Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Desperado spójrzmy na to z innej strony. Rolnicy zagłosowali masowo na PiS który stracił władzę. Czyli tak jakby postawili na przegranego konia. Małą reprezentację mają w koalicji rządzącej. 

4 minuty temu, Desperado napisał:

No i dałeś się zrobić jakbyś głosował na Tuska.    xD

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Ja to na razie nie odczuwam żadnej różnicy czy to rządził kaczor, czy donald. W tych protestach to chodzi o wyższe cele niż zmiana rządu. Przynajmniej mi się tak wydaje. 

Dokładnie.

Ja też tak to widzę...

Na siłę upolityczniać niektórzy to wszystko chcą.

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Kto ci wmawiał że ekoschematy to szansa i rozwój polskiego rolnictwa co tydzień w niedzielę o 8.00, i ty na nich jeszcze głosowałeś ... Jedni i drudzy mają głęboko gdzieś rolników, taka jest niestety prawda ...

Nikt mi nie wmawiał, bo ja tych pierdół o 8 rano nie oglądam.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja to na razie nie odczuwam żadnej różnicy czy to rządził kaczor, czy donald. W tych protestach to chodzi o wyższe cele niż zmiana rządu. Przynajmniej mi się tak wydaje. 

A to zależy w których protestach. 

1 minutę temu, Leszy napisał:

@Desperado spójrzmy na to z innej strony. Rolnicy zagłosowali masowo na PiS który stracił władzę. Czyli tak jakby postawili na przegranego konia. Małą reprezentację mają w koalicji rządzącej. 

Nie rolnicy tylko wieś

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Owszem zagłosowali w większości na PiS, ale nie wszyscy, ta reszta postawiła na PSL i hołownię, które tak defakto ich wyrolowały.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

Bez polityków w składzie można uznać ta walkę ponad podziałami i w 100% to popieram. Ale jak wmieszają się politycy to tylko po to żeby podpisać porozumienie i wjechać do koryta na plecach protestujących i skończyć sprawę.

Już jeden wjechał.

6 godzin temu, Desperado napisał:

xD Raczej dobrze wie że bidule w nowych traktorach, jak usłyszą o mandaciku 5000zł, to rurka im zmięknie i sami nie wjadą.

No bo na ratę kredytu za niego nie starczy. Powalony czas  nowy kombajn zbożowy droższy niż tir który używany jest na co dzień i zarabia na siebie 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

A to zależy w których protestach. 

Nie rolnicy tylko wieś

To by trzeba było większe badania zrobić, ale mogę przypuszczać, że i rolnicy dołożyli swoje trzy grosze do tego 🤔

Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał:

Owszem zagłosowali w większości na PiS, ale nie wszyscy, ta reszta postawiła na PSL i hołownię, które tak defakto ich wyrolowały.

A co jakby mięli poparcie takie, że można by było stworzyć koalicję bez partii typowo lewicowych? Gorzej by było? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na Orlińskiego z PSL-u, ze względu na osobę a nie partię, czy startowałby z PiSu czy z PO tak samo dostałby mój głos.

Nie mam dobrej opinii o tej rodzinie pod względem politycznym 

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

To by trzeba było większe badania zrobić, ale mogę przypuszczać, że i rolnicy dołożyli swoje trzy grosze do tego 🤔

No to nie pisz że rolnicy skoro wiemy że nikt tam z pokwitowaniem o zapłacie podatku rolnego nie stał i nie głosował 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Nie mam dobrej opinii o tej rodzinie pod względem politycznym 

Nie każdemu każdy pasuje, po to są właśnie wybory aby wybrać reprezentację całego narodu ...

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ja też tak to widzę...

Na siłę upolityczniać niektórzy to wszystko chcą.

Tak? to co ludzie tam krzyczą, kochamy premiera?   xD  oj Pafnuś albo udajesz naiwnego, albo nie chcesz przyjąć smutnej prawdy na klatę.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Tak? to co ludzie tam krzyczą, kochamy premiera?   xD  oj Pafnuś albo udajesz naiwnego, albo nie chcesz przyjąć smutnej prawdy na klatę

Ja tam widzę dziadów z Solidarności oderwanych od PiSowskiego korytka xD 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

A głosowali i teraz wielka tajemnica.    xD  A jeszcze za trochę to wyjdzie że żaden na nich nie głosował tylko na ufo.   xD

A ja ci napisze na kogo głosowałem. A na 3 drogę. Bo PiS to już taka dyktaturę wprowadził i był tak pewny siebie że aż mnie na rzygi brało jak włączyłem tvpis. A teraz to bym na brałna zagłosował bo dzięki niemu dowiedziałem się że Żydzi w naszym parlamencie jakieś modły odprawiają. 

A czy  mszę świętą w izraelskim można by odprawić🤔

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

A co jakby mięli poparcie takie, że można by było stworzyć koalicję bez partii typowo lewicowych? Gorzej by było? 

Jakby mieli, ale było gołym okiem widać że nie będą mieli i wejdą na 100% w koalicję z PO i lewicą, chyba tylko tuman tego nie widział.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam widzę dziadów z Solidarności oderwanych od PiSowskiego korytka xD 

A dopiero gadałeś że Solidarność chce się układać z rządem.  xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v