Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

To widocznie ktoś ważny. 

Jak ja mogę żyć nie mając insta i nie interesując się tak sławnym chllopemAli.

Ale rozwijam się, mam już konto na pejsbuku. Z fałszysymi danymi, ale mam🤣

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Narzekają na urzędników...

Ciekawe kto by naliczał rolnikom, te wszystkie dopłaty, prowy i inne suszowe?

Ale niewdzięczny naród ....echch....

Ile więcej w kieszeni bez tego wszystkiego by zostało... eh eh 

Przed chwilą, Agrest napisał:

To widocznie ktoś ważny. 

Jak ja mogę żyć nie mając insta i nie interesując się tak sławnym chllopemAli.

Ale rozwijam się, mam już konto na pejsbuku. Z fałszysymi danymi, ale mam🤣

Kurcze też nie mam insta...

Opublikowano

To raczej bdb cena. Choć taniej by starego poznaniaka znalazł, wyciął co zbędne i koło ostrogowe dorobił

Opublikowano (edytowane)

Poznaniaka to ja mogę e każdej chwili na hydropak zarzucić. Tylko nie chce go masakrować 12km/h bo się rozleci. 

A i trzeba by przełożyć rolki do drobnych nasion, a to nie jest prosta sprawa.

Choć seradelę ojciec siał na tych co są 🤔

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie dodajesz storis to i nie żyjesz

Inwigilacja skarbowa była i jest dzięki tym platformą łatwiejsza 

Skarbowa to jedno, lepsi są debile którzy wrzucają zdjęcia z wakacji tylko zamiast na urlopie są na L4 xD

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Poznaniaka to ja mogę e każdej chwili na hydropak zarzucić. Tylko nie chce go masakrować 12km/h bo się rozleci. 

A i trzeba by przełożyć rolki do drobnych nasion, a to nie jest prosta sprawa.

Choć seradelę ojciec siał na tych co są 🤔

ja nigdy nie zmieniałem kółek i czy łubin czy seradelę czy zboże bez problemu wsiewa się na tych samych kółkach

• Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

@malaczarna ty pisałaś coś o darmowych podręcznikach. Małemu w przedszkolu kosztowały już 176zl. A książki do zerówki 250zł. Tak że darmowa edukacja dopiero od 1 klasy.

Książki w przedszkolu nie są obowiązkowe ale wszyscy kupują dla dzieci. Od 1 do 8 klasy są za darmo  trzeba dokupić religie jak ktoś chce chodzić. I jeszcze jest 300+ wyprawki. Dzięki temu np  farby plakatowe kosztują 25 zł a kapcie z oddychająca podeszwa 60 zł.

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

I jeszcze jest 300+ wyprawki. Dzięki temu np  farby plakatowe kosztują 25 zł a kapcie z oddychająca podeszwa 60 zł.

Bo tak to już z tymi wszystkimi dotacjami jest, jak do czegoś dopłacają to zaraz to drożeje ...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

53 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Uja tam prawda. Znam człowieka całe życie nie robił nic, zawsze gdzieś się pętał w związkach, nie związkach generalnie siedzenie na doopie i nic nie robienie. Po 50-tce już był schorowanym wrakiem człowieka. Robota nic tu do rzeczy nie ma, to zależy od organizmu czy mocny czy chorowity

Gorzała go zniszczyła 

Właśnie, że nie pijący.. Cukrzyca, nadciśnienie, i zwyrodnienia takie, że dłonie aż powykręcane. Nie widziałem się z nim już ze dwa lata, ostatnio już nawet ledwo chodził stopa za stopą

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Łatwo wam przyjąć że musowo skracać czas pracy, ale już od sklepowych żądacie by zapierdalały 7 dni w tygodniu i obowiązkowo do 24 w nocy, bo wypoczęty uśmiechnięty pracownik urzędu z nudów na spacer do marketu przyjedzie

Gdzie ktoś żąda aby jedna sklepowa zapierniczała 7 dni w tygodniu? Weź już nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. 

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Urzedasy to mają lux życie , siedzą w klimatyzowanych pomieszczeniach i tylko narzekają 

A kase każdy by chciał brać 

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. 

55 minut temu, jahooo napisał:

gdyby nie urzędnicy, nie byłoby potrzeby ani naliczać, ani kontrolować, a i podatki byłyby niższe

Urzędnik się zatrudnia, aby zarobić i wykonać pracę którą mu zlecą. Toć to nie oni wymyślają te wszystkie głupoty, a piszecie jakby to ich wina była.... 

Opublikowano

Taa, do absurdu.

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne? W czasie pracy zmian nie będzie. Co za różnica czy wolny weekend czy środa i czwartek?

Wreszcie  pani Zosia z kasy będzie  mogła po 18stej załatwić sprawy urzędowe, a Pan Zdzisio  jak skończy pracę na tokarce po 16stej w sobotę, to na spokojnie swoje sprawy w urzędzie skarbowym ogarnie.

Zły kompromis?

Robimy referendum???

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Gorzała go zniszczyła 

Działacz "promilnentny". 

Można powiedzieć, że choroba zawodowa go dopadła. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne?

Mi tam pasuje. Na pewno bym nie robił z tego jakiejś dramy . 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Taa, do absurdu.

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne? W czasie pracy zmian nie będzie. Co za różnica czy wolny weekend czy środa i czwartek?

Wreszcie  pani Zosia z kasy będzie  mogła po 18stej załatwić sprawy urzędowe, a Pan Zdzisio  jak skończy pracę na tokarce po 16stej w sobotę, to na spokojnie swoje sprawy w urzędzie skarbowym ogarnie.

Zły kompromis?

Robimy referendum???

Chciałbym tak. Ale i te sklepy żeby były wszystkie cały tydzień 

Opublikowano

Stacje benzynowe są, i jakoś ludzie tam pracujący znoszą tą rozłąkę z rodziną. 

20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Właśnie, że nie pijący.. Cukrzyca, nadciśnienie, i zwyrodnienia takie, że dłonie aż powykręcane. Nie widziałem się z nim już ze dwa lata, ostatnio już nawet ledwo chodził stopa za stopą

Może nie pijący teraz. Tak to w związkach i innych partiach picie było obowiązkowe. 

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Chciałbym tak. Ale i te sklepy żeby były wszystkie cały tydzień 

No tak. Jak sklepy to i urzędy, w imię sprawiedliwości społecznej i przyjaznego państwa🤣

Oj od razu urzędnicy woleli by 9h miast 7h pracować🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v