Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Był taki balet że 15 podała a żaden nie byl

W milicji 27 podała do badań. 

Toto jest dopiero puszczalstwo 🤭

Ale i te milicjanty, to też jakieś takie, jeden po drugim mieszać 🤢🤮

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Był taki balet że 15 podała a żaden nie byl

Pijane kobiety to gorsze niż faceci. Wczoraj pierwszy raz widziałem żeby bimber z dzbanka polewać, wróciłem na 7 do domu. Trzeźwy 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

W milicji 27 podała do badań. 

Toto jest dopiero puszczalstwo 🤭

Ale i te milicjanty, to też jakieś takie, jeden po drugim mieszać 🤢🤮

Ano. Walił naftę jeden do 3 i mówi dobra koniec na dziś bo dziś służba. Tych pijaków musi ktoś łapać 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Rozpacz w tym roku, pszenżyto borowik i to na oborniku 

inbound6132896460247796613.jpg

To rozpacz? Czy po to żeby na skup nie wozić? 

8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Może jare mi sezon uratują , dla bydła żeby starczyło 😉 , w żniwa będzie takie tanie że nie warto wozić na skup 

Glindzisz pan jak byś coś przyćpał🤔 a może ty zwykły dopłatowiec?

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Popier96 napisał:

Pochwal się ile kg N na te twoje oziminy poszło. Bo ja więcej niż 90-100kg tam nie widzę. To z czego ma być plon.

Nigdy więcej nie wysialem, tyle że wapno i obornik regularnie, no i qq praktycznie wszędzie sieje co kilka lat i to też pomaga 

A czasem można dupe miodem smarować i tak nie chce rosnąć 

11 minut temu, gregor1284 napisał:

Pijane kobiety to gorsze niż faceci. Wczoraj pierwszy raz widziałem żeby bimber z dzbanka polewać, wróciłem na 7 do domu. Trzeźwy 

Mało widziałeś @soltys48@szymon09875mam rację 😉 i @Baks00oczywiście 🤭

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

A kiedy podałeś pierwszą dawkę N ?

Patrzę na te Twojs zdjęcia to nie widzę tam takiego błota że wjechać się nie dało.

Mieszkam trochę dalej na wschód od ciebie i azot podałem 15 lutego i już wiem że w wypadku jęczmienia było to za późno bo uciął kłosy.

W lutym i Ty byś wjechał tylko gdzie to tak, w lutym ? W pole?

Jeśli zdjęcia są Twoich pól, co wcale pewne nie jest, to zjebałeś sezon koncertowo.

I jeszcze to ostatnie późne nawożenie rozdzielone na dwie niskie dawki.

Po co to dzielić było i gnieść to zboże? Pada choć deszcz by to miał szansę korzeń dostać?

Opublikowano
Popier96 napisał:

Pochwal się ile kg N na te twoje oziminy poszło. Bo ja więcej niż 90-100kg tam nie widzę. To z czego ma być plon.

200 kg saletry na ha to niecałe 70 kg N. av200kg saletry na ha to dużo moim zdaniem

Łolek napisał:

ostatni raz Ci miód wysłałem.

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

ostatni raz Ci miód wysłałem.

Zabawiłem się w Panoramiksa i z miodu gryczanego oraz soku z cytryny taki napój energetyczny uważyłem. 

Czystej nikt nie ruszył i zebrałem same pozytywne opinie😁

20240408_214746.jpg

Opublikowano
Agrest napisał:

Zabawiłem się w Panoramiksa i z miodu gryczanego oraz soku z cytryny taki napój energetyczny uważyłem.  Czystej nikt nie ruszył i zebrałem same pozytywne opinie😁 

wszystko fajnie, ale Marek coś pisał o smarowaniu dupy miodem.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Zabawiłem się w Panoramiksa i z miodu gryczanego oraz soku z cytryny taki napój energetyczny uważyłem. 

20240408_214746.jpg

Te butelki hmmm🤔

Przed chwilą, Bananek napisał:

wszystko fajnie, ale Marek coś pisał o smarowaniu d*py miodem.

Zależy czyja i jaka 

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

wszystko fajnie, ale Marek coś pisał o smarowaniu d*py miodem.

Jak widać różne są zastosowania. Nawet na gojące rany można miód smarować. A jak ktoś lubi słodki sex to czemu by i d*py nie posmarować🤣

Przed chwilą, Łolek napisał:

Te butelki hmmm🤔

Inspiracje gołębie z łódzkiego przyniosły.

W planach był gołąb zwrotny, ale gościom bardzo posmakowało i nic nie zostało🤷‍♂️

Butelki w lokalnym sklepie okazały się stać na półce.

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Patrzę na te Twojs zdjęcia to nie widzę tam takiego błota że wjechać się nie dało.

Mieszkam trochę dalej na wschód od ciebie i azot podałem 15 lutego i już wiem że w wypadku jęczmienia było to za późno bo uciął kłosy.

W lutym i Ty byś wjechał tylko gdzie to tak, w lutym ? W pole?

Jeśli zdjęcia są Twoich pól, co wcale pewne nie jest, to zjebałeś sezon koncertowo.

I jeszcze to ostatnie późne nawożenie rozdzielone na dwie niskie dawki.

Po co to dzielić było i gnieść to zboże? Pada choć deszcz by to miał szansę korzeń dostać?

No zajebałem w tym roku 😐 , było mokro , strasznie , na glinie teraz zrobił się beton 

W przyszłym sezonie już będzie normalnie, będe siał jak wcześniej w mrozy 

Miało dzisiaj właśnie padać i nie pada ,może jutro 

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

k**wa dalej nie chcesz czytać co chłopaki piszą widać blade ,bez azotu i dalej się uzalasz

Pszenżyto siane w rozstawie 15cm

Co tu przyrównywać poniemieckie gleby do naszych kopalnianych 

przecież i na piachu są fest zbóż ,ciepło wody nie brakuje ...

Opublikowano

Może chociaż słomy dla bydła coś będzie , a 2t też dobrze 

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

2t z ha?

1 minutę temu, DANDYS napisał:

przecież i na piachu są fest zbóż ,ciepło wody nie brakuje ...

No właśnie, a na glinie nie 

A w zeszłym sezonie było tak 

inbound5202283771702172060.jpg

Opublikowano
42 minuty temu, Łolek napisał:

Nigdy więcej nie wysialem, tyle że wapno i obornik regularnie, no i qq praktycznie wszędzie sieje co kilka lat i to też pomaga 

Mało widziałeś @soltys48@szymon09875mam rację 😉 i @Baks00oczywiście 🤭

Z piątki im było niewygodnie 

31 minut temu, Agrest napisał:

20240408_214746.jpg

Jak na słodzoną miodem to coś mało krystaliczne to wyszlo

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Rozpacz w tym roku, pszenżyto borowik i to na oborniku 

inbound6132896460247796613.jpg

Ta rozpacz, to chyba z miłości, trzeba było jeszcze dłużej czekać

Dałem około 200 kg saletry , teraz w tym  tygodniu poszła druga dawka około 150 kg 

Wszystko tanie nie ma sensu inwestować 

Kiedy posiałeś pierwszą dawkę, bo na początek marca to nie wygląda

Edytowane przez jacor73
Opublikowano (edytowane)

Aby przeżyć jakoś , na inwestycje już za późno 

Skóra za wyprawę uprawiac na 2t, to już lepiej jakie strączki i bez kosztów dopłatę wziąć. Chyba że zasiałeś i żadnych więcej kosztów nie robisz. 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v