Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

mieszanka zbożowa jeczmienia z owszem

Jaki specjalista. Brawo 😎. Tylko jak sobie poszukałem, to chyba powinno się to określać trząska. 

5 godzin temu, Agrest napisał:

Odpad z masarni🤭

Może świnie by tym skarmił, jakby ktoś miał. 🤔

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Nie wiem. Jeśli będzie wyrażała zainteresowanie to zadzwonię i pogadamy😉

Ok. Niech dobrze rozważy jakie tam są kierunki i co one dają potem na rynku pracy

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Marek jaką Ty masz kosiarkę 🤔

Jak chcesz to mam kosiarkę listwową do sprzedania xD  O taką jak na zdjęciu ;) U mnie za dużo nie robiła, przez kilka lat kosiła 0,7-1ha truskawek rocznie.

Kosiarka listwowa Osa

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bananek napisał:

jak się dobrze żyje z władzą to można. Jak zaczynasz robić na przekór - nic nie wskórasz.

ale też potrzeba chęci

Trzeba mieć swoje zdanie i siłę argumentów i pamiętać że większość spraw załatwia się poza kamerą 😉

Znają mnie w urzędzie z tego że jestem niepokorny ale i sprawiedliwy i komprmis mi nie obcy 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
40 minut temu, szymon09875 napisał:

Alem się dziś urobił... Na wymyślają gówien a Ty się człowieku męcz...

Wymyślili te durackie maszyny bo siły w rękach nie mieli...

36 minut temu, Bananek napisał:

a mi za sesję $$$ wysłali. 🤣

Jesteś bezradnym? 

Opublikowano (edytowane)

syn znajomej niedawno skonczyl  szkole w szczytnie - jesli on dal rade to kto nie da  ?? nawet zone sobie stamtad przywiozl.. 

53 minuty temu, Agrest napisał:

https://www.facebook.com/share/r/oyNAhMDRgiNAgAAn/

Patrzta to🤣🤣🤣

Jacuś , u nas w dzikim kraju  dzieciom w szkole kupuje się mieszkania by autobusem nie jeździły🤣.

u nas kupuje sie bilet miesieczny  . na 3 strefy, autobus i pociag w calej aglomeracji krakowskiej,, ..ulgowy kosztuje 256 zl na 3 miesiace....kupowalem godzine temu.

to jest wlasnie miara cywilizacji.. dopoki na wsiach tego nie zrozumiecie ,bedziecie plakac po waszych dzieciach,ktore glosuja nogami..

wasze podsmiewajki sa tylko wyrazem bezradnosci.. wasze dzieci zostana blisko was ?? 

nawet autobusem i tramwajem za godzine moge byc u dzieci..

sprawdzilem w banku-dokladnie 253,5 zl..

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

syn znajomej niedawno skonczyl  szkole w szczytnie - jesli on dal rade to kto nie da  ?? nawet zone sobie stamtad przywiozl.. 

u nas kupuje sie bilet miesieczny  . na 3 strefy, autobus i pociag w calej aglomeracji krakowskiej,, ..ulgowy kosztuje 256 zl na 3 miesiace....kupowalem godzine temu.

to jest wlasnie miara cywilizacji.. dopoki na wsiach tego nie zrozumiecie ,bedziecie plakac po waszych dzieciach,ktore glosuja nogami..

wasze podsmiewajki sa tylko wyrazem bezradnosci.. wasze dzieci zostana blisko was ?? 

Pewnie cię zszokuje ale ma moim zadupiu też jest takie coś jak bilet miesięczny w ZKM. Ba nawet w PKS sobie możesz miesięczny zafundować 😱😱

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak odpalę Yamahe to w godzinę będę pod PKiN, a mam tam prawie 70km ...

Ale nie autobusem to się nie liczy 😂

• Haha 2
Opublikowano

Jacuś, dziś nie ma miejsca na rozdrabnianie gospodarstwa jak u was każdą morgę na czworo.

Dzieci muszą wyruszyć w świat, a rodzice mogą w tym pomóc

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

sprawdzilem w banku-dokladnie 253,5 zl..

Jak mniemam masz pociąg do lewaków 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jacuś, dziś nie ma miejsca na rozdrabnianie gospodarstwa jak u was każdą morgę na czworo.

Podzieliłbyś swoje gospodarstwo na 4, a i tak każde z nich było by większe niż u Jacusia, u nich średnia to 4,28ha a w biednym zacofanym mazowieckim 8,5ha, nie mówiąc o bardziej zacofanym podlasiu gdzie średnia to 12,5 ha xD 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Dzieci muszą wyruszyć w świat, a rodzice mogą w tym pomóc

np pokazać gdzie są drzwi wyjściowe. a nie do 40 z mamusią mieszkać. kurna, właśnie sobie zdałem sprawę, że i ja z rodzicami jeszcze mieszkam. 🤣

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Podzieliłbyś swoje gospodarstwo na 4, a i tak każde z nich było by większe niż u Jacusia, u nich średnia to 4,28ha a w biednym zacofanym mazowieckim 8,5ha, nie mówiąc o bardziej zacofanym podlasiu gdzie średnia to 12,5 ha xD 

4ha to i tak duża gospodarka. Starsi tak zawsze mawiali.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A nie coś ok 10? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

4ha to i tak duża gospodarka.

U nas największa bida ma po 5ha ...

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

A nie coś ok 10? 

U placka najmniejsze gospodarstwa w kraju ... Dane sprawdzałem na stronie rządowego GUS-u ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

U nas największa bida ma po 5ha ...

Do początku lat 2000 to takich co mieli więcej niż 7-8ha to na palcach dwóch rąk można było policzyć. 5ha to już było duużo. Najwięcej takich było od paru arów do 3ha.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v