Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Wczoraj rano w radio jakaś pinda lewa z rządu wypowiadała się o przemocy domowej.

Jeśli kobieta siedzi z dzieckiem w domu, a mąż zarabia i nie przelewa 2/3 wypłaty na jej konto to podlega pod przemoc domową i każe zgłaszać się z takimi problemami. 

😑

Profesjonalne prawno-karne podejście do zagadnienia. Profesura się tej pani należy z urzędu 

Opublikowano (edytowane)

Powiem wam że wróciłem z miasta i leżę z miską na łóżku. Boję się że w każdej chwili bomba może wybuchnąć.  U małego w przedszkolu tylko 4 dzieci obecnych dziś  na 25

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Powiem wam że wróciłem z miasta i leżę z miską na łóżku. Boję się że w każdej chwili bomba może wybuchnąć.  U małego w przedszkolu tylko 4 dzieci obecnych dziś  na 25

Uśmiechnięty wirus tuska

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Wczoraj rano w radio jakaś pinda lewa z rządu wypowiadała się o przemocy domowej.

Jeśli kobieta siedzi z dzieckiem w domu, a mąż zarabia i nie przelewa 2/3 wypłaty na jej konto to podlega pod przemoc domową i każe zgłaszać się z takimi problemami. 

😑

Przemoc ekonomiczna

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Profesjonalne prawno-karne podejście do zagadnienia. Profesura się tej pani należy z urzędu 

Oj ja bym nie lekceważył.

Zgłosi się któraś madka do pindy i pinda znajdzie sposoby żeby ojca dojechać, nastroi madeczke, a to coś nagrać spod spódnicy jak krzyknie, a to czasem chłop wypije... Dużo nie trzeba...

Te pindy niedoyebane nienawidzą normalnych facetów. 

Bo żaden normalny nawet kijem tego nie dotknie. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

to trwa tylko dwa dni, dzień wymiotów i gorączki, potem drugi mieśnie trochę bolą i z nosa się leje

u mnie nie było wymiotów a gorączkę miałem ze 2 godziny w nocy 37,5 stopnia, żona miała koło 38,5 i wymioty, po trzech dniach poszła do pracy

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

to trwa tylko dwa dni, dzień wymiotów i gorączki, potem drugi mieśnie trochę bolą i z nosa się leje

u mnie nie było wymiotów a gorączkę miałem ze 2 godziny w nocy 37,5 stopnia, żona miała koło 38,5 i wymioty, po trzech dniach poszła do pracy

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Przemoc ekonomiczna

Przemoc ekonomiczna jest wtedy, gdy mąż/partner nie zaspokaja potrzeb kobiety. Natomiast to, że każde ma osobne konto i osobno gospodaruje zarobionymi funduszami - pod taką przemoc trudno podciągnąć.

A z powodów bzdurnych zarzutów mężczyźni nie chcą się wiązac z kobietami i mieć z nimi potomstwa, bo potem przyjdzie takiej do głowy, że jest "gwałcona ekonomicznie"  i weź się człowieku z tego później wykaraskaj. Niestety, wiele kobiet nie dorosło do tego, żeby być partnerkami i matkami, przed założeniem rodziny powinien być obowiązkowy test psychologiczny dla obojga partnerów.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Tutaj przykład mojego brata, gdy zmarła bratowa. Pani dyrektor wezwała go do siebie i powiedziała takie słowa: "do końca wakacji nie chce Cię widzieć w pracy, możesz przynieść zwolnienie nawet id ginekologa, honoruje wszystko, abym miała papier, płacimy Ci 100%, we wrześniu się zastanowimy, co robić dalej, teraz zajmij się dziećmi". Dodatkowo otrzymał dość spora kwotę jednorazowo w firmie premii i kolejna z funduszu pomocowo- socjalnego. A od owego września, pomimo, że jego dział pracuje w zmianach 12 godzinnych, zrobili mu 8-16, pięć dni w tygodniu. Ostatnio mi mówił, że raz w miesiącu jest wzywany do tej dyrektorki i pytany o sytuację w domu. Pracuje w tym zakładzie 19 lat

Fundusz pomocowy odprowadzane są składki z wypłaty...jak on ogarnia 5 dzieci 

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał:

Fundusz pomocowy odprowadzane są składki z wypłaty...jak on ogarnia 5 dzieci 

Jedno pilnuje drugie, jak zawsze w rodzinach wielodzietnych. Z takich rodzin nie wychodzą sieroty życiowe, tylko twardzi ludzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v