Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No i pytam dzięki czemu to potaniało? I dlaczego mniej nowych maszyn tera ludzie kupują albo ot tak na pstryknięcie palcami nie kupują. Kiedyś mieli pieniądze a kupić nie mogli a teraz mogą kupić a nie mają pieniędzy? Tak pytam tylo bo wy starsi

Kiedyś kupić nie mogli bo nie było stąd mieli pieniądze bo nie mieli za co wydać. Teraz kupują dużo rzeczy które się kiedyś nawet nie śniły.

Opublikowano

Chyba ze kto był przedsiębiorczy to i bez kartek miał. Bimber też produkowali.

Panie....spekulanty i bimbrowniki, to był element z którym władza walczyła ..to przez nich ten niedostatek był....😉

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał:

Teraz dzieci mają książki w szkole co roku praktycznie nowe za darmo a kiedyś 5 roczników na jednym komplecie jechało. 

Bo uczyli c8agle tego samego a teraz weź się tych chorob psychocznych wszystkich na pamięć naucz 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zadowoleni, zaczęli dzwonić czy nie mam więcej. Wybrałem co było na koncie,  a ci wykształceni ekonomiści przyjechali 20km i jeszcze bombonierkę dali za kilka naklejek. Ubaw miałem bo paliwo i czekoladki to już co najmniej jedna maskotka za gotówkę.

Wiesz ile ja wódki ludziom rozdałem za przysługi tego być może nie warte. :D ale cóż. Jakoś o te relacje społeczne trzeba dbać 😜  

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zmienili definicje bezrobotnego i zlikwidowali bezrobocie. Chcesz dyskutować to się do dyskusji przygotować trochę proponuje

I gdzie te hordy ludzi chętnych do pracy? Bo nawet już z Ukrainy do roboty nie przyjmują, ale skośnookich szukają.  

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Wiesz ile ja wódki ludziom rozdałem za przysługi tego być może nie warte. :D ale cóż. Jakoś o te relacje społeczne trzeba dbać 😜  

To chyba nie ta kategoria 🤣🤣🤣

5 minut temu, damian303 napisał:

Masz leszczyna może  lepiej się orientujesz. Do leszczyna pomrozowe dają? Włoskiego widziałem, ale leszczyna nie bardzo.

Przy okazji, po ile suchy u ciebie w skupię? Mokrego za 8,5 rwałem, ale skończyła się meta?

A Twój powiat łapie się?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Moje dzieci też chcą chleb jeść, chytry nie jestem to bym tylko te 5 chciał zarobić 

Ile masz tych dzieci?

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Najgorsze jest to że niektórzy by niemal zmusić chcieli, do tego co oni uważają za odpowiednie...

O właśnie o to mi chodzi. Przychodzę do pracy i mi tu pier**lą o tych swoich pierdziawach, jeden ostatnio o przewodach hamulcowych a następny kombinuje z drugim jak robić żeby żona nie dowiedziała się że ma motocykl. Kupił go na wiosne i trzyma u kolegi w garażu a jeździ tylko jak ona w robocie🤣. Kolejny na urlopie kupił taki wielki kredens, przyjechał specjalnie do  roboty żeby pokazać. No nie wyrabiam już. Drugi kolega też ma to w d*pie i pyta się mnie o co chodzi? Nie wiem, za młody chyba jestem.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Panie....spekulanty i bimbrowniki, to był element z którym władza walczyła ..to przez nich ten niedostatek był....😉

Jak kto przedsiębiorczy to zawsze kłody pod nogi... weź żyj w tym kraju 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

I gdzie te hordy ludzi chętnych do pracy? Bo nawet już z Ukrainy do roboty nie przyjmują, ale skośnookich szukają.  

Nie wiem jak u was ale u nas znajdziesz bez problemu. Nawet teraz bym podzwonił i na rano z 5 osób jest. Niech zaczną płacić ludziom to i ludzie się znajdą a i szanować też by wypadało 

• Like 2
Opublikowano

ale na kobitę narzekałeś znowu niedawno, a radzili Ci wszyscy by znowu w to nie wchodzić ;) 

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Bardzo dobrze., jestem zadowolony 🙂

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

O właśnie o to mi chodzi. Przychodzę do pracy i mi tu pier**lą o tych swoich pierdziawach, jeden ostatnio o przewodach hamulcowych a następny kombinuje z drugim jak robić żeby żona nie dowiedziała się że ma motocykl. Kupił go na wiosne i trzyma u kolegi w garażu a jeździ tylko jak ona w robocie🤣. Kolejny na urlopie kupił taki wielki kredens, przyjechał specjalnie do  roboty żeby pokazać. No nie wyrabiam już. Drugi kolega też ma to w d*pie i pyta się mnie o co chodzi? Nie wiem, za młody chyba jestem.

Z dwa miesiące temu jeden był hajsu pożyczyć na motor bo z konta nie weźmie żeby żona nie gadała 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, damian303 napisał:

Masz leszczyna może  lepiej się orientujesz. Do leszczyna pomrozowe dają? Włoskiego widziałem, ale leszczyna nie bardzo.

Przy okazji, po ile suchy u ciebie w skupię? Mokrego za 8,5 rwałem, ale skończyła się meta?

Mam czy dają mrozowe to nie wiem bo nie składał . leszczynie  mróz nic nie  zrobił obrodziła pięknie .

Co do ceny nie wiem po ile dziś dzwoniłem do .

FRUCTINO Rybczewice Drugie bo tam odstawiam hurtowo , dopiero w połowie września będą znali cenę i kiedy zaczną skup  .

• Thanks 1
Opublikowano

Z dwa miesiące temu jeden był hajsu pożyczyć na motor bo z konta nie weźmie żeby żona nie gadała 

U mnie kobita doskonale wie ile wydaję na motocykl, po uj to ukrywać ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v