Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol6130 napisał:

27 minut temu, slawek74 napisał:

to kupuj....

Jak wszystko pójdzie dobrze to będzie kupiony

Dobra rzecz 

20240308_085128.jpg

pewnie, że dobra rzecz. u mnie na codzień w lecie chodzi. młody już się dawno wjeździł, mimo, że quad niemały i mocno rwie do przodu

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

Powietrze wyjątkowo lodowate plus cisza i czyste niebo to tylko kwestia jak duży mróz. A to pewno pierwsza noc z kilku mroźnych.

Choć na dziś prognoza +2⁰, to już jest o 3⁰ niżej od prognozowanej

Nie wygląda to zbyt optymistycznie, a łubin zaczyna nieśmiało z ziemi wychodzić ciekawe czy zimno go zatrzyma i przeczeka przymrozki pod ziemią 

Screenshot_20240416-201941_Chrome.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, lukasz20 napisał:

Nawet taki ledwo co wyjdzie? 

Przyjmuje się, że rośliny strączkowe, jak: łubiny, groch znoszą krótkotrwałe przymrozki do -6°C. Bobik radzi sobie nawet przy krótkotrwałym spadku temperatury do -9°C.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Agrest napisał:

Przyjmuje się, że rośliny strączkowe, jak: łubiny, groch znoszą krótkotrwałe przymrozki do -6°C. Bobik radzi sobie nawet przy krótkotrwałym spadku temperatury do -9°C.

Zeszloroczny groch się dobrze trzyma🤭tam osiewnik go atakuje tylko 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
36 minut temu, Strongman napisał:

A znowu w moich stronach ludzie to chytrzy gdzie tam jeden będzie brał pieniądze za dzierżawę tego wiatraka a drugi się będzie na to patrzył

Ja właśnie mam wątpliwości czy aby sąsiad się zgodzi na śmigło bo przy samej miedzy mi planują. 

Przecież może się nie zgodzić i co wtedy... Tak samo prawnicy mówili. 

Także może jeszcze stać u mnie na środku pola żeby nikogo nie haczyła strefa ewentualnego upadku

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Także może jeszcze stać u mnie na środku pola żeby nikogo nie haczyła strefa ewentualnego upadku

I gdybym był Twoim sąsiadem, to właśnie by stał na środku pola 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Mam pytanie do użytkowników talerzówek famarol ciąganych. Macie/mieliście takie dyszle czy oczko na sztywno do dyszla? Mam chęć wypiepszyc ten przegub bo na podniesionej niewygodnie się z tym jeździ 

20240416_191510.jpg

To orginalne jest ?

Opublikowano

U nas jeden prywatny wiatrak już kilka lat stoi bez śmigła. Biznes chyba tak intratny że woli nie remontować by od nadmiaru gotówki bzika nie dostać 🤭

Po trasie na sandomierz jakiś stoi w oddali w jakoś obracać mu się nie chce. Pewno nie ma kto prądu kupić

Opublikowano

9 minut temu, HF86 napisał:

I gdybym był Twoim sąsiadem, to właśnie by stał na środku pola 😁

No dokładnie ja tak samo bym się nie zgodził. 

Chyba że dobrą rekompensatę im zaproponują. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Na sprzedaż przecież u mnie podkład produkują czy suszą qq,nawet tym pieczarkarnie ogrzewają.

Ziemię okradasz? Hodowla za mała? Tyle pytań 😶🤷🙆

Opublikowano

Coś czuję, że jak już się zdecyduję i papiery pójdą w ruch to jakże zacne grono moich wrogów znacznie się powiększy 🤭 

Nie będzie do kogo we wsi gęby otworzyć poza tymi, u których będą wiatraki. 🙆

A akurat ten sąsiad jest super gość. 

Miedzę z nim mam najszerszą ze wszystkich i nie skrobiemy 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Myślę, że sam fakt, że będziesz na uroczystości - to dla niej już coś, dzieci z takich pokręconych rodzin często mają kompleksy

A co do prezentu - może tablet na wypasie? A wogóle - podpytaj, jakie ma zainteresowania, o czym marzy, czym się w szkole wykazuje

Dzięki za wskazówki. Też o tym myślałem. Mam kontakt z chrześnicą. To jest bardzo cicha dziewczynka. Dobrze się uczy. Wydaje się, że ma predyspozycje humanistyczne. Oczekiwań albo nie ma, albo nie chce powiedzieć. Pomyślałem, że koperta będzie zawierać równowartość tabletu, a co z nią zrobi, niech sama zdecyduje...rower za 1,5 tys będzie całkiem fajny, mam kolegę, który tym handluje i tak mnie zapewnił, złoty łańcuszek to 500- 600 zł, do tego kolczyki...i 1,5 tys powinno wylądować w kopercie. Za to już chyba da się kupić fajny tablet🤔...tak się zastanawiam...

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Mariusz naprawdę aż miło Ciebie poczytać , wzruszyłem się 👏

Po prostu piszę, co myślę 🤷...

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, pedro2 napisał:

Ja właśnie mam wątpliwości czy aby sąsiad się zgodzi na śmigło bo przy samej miedzy mi planują. 

Za takie coś jest służebność jak wyjdzie za miedze na jego, to w prawie jest za jednorazowe pieniądze, tylko przeważnie strony nie mogą się dogadać co do tej kwoty bo ten co inwestuje chce jak najmniej zapłacić a co wychodzi na jego chce jak najwięcej a bez jego zgody nic nie można,

9 minut temu, Leszy napisał:

Ziemię okradasz? Hodowla za mała? Tyle pytań 😶🤷🙆

J a ziemni nie okradam, tylko nawożę ją podkładem na grubo.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v