Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Michal2399 napisał:

Masz rację zamiast się umówić na figt tak jak bogdan z sołtysem to trolują widocznie tylko w gęmbie mocni co niektórzy 🤔

Jeszcze tylko Szymon z Desperadem  i będzie rozwiązane po co trolować 🤔

Po co ja mam się z nim bic ? 

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

toć wesele niedawno miał 

Nawet kropli wódki

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Zapytam...

@malaczarna prawdę Qwazi gada???

Wita co... musi grzyby są...

Gdzie jaki las, zagajnik, tu auta stoją i ludziowie łażą...

Tak ze szosy zauważylem...

Nima nawet muchomora

Byłem

Opublikowano
14 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No a jak ma starczyć jak budżet nie przewidywał takich kataklizmów jak powódź, trzeba znowelizować budżet, poprzesuwać kasę i tyle ... Czy to jedni czy drudzy nie zostawiają dużych rezerw na takie sytuacje, małe rezerwy są ale powódź to jednak poważna sprawa.

Rozumiem że ty masz w pełni przygotowany budżet na wszystkie nieprzewidywalne sytuacje...

Serio...na Upaine kasa jest, a dla naszych nie ma ? I Ty Agrestowi piszesz że nadaje jak Republika 🤨

• Like 3
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Za szerokie i nie ma kształtu trumny, pod drugie wyżej wrzucać.

Łatwiej trafić z kombajnu zbożem niż w trumnę a i lepiej kostki słomy ułożyć i więcej wejdzie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Wrzuć screena gdzie ja za PO byłem i głosowałem na nich ty nasz Polski katoliku 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

@Rolnik1973 jaką masz pompę do ropy....

Dobra jest,? Nie cieknie przy liczniku?

Daj link do takiej...

Ja mam składaka

Wszystko było oddzielnie kupowane

P0mpa filtr i licznik i sam se zrobiłem łączenia

Opublikowano (edytowane)

Ja też mam dwukółkę, teraz zboże do siewu nią podwożę, dobra jest bo nisko worki ładować. Po 10szt. Tucznika na niej woziłem na skup

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Dwuosiówka u mnie do słomy i tak nie zda egzaminu. A zrzucać ziarko wiadrami też lepiej z trumny.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Wypisz wymaluj to samo miałem jak poszedłem do schroniska po psa.

Pisałem tu o tym.

Brakowało chyba tylko tego w wywiadzie żebym im pindolka pokazał. 

To jest żyła złota dla nich.

Gmina ponoć płaci za psa 8 tys rocznie 

Kto by się pozbywał. Zbiórki karmy na FB, wolontariusze do sprzątania kojców... A kasa leci.

Moja gmina płaciła 3 lata temu ponad 10 tys rocznie 🤦‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, marulekk napisał:

A wiecie co wczoraj 41 lat skończyłem a dziś 42 zacząłem nikt mi życzeń nie złożył A teraz próbuję taczkę sianokiszonki zrzucić i c*** nie dam rady

Głowa boli wątroba boli nerki bolą, kora mózgowa boli wszystko boli

Ale kilka ładnych litrów bimbru rabambarowego poszło 

IMG_20240928_113612_500.jpg

Oby tylko bezbarwnym desperat się nie dowiedział bo zaraz będzie mi umoralniał 😸

100 lat🍾🥂, najlepszy rocznik 👍🙋‍♂️

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A wóz po co?

Zboże, ewentualnie ziemniaki. U mnie dwa wozy stoją i dwukołówka. W tym roku akurat jeden tylko raz pożyczony i u jednego po ziemniaki nim byłem. Ale jak mam obsiane zbożem jak zwykle to co roku na żniwa oba użyte przeważnie.

Opublikowano
4 godziny temu, Leszy napisał:

Fajnie macie. U nas chodzą watahy, ale psów. Ostatnio na polu jak woziłem obornik  to trzy takie wychudzone, ale sporych rozmiarów jakiegoś kota dorwały. 

Dwa lata temu chyba, miałem problem z takim do gospodarstwa się  pchającymi. Ten problem rozwiązałem, ale zaraz się nowe pojawiły.  

Było chwilę o u mnie tak, plus taki że saren nie miałem tyle na polach . Teraz plaga zwierzyny   

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zboże, ewentualnie ziemniaki. U mnie dwa wozy stoją i dwukołówka. W tym roku akurat jeden tylko raz pożyczony i u jednego po ziemniaki nim byłem. Ale jak mam obsiane zbożem jak zwykle to co roku na żniwa oba użyte przeważnie.

z paczki lepiej coś wyładować - otwierasz burtę i niby wyżej, ale nie trzeba szarpać w górę, tylko pociągasz w bok, ziemniaki czy drewno tylko przegartasz na bok

ojciec ma paczkę a i u teścia robię skrzynkę zamiast trumienki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v