Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
46 minut temu, Qwazi napisał:

Cześć. 15°, słonecznie...

Co się na onych pielgrzymka wyprawia się😱...młody niedawno jechał z proboszczem do Częstochowy, bo se młoda para zechciała ślub brać podczas pielgrzymki i życzenie mogli, żeby ich proboszcz udzielił, a ich organistą zagrał. Swoim autem młody pojechał, no proboszcz nie posiada. Na Górce Przeprośnej to się odbyło. Na tej uroczystości się pielgrzymka zakończyła. Dwóch wikarych po proboszcza i organistę na sygnałach pędziło spod Łodzi, bo by we niedzielę same śpiewać musiały🤭

Może by na moim też zagrał 🤔

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Pisać można

Piszecie zbiory P0 8 - 10 t

A GUS P0da 3.5

😁😁😁😁😁 

U ciebie 2.5 jęczmienia u mnie 4.5 i masz średnia 3.5 wg GUS xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jeszcze nie

Jeszcze 1.5 ha dziś mam 

No to trzeba donieść do plokułatuły że prowadzisz działalność nierejestrowaną, przyjedzie US i się odechce nielegalnych usług xD

Typowy wyborca KO.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, FarmerDyzio napisał:

Typowy wyborca KO.

To PiS chciał likwidować mafie VATowskie ;)

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

P0 szalał z ceną pszenżyta

Screenshot_20240731_093923_pl.tablica.jpg

Ogłoszenie można napisać i po 2000 za tonę xD

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

A zagłosowali za tymi co wcześniej już chcieli sprzedać cały kraj razem z nami.

A PiS co zrobił, sprzedał Lotos i jeszcze sukces z tego robił xD Donald nie sprzedał, a PiS sprzedał xD PKP Cargo można powiedzieć że już zniszczone nieudolnymi decyzjami PiSuaru, i tak można wymieniać dalej ... Izera to pole, CPK to pole ale zarządy tych spółek już dawno pobierają wypłaty ... PIS PO jedno zło ...

PKP energetyka sprzedało Po, PiS odkupil, Za czasów Po wpuszczono ukraińskiego przewoźnika towarowego na polskie tory. Akurat w tym czasie PKP cargo upada. Oczywiście, że jedno zło, tylko Ty tutaj Koalicję rysujesz w takich świetlanych barwach aż rzygać się chce.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

A u mnie 4 było , słabo i ceny nędza , pszenica paszowa 600 brutto 🤦 , dobrze że jest hodowla 

Ty mówisz o ozimym, wtedy to słabo, u mnie jary, na te braki opadów i warunki w tym roku to jestem zadowolony, aby cena wzrosła na jakieś 850-900 netto i nie będzie źle.

1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

Akurat w tym czasie PKP cargo upada. 

PKP Cargo upada przez nieudolne decyzję poprzedniej władzy, zerwali wszystkie umowy bo trzeba węgiel wozić , teraz węgla do wożenia mniej a trzeba kary za zerwane umowy płacić i jest opłakany efekt ...

Opublikowano
2 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

PKP energetyka sprzedało Po, PiS odkupil, Za czasów Po wpuszczono ukraińskiego przewoźnika towarowego na polskie tory. Akurat w tym czasie PKP cargo upada. Oczywiście, że jedno zło, tylko Ty tutaj Koalicję rysujesz w takich świetlanych barwach aż rzygać się chce.

Wiesz kiedy ta ukrainska spółka która założył Ukrainiec z polskim obywatelstwem powstała? Znasz adres pod jakim jest zarejestrowana ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty mówisz o ozimym, wtedy to słabo, u mnie jary, na te braki opadów i warunki w tym roku to jestem zadowolony, aby cena wzrosła na jakieś 850-900 netto i nie będzie źle.

U nas są inne warunki , brak opadów i region osuszony przez kopalnie . To jak mamy konkurować 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

PKP Cargo upada przez nieudolne decyzję poprzedniej władzy, zerwali wszystkie umowy bo trzeba węgiel wozić , teraz węgla do wożenia mniej a trzeba kary za zerwane umowy płacić i jest opłakany efekt ...

Idź no co P0rób bo wychodzisz na lenia P0dobnego jak ja

Choć na 2 godz opuść forum

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Idź no co P0rób bo wychodzisz na lenia P0dobnego jak ja

A co mam robić, truskawki czwasty powyrywane, ścierniska pouprawiane, słoma zwieziona, nie ma nic do roboty, na wieczór truskawkę od chwasta opryskać. Teraz sobie siatkarzy na olimpiadzie oglądam.

Po niedzieli z 2 samochody po 15t kukurydzy do sprzedania.

Opublikowano

No to czego mnie od leni wyzywasz

Też mam obrobione wszystko. 

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale żem trafił, na rynku nikt grochu nie miał 

3t poszło i jeszcze do domu mają przyjechać 

💰

P0 ile

1.5?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No to czego mnie od leni wyzywasz

Też mam obrobione wszystko. 

Tylko ja od wiosny do żniw cały czas na obrotach a ty pierdzisz w tapczan cały rok ... Czerwiec cały pierdzisz, ja zbieram truskawki od rana do wieczora. Narobiłem się tyle że teraz mogę sobie odpocząć ..

Opublikowano (edytowane)

No i, ja nie ryczę że potrzebne suszowe itp ... Potrafię się z gospodarstwa utrzymać, socjal nie potrzebny ... A ty leżysz na tapczanie i aby marzysz o socjalu, jak ci mało to weź się za robotę a nie łapa po państwowe ... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v