Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

na ra .urlop sie skonczly trzeba isc ciezko pracowac  ..

pogadałes z białymi wronami i Neptunem i do roboty ...o doznałeś wielkiego szczęścia tłukąc się cały dzień w jedno stronę w Pendolino🤣🤣🤣🤣🤣 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, slawek74 napisał:

nie znasz go .... ja go widzialem energi u niego 🙆‍♂️

Żeby w takim wieku jeździć na fazerze to trzeba być w pełni zdrowia i sprawności, w takim wieku to już często duzo wygodniejszy GS itp motocykle ;) jakby był niepełnosprawny to by jezdzil autobusem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał:

Myślę tym sposobem, który Kaziu opisał. Dziecko nie dość, że nie ma matki chrzestnej, to nie ma też dziadków. Wydaje mi się, że rower będzie za ojca chrzestnego, złoto za matkę chrzestną, a koperta, aby sobie mogła kupić coś jeszcze, czego by chciała, a czego ja nie przewidziałem (bo nie mam możliwości przewidzieć). Dziecko nie jest nic winne, żeby nie mieć roweru, kiedy większość dostanie. Złoto to najlepsza pamiątka, a kto ma jej ją dać, jeśli nie ja. Może teraz nie do końca doceni, ale jak będzie starsza to powinna...

Pieniądze to tylko narzędzie. W tym przypadku posłużą do wywołania uśmiechu i dobrego samopoczucia u młodej damy. Nie zbiednieję...

@Agrest Sławek bałbym się wziąć Cię na ręce przy ołtarzu, z Twoim kręgosłupem...żeby Ci krzywdy nie wyrządzić 🤭

Byłbym raczej mocno zaklopotany jako rodzic. 

Jak robię córce urodziny to od dawna proszę by kasy nie nosili, raczej jakiś naprawdę drobiazg z pomysłem. 

Trochę ten bum na chrzestnych mnie przerasta i ten pęd. 

Chyba dlatego już ciężko kogoś uprosic, by w ogóle chrzestnym został z poza bliskiej rodziny. 

• Like 2
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał:

nie znasz go .... ja go widzialem energi u niego 🙆‍♂️

Ty energia , pytałem się coś Ciebie w sprawie energii 

220 czy 380 🤔

HF86 napisał:

4 godziny temu, Qwazi napisał:

Myślę tym sposobem, który Kaziu opisał. Dziecko nie dość, że nie ma matki chrzestnej, to nie ma też dziadków. Wydaje mi się, że rower będzie za ojca chrzestnego, złoto za matkę chrzestną, a koperta, aby sobie mogła kupić coś jeszcze, czego by chciała, a czego ja nie przewidziałem (bo nie mam możliwości przewidzieć). Dziecko nie jest nic winne, żeby nie mieć roweru, kiedy większość dostanie. Złoto to najlepsza pamiątka, a kto ma jej ją dać, jeśli nie ja. Może teraz nie do końca doceni, ale jak będzie starsza to powinna...

Pieniądze to tylko narzędzie. W tym przypadku posłużą do wywołania uśmiechu i dobrego samopoczucia u młodej damy. Nie zbiednieję...

@Agrest Sławek bałbym się wziąć Cię na ręce przy ołtarzu, z Twoim kręgosłupem...żeby Ci krzywdy nie wyrządzić 🤭

Jak robię córce urodziny to od dawna proszę by kasy nie nosili, raczej jakiś naprawdę drobiazg z pomysłem. 

Chyba dlatego już ciężko kogoś uprosic, by w ogóle chrzestnym został z poza bliskiej rodziny. 

te prezenty to trochę zdurnowscenie 🤦 najgorzej jak to rodzice nauczą dzieci ,,wymagania,, drogich prezentow a nie zawsze kogoś może być stać 🤷‍♂️ qłady hulejnogi i czy jeszcze bardziej wypasione prezenty a i tak z czasem wszystko w zapomnienie...

Opublikowano

Chrzestnemu, tak samo i reszcie rodziny, tłumaczę, by po prostu spędzili trochę czasu. 

Wyjazd na basen, rowery, czy na plażę. 

Więcej warte, jak pieniądze. 

Młoda też bardziej ucieszona. 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

220 czy 380 🤔

te prezenty to trochę zdurnowscenie 🤦 najgorzej jak to rodzice nauczą dzieci ,,wymagania,, drogich prezentow a nie zawsze kogoś może być stać 🤷‍♂️ qłady hulejnogi i czy jeszcze bardziej wypasione prezenty a i tak z czasem wszystko w zapomnienie...

Tylko jest jeden problem, wszyscy w szkole klasie dostaną wypasione a jedno dziecko nie i chodzi przygnębione. Takie mamy społeczeństwo głupie konsumpcjonizmu 

• Like 4
Opublikowano

Belka  opryskiwacza biardzki Calabria 15m, manualnie rozkładana i podnoszona na głowiecach trójpozycyjnych ile warta może być warta?

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

29 minut temu, slawek74 napisał:

220 czy 380 🤔

15 minut temu, Mateusz1q napisał:

Tylko jest jeden problem, wszyscy w szkole klasie dostaną wypasione a jedno dziecko nie i chodzi przygnębione. Takie mamy społeczeństwo głupie konsumpcjonizmu 

Macie racje, ale tak, jak napisał Mateusz, jest jak jest, a ja nie mam zamiaru spowodować, żeby ta dziewczynka czuła się gorsza od innych, bo ma tylko jednego chrzestnego. I to jest powód mojego myślenia w kwestii prezentu. Roweru elektrycznego jej nie kupię, bo, pomijając cenę, dla dziecka nie jest to najtrafniejszy pojazd. Dla starszych osób tak. Dziecko niech wpierw ogarnie porządnie klasyczny rower. Dwie moje starsze chrześnice dostały rowery i teraz nie będzie inaczej...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Myślę, że sam fakt, że będziesz na uroczystości - to dla niej już coś, dzieci z takich pokręconych rodzin często mają kompleksy

A co do prezentu - może tablet na wypasie? A wogóle - podpytaj, jakie ma zainteresowania, o czym marzy, czym się w szkole wykazuje

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Macie racje, ale tak, jak napisał Mateusz, jest jak jest, a ja nie mam zamiaru spowodować, żeby ta dziewczynka czuła się gorsza od innych, bo ma tylko jednego chrzestnego. I to jest powód mojego myślenia w kwestii prezentu. Roweru elektrycznego jej nie kupię, bo, pomijając cenę, dla dziecka nie jest to najtrafniejszy pojazd. Dla starszych osób tak. Dziecko niech wpierw ogarnie porządnie klasyczny rower. Dwie moje starsze chrześnice dostały rowery i teraz nie będzie inaczej...

Mariusz naprawdę aż miło Ciebie poczytać , wzruszyłem się 👏

• Thanks 1
Opublikowano
56 minut temu, slawek74 napisał:

220 czy 380 🤔

Oj już bez przesady ile kosztuje taki kład 

Weźmiesz 2 wypłaty za mleko i kupisz

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Najważniejsze że przeżyć się udało...

Kurna....chyba nie jest dobrze...

Szczaw na kolację....dobrze że z kartoflami, bo jak by do tego mirabelki  to....🙆‍♂️

Mirabelki be?

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No że szczawiem?

Niezbyt...by to było...

Ale i jajka gotowane do szczawiu mam...nie ma jeszcze upadłości...

@Łolek patrzaj co gada,ja nie wierzę że do Szczawianki by nie poszło

• Confused 1
Opublikowano

Mam pytanie do użytkowników talerzówek famarol ciąganych. Macie/mieliście takie dyszle czy oczko na sztywno do dyszla? Mam chęć wypiepszyc ten przegub bo na podniesionej niewygodnie się z tym jeździ 

20240416_191510.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v