Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

No to jakie jest wyjście z tej sytuacji 🤔

Zacząć używać narzędzi, które mamy. Skutecznych narzędzi .Rolnictwo to jest ogromna siła. Tylko, że to się niestety chyba nie uda. To ubezwłasnowolnienie poszło już za daleko. Przyczyną jest błędne traktowanie pieniądza 

• Like 1
Opublikowano

A co miało się zmienić?

Za to podejście rolników do zniewolenia si zmieniło...

No niektórych rolników 

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Narazie nie jestem wyprowadzony z równowagi, tylko nic się tu nie zmieniło 

No i dlatego moje zdanie jest takie że strajki nic nie zdziałają 

No to oddawaj to mleko po 1.5 i nie marudź.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Zacząć używać narzędzi, które mamy. Skutecznych narzędzi .Rolnictwo to jest ogromna siła. Tylko, że to się niestety chyba nie uda. To ubezwłasnowolnienie poszło już za daleko. Przyczyną jest błędne traktowanie pieniądza 

Czyli nadal nie wiele możemy 

Opublikowano

No i dlatego moje zdanie jest takie że strajki nic nie zdziałają 

Może nie tak zaraz, że nic. Na pewno pokazują, że coś jest źle. Że jakaś grupa jest niezadowolona...

Opublikowano

Możemy bardzo dużo. Możemy bardzo ograniczyć gospodarkę i tym samym znacząco zmniejszyć wpływy do budżetu. Pozostaje pytanie, czy jesteśmy w stanie to zrobić 

• Like 1
Opublikowano

Nadal wiele możesz stracić i więcej i więcej i więcej....

Kolorowych snów chlopocki 🙋🛌

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Weź ty się ogarnij masz wiedzę i umiejętności a jęczysz

najcenniejszy święty spokój , może jakbym był ambitniejszy i pracowitszy to bym sie dopchał wyżej w hierarchii zakładowej bo własny biznes odpada 

ale co z tego , więcej zarobisz to więcej wydasz bo się bardziej poświęcisz w pracy dla kasy a kasę i tak wydasz by coś kupić nowego albo ktoś za ciebie zrobił co dotychczas sie robiło samemu i błędne koło się zamyka 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

najcenniejszy święty spokój , może jakbym był ambitniejszy i pracowitszy to bym sie dopchał wyżej w hierarchii zakładowej bo własny biznes odpada 

ale co z tego , więcej zarobisz to więcej wydasz bo się bardziej poświęcisz w pracy dla kasy a kasę i tak wydasz by coś kupić nowego albo ktoś za ciebie zrobił co dotychczas sie robiło samemu i błędne koło się zamyka 

Pracujesz, żeby żyć. Potraktuj pieniądz, jako narzędzie do tego, żeby Ci się żyło lepiej i żeby ten święty spokój był jeszcze bardziej święty. Nie traktuj go jako dobra, którego się wyrzekasz...

Opublikowano
HF86 napisał:

Zaraz zrobią pakiet 

Fotowoltaika 

Pompa ciepła na zime 

Ładowanie elektryka latem 😁

już to ma w ofercie firma Columbus jeszcze elektryka daja na raty lub w laesing

Qwazi napisał:

Ja wiem, czy trauma. Cały czas w sobie noszę obrazek ojca prowadzonego przez dwóch milicjantów. I drugi to obraz mamy, która płacze ukradkiem, żebym nie widział, przy oprzątaniu świń. Została z 5 krowami, 2 lub 3 końmi i około 20 świniakami, no i czwórką dzieci ( ja 4 lata, brat 2 i bliźniaki rok )😔

były to ciężkie czasy dla uczciwych ludzi u mnie też było podobnie tylko ja miałem 1.5roku i też ojca wzięli do jakiegoś wojska czy coś w tym stylu na jakieś szkolenie wojskowe na 2 tygodnie widzę że jesteś najstarszy z rodzeństwa

Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał:

Możemy bardzo dużo. Możemy bardzo ograniczyć gospodarkę i tym samym znacząco zmniejszyć wpływy do budżetu. Pozostaje pytanie, czy jesteśmy w stanie to zrobić 

Przestać kupować maszyny i się zmieni bardzo dużo 

A żeby pieniądz nie tracił to jaką kawalerkę kupić 

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Przez strajki to wyjdzie tak , Rudy zamknie granicę , cena zboża w kraju nie wzrośnie a w zamiana ukry zablokują eksport naszych produktów między innymi mlecznych, i wszyscy dostaniemy po d....

Ukry nie mogą sobie pozwolić by zamknąć granicę. Jeszcze nie teraz

Miał być mróz jest +2°c

Opublikowano
6 godzin temu, wojtal24 napisał:

już to ma w ofercie firma Columbus jeszcze elektryka daja na raty lub w laesing

A jak ktoś nie ma i na te raty bo są tacy to co wtedy?

A przepraszam, Polska to bogaty kraj i każdy ma 

A prawda taka że te wszystkie dobra są bardzo drogie dla przeciętnego człowieka

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Ukry nie mogą sobie pozwolić by zamknąć granicę. Jeszcze nie teraz

Mogą dać embargo, wszystko zależy od Niemiec 

Polska nie odważy się na odwet, i nie zamknie granicy na stałe, nawet dla humanitarki

Opublikowano

Witajcie. Co Wam powiem to Wam powiem. Ale to będzie najszczersza prawda jaka jest i się tego nie wstydzę. Jadę na strajk dzisiaj,ale tak jak Mariusz napisał że do dużych jeszcze sporo brakuje, mi to naprawdę wiele, ale jeżeli pracuje na roli to czuję się rolnikiem. Żona nie pochwala mojej decyzji o wyjeździe(w sumie tak jak starzy), ale jadę dać coś od siebie,swoją obecność. Robię to dla dzieci bo to ich czeka później ciężki los w tym kraju. Z wieloma ludźmi rozmawiam na tematu rolnictwa jak jestem w pracy, są negatywne opinie o strajkach,ale jak powiem że sam jestem rolnikiem to zachowanie zmienia się o 180 stopni i nagle rolnik dobry. Jeżeli uda się cokolwiek ugrać dzięki tym strajkiem to zapisze się to na kartach pamięci i będę mógł powiedzieć że brałem w tym udział i się tego nie wstydzę. A tak na marginesie to wyrósł mi "jęczmień" w oku więc może to jakiś znak ziarnka prawdy?😀

• Like 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v