Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

gołębiu z małym mózgiem ..mój syn ma własne gospodarstwo i nie meszka ze mną tylko z żoną i nikt u nikogo nie parobkuje ,jeśli już to twój ojciec u ciebie jest parobkiem niedojdo  ...a mój zięć jest prawnikiem i tyz ze mną nie mieszka ....potrafisz to pojąć kaleko umysłowa 😲

za parobka to robi u mnie taki gołąb jak ty co dorabiać musi bo nie ma głowy do gospodarki 🤪

Tak mówią na forum.

Ponoć żeś się gospodarz zrobił na posażnym dopiero jak synowa przyniosła swoje 70ha, twoje wchłonęła i doisz u niej krowy. 

Siedź tam ogar toć to żaden wstyd 

7 minut temu, malaczarna napisał(a):

W takie coś to nawet mój miastowy mąż nie uwierzy

W co konkretnie?

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest jakaś różnica w komforcie odsiadki? Wiem z filmów że strażnik to gad, telewizor to szkiełko, jeszcze: tygrys, czaj, papuga, git, frajer i wp***dalać makowiec 🤣 To pójde do gryspsujących?

Ja tam nic nie wiem 

Musisz sam spróbować 

Opublikowano
41 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

takie niedojdy malorolne  to sie pchają do mnie  😲

Po pieniądze co żeś im nie zapłacił🤣🤣🤣

Ponoć po zmroku to się boisz poza obręb gniazda wyjść. 

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ja tam nic nie wiem 

Musisz sam spróbować 

Sól potasowa i saletra/mocznik nie wiesz w jakiej cenie w Woli lub Żelechowie 🤔 będę wracał jutro i może by zapas zrobił 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Od Forda gorsze są jeszcze francuskie, fiaty(oprócz silników) i ulepy typu Dacia.

Mam się czuć poniżon, czy...obrażon🤔...mam oba🤷...

Rysiek @Rolnik1973 Ty się chwalisz cudzymi, że jedna marka. Pochwal się swoimi...w dowodach rejestracyjnych trzech opli występuje moja osoba 🤷...jednym jeździ syn, jednym córka i jednym teściu...bo ja Opla nie lubię 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest jakaś różnica w komforcie odsiadki? Wiem z filmów że strażnik to gad, telewizor to szkiełko, jeszcze: tygrys, czaj, papuga, git, frajer i wp***dalać makowiec 🤣 To pójde do gryspsujących?

Jak na razie na okres próbny na harem. Później się zobaczy 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, gregor1284 napisał(a):

Też dobrze. Ciepło aby było i coś do jedzenia 

Nie wiem czy tam szczawiową gotują 🤔🙋‍♂️

2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Na starość dużo pielęgniarek potrzeba 

Agro sharing we wsi jest normalne, ludzie co to się dzieje 

Że co 🤔

31 minut temu, Qwazi napisał(a):

Mam się czuć poniżon, czy...obrażon🤔...mam oba🤷...

Rysiek @Rolnik1973 Ty się chwalisz cudzymi, że jedna marka. Pochwal się swoimi...w dowodach rejestracyjnych trzech opli występuje moja osoba 🤷...jednym jeździ syn, jednym córka i jednym teściu...bo ja Opla nie lubię 🤷

Mam jednego opla a miałem dwa i złogo słowa nie powiem oba misły silniki zaprzyczone isuzu i fiat...

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ciężko żyć w tej uśmiechniętej P0lsce tuska

Nawet P0goda krzyżuje plany

Trzeba było wczoraj na cmentarz a dziś P0 grzyby

🔨T

A z czego? 

🔨T

Pewnie korą i grzybami 🤔🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

...a mój zięć jest prawnikiem i tyz ze mną nie mieszka ....

Przypadek?

Nie sądzę😜

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ciężko żyć w tej uśmiechniętej P0lsce tuska

Nawet P0goda krzyżuje plany

Trzeba było wczoraj na cmentarz a dziś P0 grzyby

🔨T

A z czego? 

🔨T

To jedenastego też będziesz w Warszawie 🤔

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, slawek74 napisał(a):

Mam jednego opla a miałem dwa i złogo słowa nie powiem oba misły silniki zaprzyczone isuzu i fiat...

U nas w domu też same Ople i właśnie jeden Isuzu, a drugi Fiata motor, jeździ to jak na wodzie. 

Ii jak się zastanowię to nie wiem na jaką inną markę zmienić 🙆

Opublikowano
21 minut temu, malaczarna napisał(a):

W to złote bydlę 

Że tyle dało? 

Też się zdziwiłem silnie

Bo lepsze sztuki i w lepszej cenie szły i 12 chyba jeszcze nie przekroczyło.

Tyle, że to nie pierdek 700kg tylko 900+

Przyjdzie rozliczenie to zobaczymy.

Jedyne co go wyróżniało to fest długi był. Szkoda, że nie zważyłem 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Sól potasowa i saletra/mocznik nie wiesz w jakiej cenie w Woli lub Żelechowie 🤔 będę wracał jutro i może by zapas zrobił 

Nie mam pojęcia 

Wiem tylko że wola nie ma nawet zapytań o ceny

Kacper zrobi lepszą ofertę napewno

Tylko dzwoń do niego nie u matki

Do Daniela tez mozesz zadzwonić, wola sama opuścić nie bardzo może 

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Nie wiem czy tam szczawiową gotują 🤔🙋‍♂️

Że co 🤔

Pewnie korą i grzybami 🤔🤭

Wynajem maszyn

Byłeś po bariery to może będziesz miał jaka zniżka 

No i dziś drugi poród

Niestety trudny, pośladkowy 

Bardzo duży Byczek 

I rozerwanie na 3 wielkości dłoni 

W czas wyciągnięty

Bardzo dużo płynu zleciało

Jak cieliłem to sobie ogonkiem machał, i spółkę odrazu oddał 

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
W dniu 28.10.2024 o 11:25, jacek1296 napisał(a):

RDOŚ ma głęboko w d*pie aspekty społeczne i proceduralne, a tu były "świadome błędy". Ich obchodzą tylko ptaszki i nietoperze, a w tym aspekcie było cacy. Środowisko mnie nie gila, za to bardzo cenię sobie mój komfort życia. Jak pisałem, na moich gruntach miały stanąć 4sztuki.

Znajomy obstawił się takimi wiatrakami i teraz nie może pobudować nic większego. Miał wielki problem, aby na domu założyć dach kopertowy zamiast stropodachu. Inny, mimo że wiatraka u siebie nie ma, ale mieszka blisko, nie dostał pnb na nowy dom, tylko po długich bojach na rozbudowę starego.

Skoro jesteś ogarnięty to powiedz czy coś muszę/mogę zrobić żeby nie zablokowali mi możliwości budowy? 

Mam 3 kawałki w wiosce, które w przyszłości będę chciał podzielić i sprzedać pod budowę domów. 

Żadnego MPZP nie było do tej pory więc gdzie kto co chciał to budował.

Teraz jak pod wiatraki robią MPZP i zostaną działki rolne to nie będzie szansy potem żeby tam dom postawić? Dobrze rozumiem?

Opublikowano
5 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Jeść wczorajsze i nawozić swoimi ekstermentami 

Pioter tak robi. Sam piecze ,ale czy on zdrowszy od kupnego 🤔. Jak u niego nie ma szamba tylko na pole idzie wszystko z łazienki płyny cała chemia itp. Ci co od niego kupują te mięso,warzywa to przepłacają podwójnie a czy to zdrowsze jak z marketu 😲🤣

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał(a):

Facet dziś pod biedronką zaparkował, wyjàł nóż wiaderko i ciął opieki z pasa przydrożnego. 

Mają ludzie fantazję, za rondem przy dk79 gdzie każdy w palnik daje przy ruszaniy, pas zieleni 1,5m szerokości służący jako kuweta dla psów🤣🤣🤣

Będą smaczne pierogi i ciężkie z ołowiem 🤭

Może to na handel albo teściowej wiezie, są różne sytuacje 🤭

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Skoro jesteś ogarnięty to powiedz czy coś muszę/mogę zrobić żeby nie zablokowali mi możliwości budowy? 

Mam 3 kawałki w wiosce, które w przyszłości będę chciał podzielić i sprzedać pod budowę domów. 

Żadnego MPZP nie było do tej pory więc gdzie kto co chciał to budował.

Teraz jak pod wiatraki robią MPZP i zostaną działki rolne to nie będzie szansy potem żeby tam dom postawić? Dobrze rozumiem?

Pilnuj jak robią MPZP i mozesz wnieść uwagi swoje na etapie projektu . Jak zostaną działki rolne to potem ciężko bo trzeba zmieniać plan a to kosztuje i nie jest łatwe , u sąsiada dalszego zostało zapisane jako tereny rolne a teraz córka chce się jego budować i pewnie nie da rady klasa ziemi 6 . 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał(a):

12 tysi i złotówka za byka🤨 

Duży kaban, ale haefiasty z budowy nie za ciekawy

Liczyłem na okolice dychy. 

I weź i rzuć jak tu worek pieniędzy za chechłaka 🤦

eee tam 8 tys za krowę się wzięło ostatnio 😛

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v