Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, marulekk napisał(a):

Ciekawe kto mu na tą ciężarówkę przegląd podbije 

Nie wiem czy stary Kasztelan jeszcze w Wyszogrodzie działa xD Bo jak działa ... Jak tam nie podbił to znaczyło że na prawdę trzeba odstawić pojazd na złomowisko xD 

Ooo, miłośnik cebuli i słoniny z Nowej Suchej sporo zapłaci, PKP wyceniło straty na 12mln PLN ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Propo lawet

W niedzielę braciak wziął skorzystał 

Z ubezpieczalni przysłali z Mińska lawetę do nas do domu, auto zawieźli do Kolna, i w Kolnie drogówka do kontroli zawinęła, no i 2500 zł mandatu za przeładowanie lawety plus prędkość 

A laweta zrobiła 400 km w obie strony, więc do mandatu musiał dołożyć 

Opublikowano

@Rolnik1973 @12Pafnucy @Tomasz0611 chyba nie będe brał tych unijnych dofinansowań . Na elewację 60 K leży odłożone. Piec jest 3 klasy jeszcze dobry. Jak będzie konieczność to zmienię za swoje jakiś najtańszy 5 klasy. Nikt mnie chociaż nie będzie kontrolował i brał podwójnie za robotę bo na dofinansowanie 😲😯 

A jeszcze w kontroli wyjdzie coś nie tak zrobione i nic nie zwrócą a zapłacić za robotę trzeba będzie większą cenę jak rynkowa 🙆😔

Opublikowano

Qrla, SMS dostałem 

"Dzień dobry  Poradnia kardiologiczna 
KOS-ZAWAŁ 
Przypominam o wizycie w dniu 04.12.2024 na godzinę 9;30.Proszę o potwierdzenie wizyty. "

Jechać nie jechać , chociaż nigdzie się nie rejestrowałem 😅😝🤭 może oni chcą mnie podstępem wziąć, jednak zostaje 😎😄

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

Świniaka tak pozatym innego zwierzęcia nie ... nieliczę musxy czy szczura 😁

Jeden świniak to tak jak parę królików się liczy 🤭

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

ato volvo to nie jest czasami chinskie od lat ??

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wszystko powyżej 3 tysięcy. Agropunkt.

oni rozwaza po calej okolicy wiec po co auto brudzic ??

ja z wieprza wiecej biore ostatnio. taniej maja.

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

@Rolnik1973  wymieniają u Ciebie już ten pięć i robią elawację . Bo do mnie wczoraj przyszli jakieś naganiacze i mówili że za darmo pięć wymienią i elewację zrobią mówili że 135 k można wyciągnąć z uni .Zastanawiam się czy to nie jakieś oszusty . Bo co dziś za darmo nawet w mordę nie dostanie 😲🤔

z uwagi na ogromna liczbe przekretow program czyste powietrze ma byc zawieszony- czy na stale ?? chyba tak.

najlepszy przekret -przepisywanie domow na dziadka emeryta.sa tacy co juz maja po kilka willi.

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Nie wiem co oni z tego mają ,że tak chodzą po domach i namawiają . 

zobacz na wczorajszy ekspres reporterow w tvp 2 i sie dowiesz...

36 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ktoś miał nie dawno okrągłe urodziny...

ciekawe kto ??

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak to co, wysoką marżę, złapią frajera, robota na wolnym rynku warta 80.000, fakturka na 120.000 i zostaje 40.000 z sztuki w kieszeni. Przyślą bandę banderowców co nie umie dobrze ocieplenia zrobić, ty będziesz zły na spartoloną robotę a oni kasa w kieszeni.

Bywa i Więcej mają, jak kto nie kumaty to materiały i urządzenia kiepskie a kwota na maksa wykorzystana. Ja kilku takich przewinolem i dziękuję, majstrów i towar sam wybieram papiery się ogarnie.

Ludzie podpisuja upoważnienia notarialne a firmy potem robią co chcą i za ile chce bo mąja papier . 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał(a):

Ciekawe kto mu na tą ciężarówkę przegląd podbije 

Serio ktoś myśli, że ta laweta gdziekolwiek pojedzie? Przecież tu chodzi o kontent i wyświetlenia. Już pewnie sporo zarobiła bez żadnej jazdy i o to chodzi.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ooo, miłośnik cebuli i słoniny z Nowej Suchej sporo zapłaci, PKP wyceniło straty na 12mln PLN ...

Jak był trzeźwy to OC pokryje 

1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

@Rolnik1973 @12Pafnucy@Tomasz0611 chyba nie będe brał tych unijnych dofinansowań . N elewację 60 K leży odłożone.  😲😯🙆😔

Po ile za metr roboty z kolorem  ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

Jak był trzeźwy to OC pokryje 

No nie pokryje, OC pokrywa straty na mieniu do kwoty 1mln euro, tutaj jest troooochę więcej ... Na obecny kurs to jakieś 4,3mln PLN, dla Saszy zostaje 7,7mln ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

Firmy i budowlańcy 😂 książkę by napisał 😂 żeby jeszcze przyszedł i zrobił jak trzeba, kasę wziął i poszedł, to przyjdzie, zj**ie że trzeba potem poprawiać a i jeszcze weźmie 2x tyle co było umawiane bo coś tam zawsze wymyśli. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

@Rolnik1973 @12Pafnucy @Tomasz0611 chyba nie będe brał tych unijnych dofinansowań . Na elewację 60 K leży odłożone. Piec jest 3 klasy jeszcze dobry. Jak będzie konieczność to zmienię za swoje jakiś najtańszy 5 klasy. Nikt mnie chociaż nie będzie kontrolował i brał podwójnie za robotę bo na dofinansowanie 😲😯 

A jeszcze w kontroli wyjdzie coś nie tak zrobione i nic nie zwrócą a zapłacić za robotę trzeba będzie większą cenę jak rynkowa 🙆😔

czytałem czy słuchałem w radio ze ⅓ tych dofinansowan czyste powietrze będzie do zwrotu bo takie wałki idą nie było nad tym wogole kontroli

Opublikowano
45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O czym Pan?

O tym co go na badania wzywają....🙋‍♂️

40 minut temu, jacus napisał(a):

74 nic ci to nie  mowi ??

Tak to 74 to dzień miesiąca...🤣🤪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v