Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Baby są trudne z natury nie tylko we współżyciu ale i współpracy. U mnie na szczęście są tylko 3 i siedzą w biurze

to trudne współżycie to pewnie długoletnie doświadczenie na tym polu masz

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

nie opłaca się 🤭🤣🤣🤣🤣🤪

No tak...

Bo to niiic nieee daaaa..

nie bo tylko ,,ale to nic niecdaaa,, 🤣😉

Łolek napisał:

A może 🤔

.... to nie wanna z wodą nie przeskoczysz 🤭😁

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A Ci biznesmeni xD Kiedyś mieli obok mnie dzierżawy, to chwast większy od pszenicy był ...

Dobry kolega raz rwał na akord i powiedział że nigdy więcej ... Niby tłumaczysz, pilnujesz, a i tak poobijane ...

W sadzie nie lepiej... Lebioda grubsza niż drzewka... 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

W sadzie nie lepiej... Lebioda grubsza niż drzewka... 

Każdy chce bez glifosatu to i lebioda rośnie

Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No oki...

Tylko po co darować coś komuś, skoro to o Tobie jak najbardziej i to legalnie przysługuje.

Na gospodarce każdy grosz się liczy...

Warto o te pieniądze się postarać, skoro są...

Tak na przykład...no weź nie bierz teraz dopłat, jak każdy bierze... To takie samobójstwo jak tych ha trochę ..

Nie e będę Cię pouczał, bo to ty nagrody dostajesz...

Jednak pieniądze, to pieniądze...

Może m zdaniem łatwiej coś wypełnić, niż na te pieniądze coś uhodować ..sprzedać . Zwłaszcza przy obecnych...zyskach ..

Ale to tylko moje zdanie...

No może i przysługuje , ale to też są jakieś zobowiązania i zgadzasz się na kontrole . Mi to nie potrzebne 

Co do kasy, pieniądze to nie wszystko...

49 minut temu, slawek74 napisał:

tylko w tym przypadku głowa boli tego co nie pije...🙋‍♂️😁

Mnie tam nie boli ...

45 minut temu, Łolek napisał:

U mnie do wymiany pieca 5tys do oczyszczalni 80%max 15tys złożyłem bo dlaczego by nie, bez tabliczek tylko wniosek i faktury 

Za te pieniądze warto i przez miesiąc codziennie do gminy jeździć 

Jeśli jest możliwość korzystaj 

Marek nie widzę przeciwwskazań żebyście brali 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No może i przysługuje , ale to też są jakieś zobowiązania i zgadzasz się na kontrole . Mi to nie potrzebne 

Co do kasy, pieniądze to nie wszystko...

Mnie tam nie boli ...

Marek nie widzę przeciwwskazań żebyście brali 

...szkoda że ty tak głuchy na sugestie i podpowiedzi...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Wiecie jakie jest ulubione ciasto pracodawcy?

Tyrajmisiu!

🤣🤣🤣

Opublikowano

Dajta Marcinowi spokój. Nie chce, nie bierze. Honor ma. Ja też nie biorę. W czterech literach mam te socjale. I wszystkich wokoło d...py bolą, że nie biorę, tylko nie mnie. Ewenement jakiś. A powiedzieć pani kontrolującej z ARiMR żeby se napisała jak jej potrzeba i zobaczyć jej minę jest bezcenne. Tak to płacz, że socjale be, a potem kolejka z wnioskami. W życiu nie będzie opłacalności produkcji przy takim podejściu. I jak mają się władze liczyć z rolnikami, kiedy oni za złotówkę będą tańczyć jak małpy. Nie będę brał w tym udziału

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Dajta Marcinowi spokój. Nie chce, nie bierze. Honor ma. Ja też nie biorę. W czterech literach mam te socjale. I wszystkich wokoło d...py bolą, że nie biorę, tylko nie mnie. Ewenement jakiś. A powiedzieć pani kontrolującej z ARiMR żeby se napisała jak jej potrzeba i zobaczyć jej minę jest bezcenne. Tak to płacz, że socjale be, a potem kolejka z wnioskami. W życiu nie będzie opłacalności produkcji przy takim podejściu. I jak mają się władze liczyć z rolnikami, kiedy oni za złotówkę będą tańczyć jak małpy. Nie będę brał w tym udziału

Ale Maniuś to o czym piszę to nie z ARiMRu od tych też nie korzystam,gminy wchodzą w programy na wymianę piecy czy oczyszczalnie jest też Wfoś i tam można sporo odzyskać zresztą rozmawialiśmy dzisiaj o tym trochę 

Usuwanie folii rolniczych też jest dotowane i ludzie chętnie korzystają i składają wnioski 

Tyle na dzisiaj dobrej nocy państwu 

Opublikowano

12 minut temu, Qwazi napisał:

Taka prawda bo w tych dofinansowaniach całych tylko d*py sobie nabiją. Metr kwadratowy ocieplenia na czyste powietrze 250-300 zł... O maszynach rolniczych nie wspomnę..

Przymiarka do żniw. Miało być prawie p&p a wyszło jak zawsze

IMG_20240910_185410_278.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v