Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Nic konkretnego w tym artykule na razie nie napisali oprócz tego że jeszcze bardziej będą zbawiać świat w sprawach środowiskowych czyli znając życie my rolnicy jeszcze bardziej po d*pie dostaniem

Oczywiście, jeszcze bardziej pod kontrolą będą mieli wszystko.

Opublikowano
21 minut temu, OdlotowyRolnik napisał:

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Ale Ty tak na serio, czy jaja sobie robisz?

Robisz dym, o to, że musisz 3 dni więcej pracować?

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Chłopy. Jakiej deszczowni to zwłoki są? Silnik spaliniak jeszcze tam po coś siedzi 

20240905_124848.jpg

A to wg Ciebie na coś się nadaje oprócz wyprawy na złomowisko ?? Nawet wąż ściągnięty, więc nikt chyba nie miał nadziei że to będzie działać.

Opublikowano
23 minuty temu, OdlotowyRolnik napisał:

Czasami tęsknię za dawnymi czasami gdzie ojciec gospodarzył i lepiej czy gorzej ale jakoś to szlo

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Ale kręcisz 

Opublikowano
jacor73 napisał:

21 minut temu, OdlotowyRolnik napisał:

Ale Ty tak na serio, czy jaja sobie robisz?

Robisz dym, o to, że musisz 3 dni więcej pracować?

jakie 3 dni.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To było dla węża kupione 😁

Bo taki wąż jest trochę wart, w 2020 przewijalem na nowy wąż stara deszczownie, to za 200m fi63 jak dobrze pamiętam 3600 brutto dałem.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Pierwszy to było dziadostwo,ten nie jest zły 

To dla koni jedzie 

Ile razy taki szuwar był ,, rarytasem " u mnie 

Mimo dobrego jakościowo żarcia czegoś brakowało 

Żarcia nigdy za wiele

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jasiu Ty to jesteś mądry , straszy doświadczony 👏

30 lat małżeństwa mam za sobą - to chyba doświadczony. Jiedyś chodziłem z jedną dziewczyną 4 lata i skończyła wszystko w jeden wieczór

"wiesz, ja to bym się chciała wyszaleć, nie mam zamiaru przed 30-tką zakłądać rodziny, prać pieluch"

Mam z nia dobry kontakt - dziś bardzo żałuje, ostatnie dziecko urodziła, jak miała 43 lata i teraz "babcia" prowadza dziecko do przedszkola, można i tak

3 godziny temu, malaczarna napisał:

A jaka to dobra żona? Ta która na wszystko pozwala? 

nie, ta która pozwala , troszkę ustąpi, troszkę się postawi, troszkę postawi na swoim, ale udaje się z nią coś sensownego wynegocjować

Chłop ma swoje hobby - to niech ma,może rzadziej, częściej niech będzie w domu, ale mądra kobieta nie "kastruje" swojego chłopa na starcie

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie miałem czasu wejść ale może się kopsne którego dnia zobaczyć co to za antyk

Jak ktoś zwalił wąż i z tego nie korzysta to znając życie ma wartość 80gr x waga ... Może jakby dorobił napęd na WOM to mobilne przedłużenie zasilania pod inną deszczownie by z tego zrobił i tyle. Sam się kiedyś połasiłem na coś takiego ale to nie było to, brakowało zatrzymania napędu po zwinięciu itp, a teraz to mam już komfort, mam komputer z strefami, powiadomienia SMS w razie coś się stanie to taką deszczownię jak rozwiniesz to potem nawet z drugiego końca polski jak będę chciał to włączę pompę zdalnie i wszystko wiem co się dzieje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie polecę, ale dziś to bez znaczenia.

Szukasz maszyny konkretnej to masz setki ofert w necie. Telefon i pytania dodatkowe. Może być że tą samą maszynę kupisz na telefon taniej z dostawą 400km niż lokalnie.

wiem, ale chce zrobić jedno zamówienie u jednego dostawcy z jednym terminem odbioru. Czesto tez za wiecej rzeczy zamawianych daja rabat lepszy +dostawa w cenie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Celownik07 napisał:

wiem, ale chce zrobić jedno zamówienie u jednego dostawcy z jednym terminem odbioru. Czesto tez za wiecej rzeczy zamawianych daja rabat lepszy +dostawa w cenie.

Nie do końca, jak kupowałem swoje graty to brałem w 3 firmach, bo jedna miała lepsze ceny na Akpila, druga na MCMS Warka a trzecia na pozostałe graty, lepiej było brać u 3 różnych z teoretycznie mniejszymi rabatami z ceny początkowej, niż u jednego z teoretycznie większym rabatem, ale co z tego jak cena początkowa na niektóre graty była wyższa i przez to cena końcowa była wyższa.

A dostawa w cenie przy zamówieniu powyżej 20.000 to już praktycznie standard, o ile zamawiasz w miarę niedaleko a nie w drugim końcu kraju. Tyle kroją na tych maszynach że już nawet na dostawę nie doliczają xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak ktoś zwalił wąż i z tego nie korzysta to znając życie ma wartość 80gr x waga ... Może jakby dorobił napęd na WOM to mobilne przedłużenie zasilania pod inną deszczownie by z tego zrobił i tyle. Sam się kiedyś połasiłem na coś takiego ale to nie było to, brakowało zatrzymania napędu po zwinięciu itp, a teraz to mam już komfort, mam komputer z strefami, powiadomienia SMS w razie coś się stanie to taką deszczownię jak rozwiniesz to potem nawet z drugiego końca polski jak będę chciał to włączę pompę zdalnie i wszystko wiem co się dzieje.

Mam gościa który dorabia turbiny i całą resztę 

Opublikowano
54 minuty temu, jahooo napisał:

30 lat małżeństwa mam za sobą - to chyba doświadczony. Jiedyś chodziłem z jedną dziewczyną 4 lata i skończyła wszystko w jeden wieczór

"wiesz, ja to bym się chciała wyszaleć, nie mam zamiaru przed 30-tką zakłądać rodziny, prać pieluch"

Mam z nia dobry kontakt - dziś bardzo żałuje, ostatnie dziecko urodziła, jak miała 43 lata i teraz "babcia" prowadza dziecko do przedszkola, można i tak

nie, ta która pozwala , troszkę ustąpi, troszkę się postawi, troszkę postawi na swoim, ale udaje się z nią coś sensownego wynegocjować

Chłop ma swoje hobby - to niech ma,może rzadziej, częściej niech będzie w domu, ale mądra kobieta nie "kastruje" swojego chłopa na starcie

43 lata i ostanie to jeszcze nie jest tak źle , niektóre dopiero pierwsze mają chęć rodzić 😉

Moja też będzie żałować , dobrze to wiem 

Opublikowano
57 minut temu, jahooo napisał:

Jasiu chyba to oprawie w ramke 😎 ,to są złote myśli 👏

17 minut temu, slawek74 napisał:

a co dzisiaj za 20tys kupi 🤭

Brony polowe 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie miałem czasu wejść ale może się kopsne którego dnia zobaczyć co to za antyk

tam obok to podłoga z ramą i burta jakaś od cycepy?

2 godziny temu, OdlotowyRolnik napisał:

dzisiaj o mało co z szefem się nie pobiłem. Zakończyłem karierę w firmie

mój też czeka na zjebe ode mnie ale czekam na okazje aż wejdziem w grubszą polemike kiedy będzie znowu  na rauszu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v