Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Biały ser,ziemniak,i podsmażana cebula -farsz

Czyli ruskie a nie z serem ... U nas niektórzy robią z samym serem na słodko ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Czyli ruskie a nie z serem ... U nas niektórzy robią z samym serem na słodko ...

Nie którzy robią ruskie z kiełbasą....

Na słodko z serem z ryżem jadlem 🤮🤮

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Podstawowe pierogi u nas. Jak się mówi pierogi, to ma się na myśli te. Inne to się dodaje z czym mają być. Pierogi z mięsem, czy z kapustą, albo, że ruskie. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Robiliśmy sery żółte w domu, ale to trzeba poduszkę kupić albo coś co ją udaje. Inaczej to co wyjdzie? Suchy twaróg? 

Podpuszczki to żona używa do sera podpuszczkowego (mozzarella). A żółty jest w smaku trochę inny do pizzy na kanapki lux.

IMG_20230930_152227.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Baks00 napisał:

Nie którzy robią ruskie z kiełbasą....

Na słodko z serem z ryżem jadlem 🤮🤮

Nie wiem jak robią, u mnie w domu białego sera się nie je ;) Jedynie sernik na święta ale to ja i tak nie tykam xD 

Pierogi to albo z mięsem, albo z kapustą i grzybami. Inne u mnie w domu nie występują. Ser tylko żółty jako dodatek do jakiejś pizzy, zapiekanki, hotdoga czy burgera. Niech się mleczarze cieszą że nie wszyscy tacy jak jak bo już dawno by te obory trzeba było burzyć xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

Biały ser,ziemniak,i podsmażana cebula -farsz

Czyli ruskie

6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ototo

Opublikowano
1 minutę temu, Azor07 napisał:

Podpuszczki to żona używa do sera podpuszczkowego (mozzarella). A żółty jest w smaku trochę inny do pizzy na kanapki lux.

IMG_20230930_152227.jpg

To jak taki był robiony? 

Opublikowano
1 minutę temu, Azor07 napisał:

IMG_20230930_152227.jpg

Mozzarella to taka zwarowa bardziej, do tego ciepła ręce przyzwyczaiła? 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Jak najbardziej tzw leniwe lubię 

Leniwe to bez kartofli i cebuli. Ja do przedszkola tylko ze względu na leniwe chodziłem 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Czyli ruskie

U nas też mówią ruskie,ale różnie w zakątkach kraju na to mówią

Lubię tradycyjne a nie z jakoś kiełbasą,lub ziołami 

Wyjątek ruskie z miętą 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mozzarella to taka zwarowa bardziej, do tego ciepła ręce przyzwyczaiła? 

Leniwe to bez kartofli i cebuli. Ja do przedszkola tylko ze względu na leniwe chodziłem 

Bez cebuli ale z kartoflami

Nie tylko ty,do tej pory to lubią 

Opublikowano

cos popadalo w nocy albo nad ranen raczej ..

jesli kogos boli palec -to najlepsze wyjscie -uciac ,juz nigdy nie bedzie bolal 😂

zaraz po ukoszenie do zamrazarki i przylozyc na pare minut jakis zamrozony produkt-wtedy jad zostanie na miejscu i nie bedzie sie roznosil po organizmie.

stara mnie wczoraj do przyczepy zapinala i nagle za***prza do domu,tez ja ugryzla ,ale ona nie ma uczulenia wiec za chwile jej przeszlo.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

jesli kogos boli palec -to najlepsze wyjscie -uciac ,juz nigdy nie bedzie bolal 😂

Aż się boje zapytać co na ból głowy polecasz...😆 

Po occie jest lepiej...

Jakaś mocno wredna ta osa...

Chyba że to inne cholerstwo mnie ukasilo.

W sumie nie wiem.

Kosz z jabłkami wysypywalem i cos mnie wtedy ...

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No ze surówką???

Pierwsze słyszę o takim połączeniu....

To królik...u niego wszędzie musi być kapusta...bez znaczenia w jakim kolorze🤭...

54 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

ale same pierogi- bez sera

Toż to samo ciasto przecież 🤔

30 minut temu, Desperado napisał:
44 minuty temu, jacus napisał:

stara mnie wczoraj do przyczepy zapinala

To i do tego doszło że sam przyczepy ciągasz? 🙆‍♂️

Zastanówmy się co Jacuś nazwał przyczepą🤔...może to konna lorwaga, a on w uprząż był wyposażony🤔...i tu rodzi się pytanie, czy szanowna małżonka dysponowała... batem 🤔🤭...

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna żarówkę miałem w ałcie zmienić....kurna pół samochoda cza rozebrać...echch...

Zdjęcia rób żebyś pamiętał jak złożyć 🤭

Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Aż się boje zapytać co na ból głowy polecasz...😆 

Po occie jest lepiej...

Jakaś mocno wredna ta osa...

Chyba że to inne cholerstwo mnie ukasilo.

W sumie nie wiem.

Kosz z jabłkami wysypywalem i cos mnie wtedy ...

Jad i fajzer 💉

Z rodziny na wykończeniu P0 💉

2 lata mordęgi tera już warzywo

Opublikowano

niedawno znalazlem na lace profesjonalny bat jezdziecki- jakas menda jezdzila i zgubila..chcesz moge  mnie s-m nie fascynuje jak ciebie. kajdanki kup se sam ..

opadu nawet deszczomierz nie zalapal a bizonowac sie nieda.

mnie jakos glowa prawie nigdy nie boli- moze raz w roku albo dwa .

czasami to zazdroszcze samotnym przegrywom..kurna ledwo nad ranem wrocilem z imprezy a tu juz trzeba do wnuczki jechac-kurna  aodpoczynek kiedy 

zeotrki kup se normalny samochod-taki co lampe wykrecasz i cala wyciagasz -ze by zaprosto nie bylo to trzeba miec 2 srubokrety.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Pomidorowa... narodowa zupa. A mi zupełnie nie smakuje. Nawet się jej nie gotuje w domu

Bardzo dziękuję za tę garść bezcennych informacji...

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Podstawowe pierogi u nas. Jak się mówi pierogi, to ma się na myśli te. Inne to się dodaje z czym mają być. Pierogi z mięsem, czy z kapustą, albo, że ruskie. 

Ja na przykład tylko z mięsem... Cebula dla mnie nie istnieje. 

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Jad i fajzer 💉

Z rodziny na wykończeniu P0 💉

2 lata mordęgi tera już warzywo

Skąd ta pewność?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v