Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Desperado napisał:

Przeglądam prognozy pogody, to trzeba dopiero kretynów żeby codziennie podawać o 100% inną prognozę na 14 dni. Ja nie wiem, ale czy to nie po szczepionkach mają taki odlot.

I przed szczepionkami prognozy były G warte, na 24h do przodu nie potrafili przewidzieć czy następnego dnia rano będzie +2 czy +6, tyle warte ich prognozy ... I w sumie nadal przecież tak jest ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

@HF86 Na ile dni protest jest tak ogólnie?

Ten był na 7  kolejne na 30 chyba będą. 

Kiedyś podobno była środa, dzień.....

Teraz środa, dzień blokady, bo na zielony ład nie ma rady 🤣

Opublikowano
43 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nikt nie jest mój,to po pierwsze

Po drugie gdzie napisałem że jesteśmy lepszym Polskiem 🤔

Chociaż nie wciskajcie ludziom takich rzeczy 

A strajki popieram, ale przecież  wszyscy nie  muszą w nich uczestniczyć 

Też prawda 

Napisałeś że Polacy nie chcą Tuska :o

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Jaja istne. 

Politycy zarobili pewnie swoje. Ale myślałem że interesów upadlińców nie stawiasz nas swoimi 

Jak pomoc militarna to jednak jest mój/nasz interes? To jest sprawa dużo szersza, i ogólnie zgodna po linii państw regionu. Czyli wszystkich Bałtyckich, Finlandii, czy właśnie Polski. Wszyscy oni się mylą, a jedynie my w domach klepiąc w klawiaturę mamy mieć racje? Ja tam jestem zdania, że rządy państw mają trochę większy dostęp do informacji niż my.  

Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał:

Przeglądam prognozy pogody, to trzeba dopiero kretynów żeby codziennie podawać o 100% inną prognozę na 14 dni. Ja nie wiem, ale czy to nie po szczepionkach mają taki odlot.

Ile ty masz lat?

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

To czego do cholery kwiczycie i blokujecie niepotrzebnie te drogi jak wszystko jest ok?

Tego to nie wiem..... Za tą formą nie byłem specjalnie nigdy. Sam protest zaś to jest jednak jakaś forma wyrażenia opinii o kierunku w którym to wszystko podąża. Tylko powinno być bardziej skierowane przeciwko źródłom problemu. Jednak jak był np. pomysł blokowania sklepów, to się ludzie trochę wystraszyli ewentualnego wystawienia rachunku za straty.  

4 minuty temu, Desperado napisał:

teraz 

Ja tam uważam, że im odwalało zawsze. Nawet zanim się my wszyscy na tym forum urodziliśmy.  

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ja tam uważam, że im odwalało zawsze. Nawet zanim się my wszyscy na tym forum urodziliśmy.

Tak tylko wtedy nie byli ludzie ledwie piśmienni, teraz wszyscy po szkołach, internet, telewizja i tuman pogania tumana.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Wiadomo już ile dopłat będzie do zboża i na jakich zasadach ?

Nie będzie, rolnicy nie chcą jałmużny tylko likwidacji zielonego ładu ...

1 minutę temu, Desperado napisał:

Tak tylko wtedy nie byli ludzie ledwie piśmienni, teraz wszyscy po szkołach, internet, telewizja i tuman pogania tumana.

Efekt Czarnka, zamiast nauki indoktrynacja, i potem są z tego antyszcepionkowe debile ... Czarnka wychowywał ksiądz, widać jak to szkodzi na mózg ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

Co? już socjal potrzebny! urobić sobie trzeba według znafców polityki forumowej panie. Żadnego socjalu.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie będzie, rolnicy nie chcą jałmużny tylko likwidacji zielonego ładu ...

No właśnie, nie chcą socjalu.

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Karol6130 napisał:

Źle się wyraziłem

Chodziło mi o problemy które sam stworzyłem

Nie popełnia błędów ten który nic nie robi

Ważne żeby wyciągać wnioski z popełnionych błędów i w przyszłości nie popełniać podobnych

22 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Pytaj @Rolnik1973on bystry w socjalnych sprawach

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@Karol6130 rozebrałem na placu żeby zajrzeć tylko bo szkoda kasy i roboty jak tylko obudowa i kable z tego wszystkiego dobre ,

geko g80020 też zjarany leżał bo ktoś uwierzył we wspomaganie rozruchu w małym chińskim gównie 

IMG_20240321_084338.jpg

Dnia 19.03.2024 o 21:19, radekz200 napisał:

Nadeszła wiekopomna chwila 😂

pokaż ją to pokaże co na Elewatorskiej stoi  

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

On nie wie, sprzedał wszystko bez faktury i się nie załapie na pomoc xD 

Załatwią że i tacy dostaną. Spokojnie

Mam do sprzedania łącznie ze 70t żyta i pszenżyta. Żyto od wczoraj -30/t pszenżyta nikt nie chce.

Skończy tak jak było zaplanowane jesienią czyli zmielone w rękawie 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Załatwią że i tacy dostaną. Spokojnie

Mam do sprzedania łącznie ze 70t żyta i pszenżyta. Żyto od wczoraj -30/t pszenżyta nikt nie chce.

Skończy tak jak było zaplanowane jesienią czyli zmielone w rękawie 

Nie dadzą. 

To elektorat pisia i już nie będzie 🤫

Teraz muszą wielkoobszarowcow uspokoić bo to oni zazwyczaj dym robią. 

A tam nikt na woreczki nie sprzedał 😁

Opublikowano
13 godzin temu, szymon09875 napisał:

Jak to zaciemnione dziewuchy z galicji to gdzie one tak daleko pójdą, wieży od kościoła nie widać to pewnie z domu się nie ruszy 🤔

kurna ja widze ze 3 wieze-ktora brac pod uwage ??

dobrze ze wasze jasne i wyjezdzaja na studia i juz nigdy nie wracaja..

13 godzin temu, Leszy napisał:

Pojechałaby, ale się musiałaby z kimś tam poznać, a jak to niby miałoby nastąpić :D  

przez internet a jak??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

niezależna.pl to też media Sakiewicza, to samo co Republika xD 

To wybierajcie sobie dalej PiS i żyjcie w Zielonym Ładzie i 5 Kaczyńskiego ... PiS potrafił tylko grać bohatera w kraju, a jak jechali do UE to uszy po sobie ...

pseudo- prawicowe media nalezo abo do skok-ow bereckiego albo do spolki srebrna czytaj prezesa. .. innych nie ma..

ot taka niezaleznosc.. teraz kwik bo panstwowe pienaidze sie koncza..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Fajnie, rześko na dworze.

-1, ale słoneczko już widać....

Na sobotę 14, a na święta 20 nadają...

Nie zagadnieta co będę w święta robił jak tak ciepło będzie?

z rodzina spedzisz, spacer z zona za raczke, z dziecmi i wnukami, spotkania  z kochanym rodzenstwem..

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jak dalej to może pojedziesz zobaczyć to słynne podkrakowskie bogactwo xD 

co u was mozna zobaczyc ? 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Tiaaaa, i tego słynnego Zetora co mtg łyka tysiącami...😆

wczoraj 8 doszlo

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Może myśli że pierwsza cyfra przed przecinkiem to tysiące 🤭

gdybym z toba na glowe sei zamineil to nie takie fantazje bym mial..

Bycie ortodoksyjnym katolikiem wcale nie jest oki 

Ja myślę że mam zdrowe podejście do wiary 

tak jak ja omijasz kosciol z daleka ?? odkad wybudowali obwodnice to nie ma z tym problemu..

Nie.

Nie uważam się za porządnego katolika.

ba ....nawet się zastanawiam czy nim jestem.

bog jest milosierny-nawet takiego ancymona jak ty chetnie przyjmie..

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Wypisz wymaluj @jacus

to wlasnie jest prawdziwa patologia-ze wy niby zdrowi ,bez grupy inwalidzkiej siedzicie i pierdzicie w stolki na af a ja po 12 godzin pracuje.

wczoraj 7 godzin na ciagniku .plus prace w obejsciu a wy co ile postow ??

wasze wysmiewanie wynika z tego ze macie swiadomosc ze zmarnowaliscie swoje zycie na krowy i pole.

zdrowie i mlodosc minely ,,za chwile bedziecie wiekszymi inwalidami niz ja ..zaden nie ma jakielkolwiek refleksji ??

co dalej macie ? jakis plan ? jak zmienicie wasze zycie gdy nie bedziecie mogli pracowac ?? macie jakies rozwiazanie ??

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

@Nieustraszony1044 daleko masz do Piotera? Może byście zorganizowali jakiąś impreze kawalerską przy flaszce? Zawsze to raźniej.

on mieszka pare kilometrow od energylandii, w sezonie setki samochodow z calej polsk jedzie tam.

w czym problem ?? od mojej strony polska wschodnia i polnocnowschodnia jedzie auto za autem .. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v