Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

co u was mozna zobaczyc ? 

Zależy co kogo interesuje, lubię czasem wybrać się w niedzielę na koncert fortepianowy do Żelazowej Woli (miejsce urodzenia F.Chopina jakbyś nie wiedział), jakieś niecałe 20km ode mnie.

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

z rodzina spedzisz, spacer z zona za raczke, z dziecmi i wnukami, spotkania  z kochanym rodzenstwem..

A też , też.

Bez tego się nie obedzie, ale jazda motórem tyż musi być.

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Co? już socjal potrzebny! urobić sobie trzeba według znafców polityki forumowej panie. Żadnego socjalu.

No właśnie, nie chcą socjalu.

Normalnie aż zalajkuje

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

ja się was nie pytam co sądzicie na temat dopłat do zboża bo i wasze zdanie mnie na ten temat nie interesuje. Zadałem pytanie czy wiadomo coś o rekompensacie i zasadach przyznawania pomocy.

Mam nadzieję że nic nie będzie już

@12Pafnucy posiane masz już owsy??

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Jak pomoc militarna to jednak jest mój/nasz interes? To jest sprawa dużo szersza, i ogólnie zgodna po linii państw regionu. Czyli wszystkich Bałtyckich, Finlandii, czy właśnie Polski. Wszyscy oni się mylą, a jedynie my w domach klepiąc w klawiaturę mamy mieć racje? Ja tam jestem zdania, że rządy państw mają trochę większy dostęp do informacji niż my.  

Ta. A nam serwują dezinformację 

Opublikowano

Jak widzisz w rządzie siedzą czasem większe cymbały i ignoranci niż tu na forum, więc ja bym nie wierzył w to, że oni wiedzą, TZN można miec wiedzę podaną na tacy i nie wiedzieć, co ona znaczy.

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Też wczoraj się pojawili polityczni prowokatorzy. 

Myśleli że się wmieszają w tłum, bo 3 gminy na jednej blokadzie. 

Nawet swój megafon mieli. Szybciutko byli usunięci ze zgromadzenia i spisani przez policję. 

Strajk jest oddolny i nie polityczny. 

Brawo za postawę protestujących 👍 tak powinno się dziać a nie oburzanie się i ucieczka bo ktoś z pisu albo po przyszedł i psioczą.

3 godziny temu, MonteChristo napisał:

Ale władza popiera popierała i będzie popierać to szaleństwo  więc i też przeciwko władzy

Też tak uważam.  Ktoś u nas na ten bałagan pozwala od długiego czasu.

19 minut temu, jahooo napisał:

Jak widzisz w rządzie siedzą czasem większe cymbały i ignoranci niż tu na forum, więc ja bym nie wierzył w to, że oni wiedzą, TZN można miec wiedzę podaną na tacy i nie wiedzieć, co ona znaczy.

,,rząd" to słowo klucz, kto tu rządzi to dobre pytanie 🤔

36 minut temu, 12Pafnucy napisał:

W sobotę posiany.

Pablo odmiana.

Owsa będzie do ciula po żniwach 😬 ludzie za nasieniem latają po rynku. Po 800 można już kupić a był po 1000. 

Żyto po 400zl nie ma bardzo kupca .

Udało się mnie przyczepkę  jęczmień i pszenicy  upłynnić po 800 dziś, ale ruch marny.  

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GRZES1545 napisał:

Owsa będzie do ciula po żniwach 😬 ludzie za nasieniem latają po rynku. Po 800 można już kupić a był po 1000. 

Po żniwach najtańszą dietą będą płatki owsiane z ziemniakami, tych drugich też się szykuje sporo ... Za dobrze zapłaciły w zeszłym roku ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Po żniwach najtańszą dietą będą płatki owsiane z ziemniakami, tych drugich też się szykuje sporo ... Za dobrze zapłaciły w zeszłym roku ...

zamiast węgla będzie owies, u mnie sąsiedzi już tak palą, 15% ekogroszku plus owies i jęczmień

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kolejny-niezwykly-rekord-na-horyzoncie-ekstremalne-anomalie-nad-polska/gf2nc6f,79cfc278

wczoraj sie przepracowalem ..nic mi sie nie chce a tu za chwile trzeba wyjezdzac.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Zależy co kogo interesuje, lubię czasem wybrać się w niedzielę na koncert fortepianowy do Żelazowej Woli (miejsce urodzenia F.Chopina jakbyś nie wiedział), jakieś niecałe 20km ode mnie.

nie znam goscia-to jakis francuz ?? nawet on od was uciekl ??

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bo nie chcą , wystarczy pogadać i wielu już zrozumiało błąd 

a moze bys z jakas baba ogadal ?? zamiast o polityce to o seksie mysl..

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Te te🫵...śmiszek☝️...

...ale dobre to było 😆

Po jakiemu to🤔...to już chyba dialekt spoza...Europy🤔...

https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/leczyca-kierowca-wjechal-w-protestujacego-rolnika-dodal-gazu-na-maksa

po naszemu

54 minuty temu, jahooo napisał:

zamiast węgla będzie owies, u mnie sąsiedzi już tak palą, 15% ekogroszku plus owies i jęczmień

wierzysz w bajki ?? nie ma takiej opcji..musialbys siedziec kolo pieca i w zasobniku zgarnywac co chwile. owies slabo spada na slimaka 

ja teraz zytem  pale 😂

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

wierzysz w bajki ?? nie ma takiej opcji..musialbys siedziec kolo pieca i w zasobniku zgarnywac co chwile. owies slabo spada na slimaka 

ja teraz zytem  pale 😂

bardzo dobrze idzie, nic się nie zapycha, w piecu nawet program jest do spalania biopaliwa - kwestia, jaki zasobnik i ślimak

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

@Karol6130 rozebrałem na placu żeby zajrzeć tylko bo szkoda kasy i roboty jak tylko obudowa i kable z tego wszystkiego dobre ,

geko g80020 też zjarany leżał bo ktoś uwierzył we wspomaganie rozruchu w małym chińskim gównie 

IMG_20240321_084338.jpg

pokaż ją to pokaże co na Elewatorskiej stoi  

a co też nie możesz spać? 😂

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

przez internet a jak??

To można na jakiego kaszalota trafić 😛

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Ta. A nam serwują dezinformację 

Propaganda w swoim pierwotnym znaczeniu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v