Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

A to ciekawe jest...a kto partneruje🤔...

Coś Ty...potentaty podlaskie to zaraz pow 3 zł wejdą...

Tak mówią i dobrze że tyle mają, a jak jest to nie wiem nie widziałem żadnej faktury a zresztą co mnie obchodzą czyjeś 💸 💰

Kilka dni temu pisał facet na FB że w polmleku ma niepełne 2 zł , na YouTube film jest 2,2 mlekpol 

7 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

Jaką rasę psów polecacie do pilnowania podwórka ? 

Owczarek podhalański 

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

To zależy. Masz małe dzieci, zwierzęta typu kury itp, dobre ogrodzenie? Chcesz takiego szczekającego sygnaliste czy takiego co nikt stopy nie postawi na podwórku?

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał(a):

lezy sie.. kurna sie przeziebilem .trzeba sie pod pierzyna meczyc do wieczora,samemu w domu.

piekne slonce wyszlo-cos by porobil.

niech tusk bedzie z toba .

Tusk to najgorsze co P0lsce się przytrafiło P0 hitlerze

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

CAO to najlepsza rada do pilnowania podwórka 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tusk to najgorsze co P0lsce się przytrafiło P0 hitlerze

Tuska zatopi sama Cesarzowa .

Jak przypomina Financial Times, analitycy z brukselskiego think-tanku Bruegel stwierdzili, że UE powinna poprzeć wszelkie oferty zakupu większej ilości amerykańskich towarów wiarygodną groźbą odwetu, która mogłaby zostać wdrożona, gdyby USA zdecydowały się nałożyć cła na eksport z UE.

https://businessinsider.com.pl/finanse/handel/grozba-trumpa-ue-musi-kupowac-amerykanska-rope-i-gaz/bvm88ws

Opublikowano

A Harry jaka to rasa ? Fajnie żeby był duży i nikogo nie wpuścił na podwórko. Fakt kury też są. Nie wiem czy da się to połączyć. Ogólnie ma sprawiać żeby nawet nie próbował wejść na gospodarstwo jak go zobaczy ;)

Opublikowano
3 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

A Harry jaka to rasa ? Fajnie żeby był duży i nikogo nie wpuścił na podwórko. Fakt kury też są. Nie wiem czy da się to połączyć. Ogólnie ma sprawiać żeby nawet nie próbował wejść na gospodarstwo jak go zobaczy ;)

owczarek środkowoazjatycki z domieszką kaukaza 😛

Opublikowano
3 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

To owczarek środkowoazjatycki albo bernardyn czy nowofunland. Tylko te psy wpierdalają olbrzymie ilości jedzenia.

1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

owczarek środkowoazjatycki z domieszką kaukaza 😛

W moich okolicach swgo czasu w co drugim domu były owczarki kaukaskie i to ruskie  oryginały. Jak przyszła na moda tak szybko przeszła. Agresywne i trudne do ułożenia. Jeszcze jedna osoba ma we wsi, ale też do dożywocia. Środkowoazjatycki to rasa pokrewna tylko łagodniejszy. Kolega ma takiego, fajny pies i niedrogo można kupić.

Opublikowano

Dobrze żeby jednak ten pies żył w zgodzie z kurami 😜 potrzebny na oddzielnym gospodarstwie bo właśnie coś lub ktoś podbiera te kury ;) musi być duży żeby odstraszał wyglądem. W oko rzucił mi się owczarek belgijski. Niemiecki spoko ale mnóstwo tego ;). A człowiek chciałby mieć coś innego ;) Kaukaz to znowu sam bym się go bal. Nie będę miał mnóstwa czasu żeby się tym psem zajmować. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To owczarek środkowoazjatycki albo bernardyn czy nowofunland. Tylko te psy wpierdalają olbrzymie ilości jedzenia.

Owczarek środkowoazjatycki. 

Nikt ci go nie ukradnie a wejść nie wejdzie.

4 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

Dobrze żeby jednak ten pies żył w zgodzie z kurami 😜 potrzebny na oddzielnym gospodarstwie bo właśnie coś lub ktoś podbiera te kury ;) musi być duży żeby odstraszał wyglądem. W oko rzucił mi się owczarek belgijski. Niemiecki spoko ale mnóstwo tego ;). A człowiek chciałby mieć coś innego ;) Kaukaz to znowu sam bym się go bal. Nie będę miał mnóstwa czasu żeby się tym psem zajmować. 

Ałabaj jest w stylu kaukaza. Pomyśl o Kangalu.

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
4 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

Jakbyś chciał belgijskiego to mam namiar na dobrego hodowce z okolicy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v