Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Pogratulować...opadu...🤔

W twojej muszę to jak jedziesz na światłach długich i zbliża się auto z przeciwka to same się zmieniają na mijania a jak minie to z automatu długie się włączają?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, radekz200 napisał:

nie wiem o co chodzi 😂

ale mnie zaskoczyłeś ....no cały ty.. nie wiem o co chodzi ale się wypowiem 😲...obatela z Polski A nie kojarzysz 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

czemu obligacje nie mają sensu ? wychodzą obecnie lepiej jak lokaty. tylko że środki zamrożone na dłuższy czas. ale oprocentowanie lepsze.

A słyszałeś ostatnio wypowiedź profesura, doradcy tyfuska?

Państwo nie musi spłacać długów. 

Jest precedens🤭

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

2 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

czemu obligacje nie mają sensu ? wychodzą obecnie lepiej jak lokaty. tylko że środki zamrożone na dłuższy czas. ale oprocentowanie lepsze.

1 procent lepiej  daj spokój 😲

ja tam mam ale niedużo. mam te że stała stopa chyba 6.6 procenta. i te indeksowane inflacja. a żeby lokatę teraz założyć to chyba 4.5 procenta max

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Chyba nie..

Raczej na pewno nie...

Nie zauważyłem takiego bajeru.

Dziś świerzaka odebrałem w dziewiczy rejs po północy ruszam. I takie coś ma kurde ja z tymi nowinkami to jestem w czarnej d*pie 😳 złapać sna bo po północy ruszam.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Chyba nie..

Raczej na pewno nie...

Nie zauważyłem takiego bajeru.

W Oplu jak to miałem to potrafiło zgłupieć, w Volvo praktycznie idealnie działa.

1 minutę temu, 6465 napisał:

Dziś świerzaka odebrałem w dziewiczy rejs po północy ruszam. I takie coś ma kurde ja z tymi nowinkami to jestem w czarnej d*pie 😳

Jak dobrze działa to super sprawa.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Jest precedens🤭

i co tam agrescik nie znalazłeś drobnych na wpisowe 🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

nowinkami to jestem w czarnej d*pie

Wiesz co...

Mi u jednego w mesiu kamera cofania....no w szoku byłem...

Nie dość że świetnie widać było, to jeszcze i obraz jakby z góry...

No nie wiem jak to pokazuje i skąd widok ...

Następnym razem jak na giełdę będziemy jechać to zrobię fotkę...o innych bajerach to nawet nie ma co pisać . By strony zbrakło...

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

i co tam agrescik nie znalazłeś drobnych na wpisowe 🤣🤣

Gdzie mnie z moim kredytem do Twojej krechy🤭

Opublikowano
9 minut temu, FarmerDyzio napisał:

ja tam mam ale niedużo. mam te że stała stopa chyba 6.6 procenta. i te indeksowane inflacja. a żeby lokatę teraz założyć to chyba 4.5 procenta max

Wstrzeliłeś się w ten okres odsetkowy co Mateuszek i zgarnąłeś prawie 20%?

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Wiesz co...

Mi u jednego w mesiu kamera cofania....no w szoku byłem...

Nie dość że świetnie widać było, to jeszcze i obraz jakby z góry...

No nie wiem jak to pokazuje i skąd widok ...

Następnym razem jak na giełdę będziemy jechać to zrobię fotkę...o innych bajerach to nawet nie ma co pisać . By strony zbrakło...

W Tusconie też tak jest. Jeszcze czerwonymi liniami kąty i odległości pokazuje

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Najpierw zamiast żeberek, karkówki czy golonki do piwa wybierają jakieś sery, potem zamiast piwa to piją jakieś napoje piwopodobne 0%, ach, dokąd zmierza ten świat ...

Sery dobre. Jak się dorobię to też będę jadł, szczawiu już mam dość 

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jest precedens🤭

niby ma być gwarancja państwa. ale temu to już nie ma co wierzyc. Chyba przed wojna były obligacje które później nikt nie chciał kupić i były warte tyle co papier.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v