Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Z tym MF popsutym to zj***li go podpinając tura, taki ciągnik ma już wszędzie can , wszędzie idzie komunikacja, tam podłączenie czego kolwiek pod instalację elektryczną może skończyć się takimi problemami. Coś źle jest podłączone i stąd te problemy, a oni szukają nie wiadomo czego. 

Dokładnie. Te nowe to są takie gówna, że jak wsadzisz inną żarówke albo leda z poborem innym niż fabryczny to od razu błędy od góry do dołu.

• Sad 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Dokładnie. Te nowe to są takie gówna, że jak wsadzisz inną żarówke albo leda z poborem innym niż fabryczny to od razu błędy od góry do dołu.

Ludzie coraz bardziej zidiociali to i czujniki zabezpieczają maszynę przed tymi idiotami ....

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Jasne, wszytko dla naszego dobra😂🤭

A wiesz kto korzysta z maszyny lub wprowadza w nią ingerencję ?? W serwisy akurat bym nie ufał bo to banda praktykantów- wymieniaczy z jednym niby mechanikiem który ma nad nimi panować ...

Jak w tym MFie, czujniki zabezpieczyły maszynę przed polskimi papudrakami z niby serwisu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 minut temu, slawek74 napisał(a):

I co to daje 🤔 tylko ,,rozpaskudzał,, księdza i przez takie z kościolem źle się dzieje... jak nie wiesz dla czego to i niema co tłumaczyć...

To co, ksiądz nie potrafi oddzielić dobra od złego? 

Wierni kościoła nie mogą odsiać ziarna od plew?

Opublikowano

Jakoś 20 czy 30 lat temu, nie było z tym problemu. O ile 10 czy 20 lat temu, wiejski mechanik poradził sobie z większością maszyn, samochodów, to za chwilę bez specjalistycznego oprogramowania z połączeniem online i ceną za grube monety, nie wymieni nawet oleju czy klocków hamulcowych 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A wiesz kto korzysta z maszyny lub wprowadza w nią ingerencję ?? W serwisy akurat bym nie ufał bo to banda praktykantów- wymieniaczy z jednym niby mechanikiem który ma nad nimi panować ...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Elon napisał(a):

(...)Wierni kościoła nie mogą odsiać ziarna od plew?

Jak tam prawie same plewy i poślad został, a jak trafi się dorodne ziarenko, to ginie w gąszczu plew.

Edytowane przez jacor73
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Elon napisał(a):

To co, ksiądz nie potrafi oddzielić dobra od złego? 

Wierni kościoła nie mogą odsiać ziarna od plew?

Zależy...od księdza...

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

nie wymieni nawet oleju czy klocków hamulcowych 

Bo już prawie tak jest...

Cza kasować powiadomienia o wymianie np...🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, pedro2 napisał(a):

Pewnie, że tak 

Ale czy w tak nowoczesnym ciągniku nie należało by dołożyć zaworów międzyosiowych do tura? Bo to chyba w tym problem. Babka coś mówi, że nie wzięli bo nie było potrzeby, a potem umyślili ładowacz. 

Podpinać obejściami to można w moim pierdku, a nie w tak zaawansowanej maszynie

Myślę że jakby go wzięli do razu z turem montowanym w fabryce to by tego nie było, albo choć ze specyfikacją umożliwiająca montaż ładowacza, a tak powpinali się z hydraulika i instalacja w niego i sterowniki pierdolca dostały najprościej pisząc. 

• Like 3
Opublikowano
30 minut temu, pedro2 napisał(a):

Pewnie, że tak 

Ale czy w tak nowoczesnym ciągniku nie należało by dołożyć zaworów międzyosiowych do tura? Bo to chyba w tym problem. Babka coś mówi, że nie wzięli bo nie było potrzeby, a potem umyślili ładowacz. 

Podpinać obejściami to można w moim pierdku, a nie w tak zaawansowanej maszynie

Przede wszystkim to ta dziewczyna posługuje się językiem prawniczym. Ona po prostu czyta, przedstawiając ciąg przyczynowo-skutkowy, napisany przez pełnomocnika. Całej prawdy pewnie w tym nie ma. Jeśli coś obeszli lub sami skopsali, to prawnik tego nie napisze. Nie bronię serwisów, bo to często patałachy, ale jakaś przyczyną wgrywania nowego oprogramowania musiała być. Poza tym już wcześniej napisałem, że z tej relacji wynika, że ciągnik zrobił 200 godz przez 2 miesiące. Raczej jeden operator nim nie jeździł. No i bardzo mi się nie podoba w tym wszystkim ten telefon jakiejś osoby nadzorującej serwisy, z numeru zastrzeżonego. Jak zawsze prawda zapewne jest gdzieś pośrodku 

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Myślę że jakby go wzięli do razu z turem montowanym w fabryce to by tego nie było, albo choć ze specyfikacją umożliwiająca montaż ładowacza, a tak powpinali się z hydraulika i instalacja w niego i sterowniki pierdolca dostały najprościej pisząc. 

Też tak myślę 

Tak jak mówiłem, pewnie diler chciał dobrze, zrobił po swojemu i hocki klocki teraz. 

@Qwazi z tym oprogramowaniem nowym to nie do końca przez problem.

U mnie co na jesieni byli do czujnika doładowania, zawieche złapał to też jakaś nowsza wersja oprogramowania wyskoczyła i wgrywają po prostu "bo jest" 

Normalnie na wymianach oleju też ludziom wgrywają nowsza wersję jeżeli się pojawi. A kompa i tak podpina do skasowania komunikatów interwałowych

Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

To zależy z której strony mam patrzeć. 

Ty dziś nie w robocie w tartaku że masz czas trolować 🤔 😲🙆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v