Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

O jest nr telefonu...

Jutro dzwonię i dopytam...panie @Agrest

Też jutro dzwonię czy anulują, jak nie to przekieruję na Twój adres🤭

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Co tam pierdzibączki bobek coś robiłeś? 

Ja to tera tylko do domu przyjechał. 

Trzeba było grykę uśmiercić

IMG_20240813_185116.jpg

Rysiu zapobiegawczo w Ursusie jutro sprawdził bym stan tłoków i tulei co aby  poźniej orka bez awaryjnie szłą :P :D 

co jest już drugie dzięń  Kombinat Parczewski nie wrzuca filmu :(  coś musiało się stać 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, pedro2 napisał:

za***isty. 

200 starczyło?

Po bruzdach pojeździsz to zmienisz zdanie. 

Po sąsiedzku MF 7624 koja 5 obrót. Ostrożnie jeździ. A gdzie 6155

Po raz to kvereland a nie koja ja jako z wykształcenia mechanik operator maszyn rolniczych wiem ile co wazy tu słupice są z profila a nie z pełnego metalu jak u innych.Dlatego kreveland a ludzie u mnie zagonowymi orzą i wchodzą to poco mi ten ciężar.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko pod jęczmień ozimy plonujący 3t/ha to drogi poplon ...

A co Cię kuźwa boli.

Jprdl bobek jaki Ty upierdliwy jesteś. 

Męczysz d*pę z tym Ryśkiem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pedro2 napisał:

A co Cię kuźwa boli.

Mnie nic nie boli ... Tylko taka gryka nic nie da jak pH leży ... A zresztą na piaskownicy to i pH i poplon nic nie da ... Dwa tygodnie bez deszczu i po robocie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Po raz to kvereland a nie koja ja jako z wykształcenia mechanik operator maszyn rolniczych wiem ile co wazy tu słupice są z profila a nie z pełnego metalu jak u innych.

Przecież widzę, że kv.

Z tym wykształceniem to nie szalej 🤣🙆

Ee profil to zaraz się urwie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Mnie nic nie boli ... Tylko taka gryka nic nie da jak pH leży ... A zresztą na piaskownicy to i pH i poplon nic nie da ...

A co Ci do tego. 

Robi jak chce 

Nie bieduje chyba to może mu wystarcza. 

Ty najebiesz smakołyków to 6t mało, drugiemu 3 starczy

Przed chwilą, Strongman napisał:

Jak się urwie jak resor nie pozwoli

Świruję. Skoro tak robią to raczej przetestowane.

Jaka waga?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Ty najebiesz smakołyków to 6t mało, drugiemu 3 starczy

Jakich smakołyków niby daję, obornik, trochę saletry i jeszcze mniej soli potasowej to smakołyki ?? A może T1 i R1 i nic więcej to smakołyki ;) 

Kawałek 5 klasy obrabiam i jedyny rok gdzie był dobry zarobek to ten gdzie było drogie ziarno, w pozostałych latach to ochłapy zostają na takiej ziemi ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, marulekk napisał:

Rysiu zapobiegawczo w Ursusie jutro sprawdził bym stan tłoków i tulei co aby  poźniej orka bez awaryjnie szłą :P :D 

co jest już drugie dzięń  Kombinat Parczewski nie wrzuca filmu :(  coś musiało się stać 

Prezes ma depresję.

Chyba poszedł w cug.

Ostatnio mówił o żulach w niedzielę i widać było, że ślinka mu cieknie 

5 minut temu, Strongman napisał:

1770kg gdzie inne po 2200kg.

Oni nawet mają broszurę ze do tego trzeba 5200kg podnośnika a ja mam 9t.

To faktycznie lekki. 

Ciekawe ile posłuży jak taki chudy

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Daj jaką fotę. Ciekawe jaki gust masz. ;) 

No gdzie, Karol napewno ją zna 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

No nie...

Bo bym kupił.

Dzwonił gość ze sklepu u nas do nich...

Ni ma...

Szukaj miejscowości tatary, miał tam tego złomu 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jakich smakołyków niby daję, obornik, trochę saletry i jeszcze mniej soli potasowej to smakołyki ?? A może T1 i R1 i nic więcej to smakołyki ;) 

Kawałek 5 klasy obrabiam i jedyny rok gdzie był dobry zarobek to ten gdzie było drogie ziarno, w pozostałych latach to ochłapy zostają na takiej ziemi ...

To może ujowy godpodarz z Ciebie i nie potrafisz na lichym gospodarować. 😉 

Dobra daj se siana. Nie mam ochoty się z Tobą licytować 🙋

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tam gliny nie mam ziemia sypka, kamienie mam i górek nie mam, da radę, po zatym nie można się cofać trzeba iść do przodu, zresztą ile lat orałem i wiem

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 godzin temu, mf362 napisał:

Ja mam 1.6 benzyna to w miarę przyspiesza jak na takie auto .

Tata ma 1.3 to czuć przepaść w przyśpieszeniu. Taki silnik w starej Fieście jeszcze jako tako ( MK3/4/5)

Jak dla mnie 1,3 w Fieście v jest ok. Czy benzyna czy lpg chodzi fajnie.

Opublikowano
6 godzin temu, Strongman napisał:

1770kg gdzie inne po 2200kg.

Oni nawet mają broszurę ze do tego trzeba 5200kg podnośnika a ja mam 9t.

Jak masz równe pola i gleby lekkie to  będzie szło. U mnie to na sam widok pługa to taki ciągnik by uszczelke wydmuchał, ale radło fajne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v