Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kupa kasy jak na komunię.

Myślę tym sposobem, który Kaziu opisał. Dziecko nie dość, że nie ma matki chrzestnej, to nie ma też dziadków. Wydaje mi się, że rower będzie za ojca chrzestnego, złoto za matkę chrzestną, a koperta, aby sobie mogła kupić coś jeszcze, czego by chciała, a czego ja nie przewidziałem (bo nie mam możliwości przewidzieć). Dziecko nie jest nic winne, żeby nie mieć roweru, kiedy większość dostanie. Złoto to najlepsza pamiątka, a kto ma jej ją dać, jeśli nie ja. Może teraz nie do końca doceni, ale jak będzie starsza to powinna...

Pieniądze to tylko narzędzie. W tym przypadku posłużą do wywołania uśmiechu i dobrego samopoczucia u młodej damy. Nie zbiednieję...

@Agrest Sławek bałbym się wziąć Cię na ręce przy ołtarzu, z Twoim kręgosłupem...żeby Ci krzywdy nie wyrządzić 🤭

• Like 1
Opublikowano

Nie musiałbyś, chrzestny może być w różnym wieku. Sam swoją świecę trzymałem klęcząc przed ołtarzem.

Bo tatuś chrzestnego znaleźć nie mógł.

To był pierwszy stres jaki pamiętam🤣

Opublikowano

hulajnoga elektryczna, t ,jak to zapyla ,miałem okazje pojeżdzić . Tylko że rowerem w lato i na jesieni ,a rowerem na baterie to u mnie emeryci jeżdżą ,i tak jakoś ,jakby inwalidę robisz . I ojcy będą jeżdzić 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

zimno, wieje, akurat nie pada, w nocy cos popapralo..

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

nie pokaże ...i nie dam się kajtnac 😲....stan kolekcjonerski 

taki jak ten tylko u mnie wydech inny ...kupiony u tego właśnie handlarza z Iławy z dostawą na dom .

https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/oferta/yamaha-virago-xv-1100-kolekcjinerski-stan-1995r-niemcy-37tys-km-serwisowany-ID6Gibjy.html

zupelnie jak twoja zona- zolte tablice, lata nieuzywana 🤣,niebieska karta na dodatek.

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...a moja nie chce.

kryzys wieku sredniego ja minal ?? 

oprocz zakupu motocykla to jaka jest jego oznaka ?? impotenctwo ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
43 minuty temu, Qwazi napisał:

To już trochę orientacji mi daje. Dzięki Przemek

Tutaj może być trudno podpytać. Już, kiedy mnie prosili do chrztu, to zapowiedzieli, że nie oczekują niczego, tylko bardzo by chcieli, żebym się zgodził. To dla mnie obcy ludzie...

To tak, ale co oprócz tego...tu mam mąka zagwozdkę...

Ano widzisz Marcinku, jest to możliwe, tylko, że wtedy nie jest się ojcem chrzestnym czy matka chrzestną, ale świadkiem chrztu. To była wyjątkowa sytuacja. Można powiedzieć, że ta dziewczynka to moja "służbowa" chrześnica. Przeznacze odpowiednią kwotę. Możesz być o to spokojny

No  rozumiem , a nie wiedziałem że tak można 🤷

O kwotę byłem spokojny , przecież dobry z Ciebie człowiek 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

impotenctwo ??

O tym nie wiem, to nie napiszę 🤷‍♂️

Jeszcze by mi się przydał jakiś sportowy samochód 🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No  rozumiem , a nie wiedziałem że tak można 🤷

Ja też się dowiedziałem, kiedy mnie to spotkało. Swego czasu pomogłem ojcu tej dziewczynki. Rodzina zrobiła mu taki gnój, że chłopak, tylko dzięki temu co zrobiłem, nie poszedł siedzieć albo się nie powiesił. Jak się sytuacja unormowała, urodziła mu się córka. Kończyłem zmianę o 22. Pół godziny wcześniej przyjechał, żeby poprosić, abym został świadkiem chrztu dziecka. Od razu zaznaczył i kilkakrotnie powtórzył, że niczego nie oczekuje z mojej strony. Jedynie bardzo chce, żebym się zgodził....

• Like 1
Opublikowano
kizak napisał:

Jeszcze i wesele czeka ,i wykup co wielkanoc .       Siedzę deszcz pada i dumam jakie parapety zewnętrzne wybrać ,stal ,czy aluminium ,wystające w ścianie ze 3 cm ,czy idealne z otworem  . Jak stalowe to czy z bocznymi aluminiowymi zaślepkami ,czy dać do zrobienia w augustowie u łapińskich ,lub aluminium pod Białymstokiem na zamówienie . Krzyczą by blaszanych nie robić ,bo słychać jak deszcz pada ,no kurna mam blaszane ,i jak pada to choć wiem że pada za oknem ,echhh 

Ja mam stalowe, to słychać jak deszcz dzwoni, trzeba chyba podkleić czymś żeby tłumiło.

Opublikowano
54 minuty temu, kizak napisał:

Jeszcze i wesele czeka ,i wykup co wielkanoc .       Siedzę deszcz pada i dumam jakie parapety zewnętrzne wybrać ,stal ,czy aluminium ,wystające w ścianie ze 3 cm ,czy idealne z otworem  . Jak stalowe to czy z bocznymi aluminiowymi zaślepkami ,czy dać do zrobienia w augustowie u łapińskich ,lub aluminium pod Białymstokiem na zamówienie . Krzyczą by blaszanych nie robić ,bo słychać jak deszcz pada ,no kurna mam blaszane ,i jak pada to choć wiem że pada za oknem ,echhh 

Tak to będziesz musiał wychodzić sprawdzać a coraz starejszy czlowiek

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O tym nie wiem, to nie napiszę 🤷‍♂️

Jeszcze by mi się przydał jakiś sportowy samochód 🤔

Kupaj dodgea. Kiedy spełnisz marzenia jak nie teraz 

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A cza się wybierać na pogrzeb....

Wszystko mija, dlatego warto spełniać marzenia i zachcianki....nawet w moim wieku....

O właśnie.

Opublikowano

. Wycenili za 7 aluminiowych 150 x 25 i dwa mniejsze ,równe 2000 zł  al i zaślepki boczne al , stalowe za 1200 zł . A z internetu 350 zł plus drugie 350 za ,,zaślepki''    Okno 3 szyby ,robię blaszane tocz stary to głuchy no nie ?

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Opla kadeta gsi może 🤔

To chyba starsze od Ciebie , 

Opublikowano

A u mnie dziś piątek 13-go, kapeć w ciągniku. Myślałem, że łata puściła i dętkę szczypnęło, wyprawa po klej do miasteczka i łatki. A okazało się, że wyrwało maszynkę, łata trzyma w oponie

Opublikowano

warto pamietac ze pioter blisko oswiecimia mieszka...stad ta rekreacja.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

A cza się wybierać na pogrzeb....

Wszystko mija, dlatego warto spełniać marzenia i zachcianki....nawet w moim wieku....

moj ojciec miala niewiele wiecej lat jak ja,  gdy umarl-cale zycie ,praca i nic wiecej ..nie chce isc jego sladem.

na ra .urlop sie skonczly trzeba isc ciezko pracowac  ..

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Mój chrześniak wczoraj sobie wybrał prezent. Zapytał najpierw ile to może być warte a później wybrał który jego. Wartość wg moich szacunków ok 2tyś

Gdzie te czasy 

Screenshot_20240416_152003_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, jahooo napisał:

A u mnie dziś piątek 13-go, kapeć w ciągniku. Myślałem, że łata puściła i dętkę szczypnęło, wyprawa po klej do miasteczka i łatki. A okazało się, że wyrwało maszynkę, łata trzyma w oponie

Te germańskie łatki jak zrobione z prawidłową sztuką nie puszczają 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Te germańskie łatki jak zrobione z prawidłową sztuką nie puszczają 😉

ale 45 minut zeszło zrzucić oponę z dużego koła, zajrzeć, wyciągnąć dętkę, wkleić nowy zaworek, złożyć i napompować

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

. Wycenili za 7 aluminiowych 150 x 25 i dwa mniejsze ,równe 2000 zł  al i zaślepki boczne al , stalowe za 1200 zł . A z internetu 350 zł plus drugie 350 za ,,zaślepki''    Okno 3 szyby ,robię blaszane tocz stary to głuchy no nie ?

To chyba starsze od Ciebie , 

Bierz alu i zaślepki alu. Blacha dziś średniej jakości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v