Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Jeśli tylko poplon do przyorania to talerzówka starczy

A gruber był by jeszcze lepszy

Chyba że jest dużo włóknistego towaru,to gruber odpada

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano

Powiedziała, że ma 16, w rzeczywistości miała 14🤷...prokurator na grzbiecie🤭...

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

16 max 👍 

Szymon przemyśl...tego posta😱🤭...

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Powiedziała, że ma 16, w rzeczywistości miała 14🤷...prokurator na grzbiecie🤭...

Szymon przemyśl...tego posta😱🤭...

Może też mu się marzy 😄

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

tam się będziesz przejmował... 😁

mam swój ogródek, swoje zajęcie. chyba to najbardziej boli, że nie sterowalny

z tym na końcu to może Ci się zdawać....

z czym? że ja idę własną ścieżką i jestem niesterowalny?

Opublikowano

Panowie, znalezione i niedziela ale tematy mam takke

potrzebuje krat samozatrzaskowych do bydła ok 8m bierzącyh

tur do IHC 1046/ inna tego typu 6tka do poprawek/spawania etc Cena Czyni Cuda

szukałbym kosiarki przedniej to samo jak wyżej CCC ale powyżej 2,70 a najlepiej 3m 

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja już po kościele , A z obecnych tutaj jeszcze ktoś uczęszcza na mszę niedzielną 🤔

A co to za różnica? Kółko różańcowe zakładasz, czy kościół domowy, a może należysz do Rycerzy Kolumba?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

w niedzielę się nie dorobisz 🤭 witajta 🙋‍♂️🤝

na jakiego wójta czy burmistrza startujesz 🤔🤭

zrób to co w takim przypadku robi agrafka 🤭

U mnie dziadek mówił że niedzielna praca w g*wno się obraca. 

Witajcie . 5 na plusie. @Agrest nie narzekaj u mnie z wczorajszym deszczem marzec 13mm

Wszystkiego Najlepszego dla Zbigniewa i Patryka jak tu solenizanci jeszcze jacyś są z wyjątkiem @12Pafnucy

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

A co to za różnica? Kółko różańcowe zakładasz, czy kościół domowy, a może należysz do Rycerzy Kolumba?

No zapytać nie można 🤔 , ja się wiary nie wstydzę i tego że chodzę do kościoła 

Opublikowano

A ja może pójdę i łańcuchy do piły wyostrzyć bo we wtorek jadę po drewno i sąsiada mam do pomocy.

9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja już po kościele , A z obecnych tutaj jeszcze ktoś uczęszcza na mszę niedzielną 🤔

Ja chodzę na popołudniową mszę bo ludzi wtedy jest mało. 

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tu nie chodzi o to czy ktoś się wstydził czy nie. Tu są też osoby które ten temat drażni więc wolę go nie poruszać i czytać jakichś złośliwości na ten temat. Po co to i na co komu.

Opublikowano

nieprwda...

Może dla kogoś na swoim kto sam dla siebie jest sterem, żaglem i okrętem a w ciągu tygodnia się ogarnia że zarobi na to życie na POziomie i  może sobie POzwolić na wolną niedzielę.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Samo chodzenie do kościoła nie czyni człowieka wierzącym i pobożnym, jest jeszcze wiele "aktywności" o których większość zapomina

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzysiek1979 napisał:

Pany mam pytanie, nowa dzierżawa, sciernisko nie ruszane od żniw. Chce posiać gorczyce tylko jak to lepiej zrobić, czy to orać, doprawić itd, czy potalerzowac i siać. Ziemia miejscami ciężka, po orce będzie trudno doprawic. Gorczyca na poplon, pole bez perzu ale posne. 

Jak na poplon to bez orki. Płytka uprawa i siew.

Jeśli ciężka ziemia to pomysl o rzodkwi, ale nie oleistej choć też dobra, a o płużnej czy też melioracyjnej, np odmiana Forza.

To warstwę płużną rozkruszy.

Na internetach 7-9 zł za kg 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Tak mnie ta gorczyca też na myśli przyszła. Da się toto teraz wysiać np z wyka i później doschnie w zniwa, czy trzeba desykowac?

Opublikowano
konteno napisał:

nieprwda...

Może dla kogoś na swoim kto sam dla siebie jest sterem, żaglem i okrętem a w ciągu tygodnia się ogarnia że zarobi na to życie na POziomie i  może sobie POzwolić na wolną niedzielę.

ty to i jak tydzień by miał 10 dni a doba 50 to chyba się nie dorobisz ze swoim podejściem....🤦

• Like 1
Opublikowano

Ale doschnie wyka czy gorczyca?

Gorczyca na pewno dojrzeje. Wyka to pogoda musi sprzyjać bo może o ból głowy przyprawić, zwłaszcza kombajnistę jak bęben owijać będzie.

Ale da radę to wyprodukować.

Tylko gorczycy to pewno ze 2kg do tej mieszanki by wystarczyło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v