Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Wszyscy potencjalni teściowie tak mówią, gdy im kandydat na zięcia nie pasuje

Albo wszyscy komentatorzy i potencjalni zięciowie tak myślą 🤷...

2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

babka nie jest staroświecka

To stwierdzenie jest jakby mało ...logiczne🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Rolnicy powinni olać te targi. Może coś by do pustych łbów biznesmenów by dotarło że jadą na tym samym wózku.

Ja tam olewam od samego początku, na żadnych polagrach czy agrotechach nie bywam xD jedynie na TSW kiedyś w Nadarzynie a teraz w Kielcach bywam, ale to jak jest coś ciekawego na konferencjach towarzyszących, bo jak nic ciekawego tam nie ma to też nie jadę.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

W związku z informacją z innego tematu ogłaszam alert RCB: W związku z wznowieniem poszukiwań panny z hektarami przez @Kowalsky30 zaleca się trzymanie dziedziczek waszych hektarów w domach xD

A może by mu tak zrobić test przydatności 🤔...przy użyciu wideł, Markowego forszaja i mojej...pryzmy gnoju spod wyciągu 🤔... komisja oceniająca w składzie @Łolek @6465 @soltys48 @stempos1980 @bratrolnika...oczywiście testowany zapewnia stosowną ilość alkoholu dla komisji, a dziewczę zamknięte w piwnicy ze strzeżonym dostępem, czas testu min 3 dni...

...udziału fanklubu w osobie babki nie przewiduje się 🤭...

7 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Tylko jak @Qwazi udzieli 2 letniej gwarancji na zepsucie 😄😉

Ło Panie😱🙆...gwarancja do progu, nawet nie do bramy...potem się nie znamy🤷🤭...

8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Myślisz, że cię nie znajdzie pod stołem?

A tam to mężatka mnie może znaleźć 🤷...panny tam nie szukają🤷...

• Like 2
  • Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

A może by mu tak zrobić test przydatności 🤔...przy użyciu wideł, Markowego forszaja i mojej...pryzmy gnoju spod wyciągu 🤔...

A myślisz, że mi straszna jakaś pryzma? Wkrótce będę swoją wywoził i to taką wkopaną...z narobkiem od jesieni. Widłami a jakże🤷

Opublikowano

Nie wiem, czy Ci straszna czy nie. Wiem jedno...ja bym tego widłami nie chciał rwać. Pryzma też od jesieni dwa razy dziennie prasowana szuflą wyciągu, która też pcha przed sobą pewną ilość gnojówki. Trolem na raz ciężko urwać bo siłownik niekoniecznie daje radę domknąć. Będzie tam ze 25 moich rozrzutników co najmniej...to nie jest pryzemka wywożona taczką🤷...

• Haha 1
Opublikowano

Oj nieraz to można się zdziwić i z taką taczkowaną pryzmą. Dziadek bronek starszy chłop bo już 81 lat ale jak zbyt wysoko to już taczką nie próbuje wjeżdżać tylko wysypuje obok pryzmy i widłami obrzuca do góry i włazi na górę to udeptac. Oj wielkie moje zdziwienie było jak kiedyś im to na rozrzutnik ładowałem

Opublikowano

Ładowałem ze 3 lata temu sąsiadowi. Ciągnikiem ugniatał. Też to nie było tak lekko, jak bez ugniatania, ale to i tak nie to, co spod wyciągu ...

Można też tak👇😉

Opublikowano

Dokładnie. A ja jeszcze mam taki betonowy basen bez dostępu powietrza z boku. Gdy to siądnie przez zimę, to nie ma mocnych. Trzeba wiedzieć gdzie widły wbić. Wybieranie z pryzmy z gołej ziemi to pikuś przy tym

Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Oj nieraz to można się zdziwić i z taką taczkowaną pryzmą. Dziadek bronek starszy chłop bo już 81 lat ale jak zbyt wysoko to już taczką nie próbuje wjeżdżać tylko wysypuje obok pryzmy i widłami obrzuca do góry i włazi na górę to udeptac. Oj wielkie moje zdziwienie było jak kiedyś im to na rozrzutnik ładowałem

To jest nasza spuścizna, a nawet tradycja, że gnój powinien być deptany. 

Jak gnoja nie podepczesz za wczasu, to raczej nic dobrego z niego nie będzie 😁

• Haha 2
Opublikowano

Kompetencje jak kompetencje ale wiadomo, że jej nie zrobi... krzywdy

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Mógłbym ja

Nie! Ty też będziesz ciągnął gnój, żeby komisja miała jakiś odnośnik

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Jakie nawozy dajesz pod owies? W tym roku chce posiać pierwszy raz 

Npk 8,20,30 tak ok 180/200

Saletrosan30 też tak no i obornik był wcześniej 

Opublikowano
7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie! Ty też będziesz ciągnął gnój, żeby komisja miała jakiś odnośnik

No gdzie🙆...Mieczysław to załatwi dla komisji...stół prezydialny🤷...a królik katering🤗...

Zobowiązania finansowe, po stronie...testowanego🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v