanie... Tak jak w technikum było - skończyłeś o 13.10 czy tam 13.20 to autobus było dopiero 14.20. Jak kończyłeś o 15 to jeszcze autobus o 15.20 był, ale później to zostawały prywatne pie*dolniki zdzierające za bilet jak za zboże... Skończyłeś o 14.10 to trzeba było przed ostatnią lekcją buty zmienić i kurtkę zabrać, dzwonek wybił to pędem na przystanek, jakieś 7 minut szybkim marszem trzeba było iść... A autem wolny... Z gimnazjum to było lepiej bo blisko, nie było autobusu to się na piechotę szło.

to ja całe szkołe średnią i studia autobusem przejeździłem bo w domu tylko 126p ojca było

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Skończyłeś o 14.10 to trzeba było przed ostatnią lekcją buty zmienić i kurtkę zabrać, dzwonek wybił to pędem na przystanek, jakieś 7 minut szybkim marszem trzeba było iść... A autem wolny... Z gimnazjum to było lepiej bo blisko, nie było autobusu to się na piechotę szło.

aleś mi przypomniał czasy liceum. rzeczywiście tak było, że trzeba było buty i kurtkę na lekcję wziąć. u mnie zaś po szkole nieraz rowerem 5km do domku, szybki obiad i nazad rowerem na zajęcia dodatkowe czy orkiestrę. oj były czasy. 6 km w 10 minut się oblatywało rowerkiem. kondycja była, chęci. teraz czasem autem chęci brak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v