Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ja tu kiedyś na początku dałem zdjęcie babki z cielaczkiem to się pytali, czy to żona😂

Babce Partycja na imię ?🤔🤭

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Czego nie rozumiesz? Tata namawia, ale ja wolę nowy

A jaki dokładnie? Babki zapytaj. Bo pisałem to musiała zanotować. 

• Haha 1
Opublikowano

znalazlem rozrywke na takie dni -wzialem netfliksa  w lizing i ogladam wiedzmina na poczatek,poznie 1670 a potem sie zobaczy co jeszcze warto . 

58 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zrobiła, bo jeszcze w domu była...ale bez mięsa, to chyba muszę drugie se zrobić, sam, bo już pojechała...

dba o ciebie a ty to marnujesz..

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Możliwe, że tak. Jego pieniądze, jego firma, jego praca. Zarobił, nie ukradł.

chyba jak ma jakąś firmę to raczej informatyczna, to raczej powinien jakieś komputery kupować a nie talerzówki 😂

5 minut temu, 6465 napisał(a):

Ehh z tą pogodą. 2 stopnie i mrzawka. Jak to wszystko szybko się zmienia 😔

toż dopiero palmy i słońce wstawiałeś 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

chyba jak ma jakąś firmę to raczej informatyczna, to raczej powinien jakieś komputery kupować a nie talerzówki 😂

Nie wiem co ma tam wpisane w zakres działalności. Może ma doświadczalną uprawe roślin czy usługi rolnicze wtedy nie ma problemu. Przecież możesz sam założyć firme wpisać w nią działalność rolniczą/usługową czy tam inną i bierzesz wszystkie maszyny itp. Tak funkcjonuje większość dużych gospodarstw.

Kolega elektryk ma firme co kładą instalacje elektryczne w domach a kupił nowy ciągnik i przyczepe na firme w leasing. Przecież większość samochodów co jest w firmach służy do wygodnego wożenia d*py właścicieli a nie do działalności prz3dsiębiorstwa.

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał(a):

Wszystko zależy jak sobie działalność zarejestrujesz

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Czytanie ze zrozumieniem nieraz każdemu ciężko przychodzi.

Podałaś krowom siana? Jak braknie to nie wchodź po drabinie, bo jeszcze spadniesz i się połamiesz. Pośpię trochę i potem zrzucę

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał(a):

toż dopiero palmy i słońce wstawiałeś 

No wczoraj jeszcze spacerowałem po miasteczku co na drzewach pomarańcze rosły . A dziś dojeżdżamy do Miluzy a tu się nie chce z budy wysiąść. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

cimno,zimno,ponuro, pada snieg z deszczem. ale wdeszczomierzu slabo przybywa . 2 mm za cala noc.

specjalista od ziemniakow i warzyw byl dobrym.

to chyba specjalnie dal- nie mialem watpliwosci ze to zdjecie stock-owe

sniadanie ?? zona ci nie zrobila ??

on sie pare razy dziennie wali i nic nie pomaga.

w strefie ekonomicznej pracujesz ??

Żadna strefa. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

O widzisz...a myślałem że jest co oglądać tam 

Tyle samo co na CTR ... Wycieczka po salonach motocyklowych w W-wie do tego z 2-3 sklepy z ciuchami i o wiele wiele więcej zobaczysz ... W zeszłym roku chyba tylko Kawasaki albo Honda były z Japonii ... Nie było też Bawarczyków albo Harleya, a pokaz stuntu to można za darmo obejrzeć na takich większych rozpoczęciach sezonu.

Ogólnie nic wartego aby dać 60zl w przedsprzedaży albo 120 w dzień targów, bo jakoś tyle kosztowały bilety rok temu na jeden dzień. Jedyna zaleta w porównaniu z takimi targami rolniczymi to przez te płatne bilety nie ma nadmiaru dzieciaków chcących sobie posiedzieć na motocyklach ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano

I rodzina oszustów z mieszkania wyrzucona, komornik się spisał. Tylko trochę zły jestem bo mogło to trochę poczekać. Zrobił bym im świetny prezent gwiazdkowy.

Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie warto, bilet drogi a nic ciekawego nie zobaczysz ...

kto co lubi , czasem warto jechać porozmawiać z pasjonatami , troche inaczej spojrzeć .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jarecki napisał(a):

kto co lubi , czasem warto jechać porozmawiać z pasjonatami , troche inaczej spojrzeć .

Chcesz pojechać pogadać z pasjonatami to dużo lepiej się wybrać na jakiś fajny zlot ... Tam nic nie ma i jeszcze chcą za to PLN'y ... To są zwykle targi jak Polagra, chociaż poziom wystawowy to raczej CTR, żeby był poziom Polagry to trzeba by na EICMA do Włoch jechać .

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v