Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, radekz200 napisał:

toż pisałem już że szef mnie prowokuje 😛

Kurna...się zastanawialem czy to nie przez Twoją kosiarkę...

...no jakoś za dużo tej Kuboty i tej reklamy...

Nie będę tu za wszystkich...no ale mnie to trochę irytuje ..

w apce mało reklam 😁

Opublikowano

Siano ma do sprzątnięcia dziś bo miał kosić sam, reszte mam żyta to też nie będzie chciał kosić bo żyta nie lubi kosić 🤭 

Siano ma do sprzątnięcia dziś bo miał kosić sam, reszte mam żyta to też nie będzie chciał kosić bo żyta nie lubi kosić 🤭 

Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

P0koszone

P0talerzowane

Jutro grykę rozsiać i przerwa do pszenżyta że 2 tygodnie. 

Ino germaniec olej zaczął gubić

Musi tuskowy mu semeringa rozpuśćił. 

Musi trza robić. 

📢📢📢📢📢

W perkins ie 6 jak to zbudowane 

Semeringa od koła pasowego od rozrządu. 

Jakiś P0jedyńczy dekiel czy cała obudowa rozrządu? 

To ty w jeleniu masz Perkinsa silnik 🙆 myślałem że oryginalny John deerowski

Opublikowano

Kurna zrobione rano 0,8ha i 400kg porzeczki nie uleciało. Ale chociaż tempo expresowe.

Już 29⁰ w cieniu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

To ty w jeleniu masz Perkinsa silnik 🙆 myślałem że oryginalny John deerowski

Nie

730 były tylko na perkinsie

Trza brać zdejmować chłodnice i paczeć jak to zrobione

Może P0 ładuje do żniw

Opublikowano
kris91 napisał:

Bananek napisał:

termometr minął właśnie 40°C w słońcu

Chowaj bo będzie wydatek i na co to komu? 👀

to szkolny. 😉

Leszy napisał:

Termometr w słońcu to jak deszczomierz pod okapem 😃 

nie wiem jak u was, ale na Podlasiu ziemia się obraca i słońce nie jest cały dzień w tym samym miejscu (choć tak naprawdę to jest, ale z naszej perspektywy wydaje się być rano na wschodzie, a wieczorem zupełnie po drugiej stronie). siłą rzeczy termometr w pewnej chwili jest w słońcu, a przez większą część doby - w cieniu.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

ziemia się obraca i słońce nie jest cały dzień w tym samym miejscu (choć tak naprawdę to jest, ale z naszej perspektywy wydaje się być rano na wschodzie, a wieczorem zupełnie po drugiej stronie). siłą rzeczy termometr w pewnej chwili jest w słońcu, a przez większą część doby - w cieniu.

Myślę Michał, że jako wzorowemu pracownikowi organów edukacji publicznej, na końcu tego wywodu zabrakło jednej rzeczy, czyli "SIADAJ PAŁA"🤔😉🤭

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

na końcu tego wywodu zabrakło jednej rzeczy, czyli "SIADAJ PAŁA"🤔😉🤭

nie mogę, wakacje są.

radekz200 napisał:

Kosić dziś jęczmień czy czekać?

czekać. na kombajn.

Opublikowano
33 minuty temu, radekz200 napisał:

Kosić dziś jęczmień czy czekać?

Koś, nie zostawaj w tyle bo nie przystoi.

Wczoraj 13ha mi skosił. Na dziś 5,5 zostało.

Muszę wystawić po 1000 za tonę bo plony liche

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Koś, nie zostawaj w tyle bo nie przystoi.

Wczoraj 13ha mi skosił. Na dziś 5,5 zostało.

Muszę wystawić po 1000 za tonę bo plony liche

kurła ale widzę że gdzie nie gdzie jest zielony trochę 😛

Opublikowano
25 minut temu, radekz200 napisał:

kurła ale widzę że gdzie nie gdzie jest zielony trochę 😛

Dziś moda na zielone choć to przykryte czerwone. Idź za modą😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v