Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

ale co?

Toć to sztuka.dla sztuki jak nie masz na to czasu i wygląda jak wygląda. Nawodnienie zrobić jak się należy i kosić najmniej 2 razy w tygodniu żeby to jakoś wyglądało...

2 godziny temu, pedro2 napisał:

Wiem.

Tescio dzwonił się pochwalić żeby wkurłić

Nie musisz dokładać 

A to zgrywus 

2 godziny temu, mf362 napisał:

Po ile u was młode ziemniaki?

7

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Co kto lubi. Dla mnie leśny- spadź z lipą lub z wielokwiatowymi. Kuzyn ma ule stojące w środku lasu. Nie jadłem lepszego miodu. Kolejke ma po niego rok do przodu. Wszystko sprzedaje zanim ukręci.

Leśny najlepszy

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć to sztuka.dla sztuki jak nie masz na to czasu i wygląda jak wygląda. Nawodnienie zrobić jak się należy i kosić najmniej 2 razy w tygodniu żeby to jakoś wyglądało...

A to zgrywus 

7

Leśny najlepszy

Od dwóch lat kosze trawnik w ogrodzie 2-3 razy w roku, trawa jest gęsta, jak suszy to nie pali jej. Siana była jakieś 20 lat temu 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj o 23 ładna burza u nas przeszła i pięknie dolało. Oczywiście jednorazowy incydent bo od dzisiaj znowu ma podchodzić pod 30 stopni i zero deszczu na horyzoncie. W związku z tym specjalnie wcześniej wstałem żeby uprawić swoje "gleby minutowe" pod zasiew gryki bo jutro już znowu będzie beton. Trzeba sie wczesnie wyrobić żeby jak najmniej ludzi patrzyło na to zgorszenie czyli niedzielne roboty w polu 😅😅

Radzymin, WWL

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano (edytowane)

Zakłady tam jadą 3 zmiany 7 dni w tygodniu i nikt nie mówi .

Takie czasy . 

To tylko w Niemczech jest chyba zakaz pracy polowych w niedzielę 

Edytowane przez mf362
Opublikowano

Hipokryzja w naszych czasach polega na tym że ci nadgorliwi katolicy sami zasuwają w niedzielę do fabryki bo "muszą" a rolnika nadganiającego robotę w niedzielę to by zjedli. 

Ja osobiście wolę w niedzielę po prostu odpocząć i poświęcić dzień rodzinie ale czasem nie ma wyboru. 

Dzisiaj się uprawia dużo lepiej niż wczoraj choć nadal bryły zostają. Jutro już nie byłoby po co tu jechać 

IMG_20240526_045558.jpg

• Like 1
Opublikowano

Witajcie

Grzmiało, błyskało z każdej strony i co, i d*pa deszczu zero 

Kurna w nocy jałówka sobie umyslila poród jubana 10 godzin tańczyła, zanosi się że to już jedna z ostatnich sztuk cielona u mnie 

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Witajcie

Kurna w nocy jałówka sobie umyslila poród jubana 10 godzin tańczyła, zanosi się że to już jedna z ostatnich sztuk cielona u mnie 

likwidujesz? 😂

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

Polska C🤣🤣🤣

A gdzie Wisła Kraków czy Cracovia?🤭🤭🤭

Wisła pp wygrała

Opublikowano
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Hipokryzja w naszych czasach polega na tym że ci nadgorliwi katolicy sami zasuwają w niedzielę do fabryki bo "muszą" a rolnika nadganiającego robotę w niedzielę to by zjedli. 

Ja osobiście wolę w niedzielę po prostu odpocząć i poświęcić dzień rodzinie ale czasem nie ma wyboru. 

Dzisiaj się uprawia dużo lepiej niż wczoraj choć nadal bryły zostają. Jutro już nie byłoby po co tu jechać 

IMG_20240526_045558.jpg

siano żniwa opryski gdy nie widać po niedzieli warunków rozumiem. Ale talerzowanie przesada.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, radekz200 napisał:

likwidujesz? 😂

Powoli spokojnie 

Pogadamy za 20 lat Radziu jaki będziesz wesołek 

10 minut temu, Bananek napisał:

następny.

Nie jestem zachłanny dam szanse innym 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 4
Opublikowano
Łolek napisał:

Nie jestem zachłanny dam szanse innym 😉

otóż to. ja tak samo. zastanawiam się tylko czym wypełnić oborę, bo tak trochę marnotrawnego będzie zostawić to żeby puste stało. może by osiatkować i kur postawić niech zjadają to zboże co urośnie.

tylko musiałbym gdzieś paszociąg kupić coby tam nie łazić codziennie karmić

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

zastanawiam się tylko czym wypełnić oborę, bo tak trochę marnotrawnego będzie zostawić to żeby puste stało.

U nas wypełnili samochodami, traktorami, maszynami, w końcu to też konie.

Opublikowano
witejus napisał:

13 minut temu, Bananek napisał:

zastanawiam się tylko czym wypełnić oborę, bo tak trochę marnotrawnego będzie zostawić to żeby puste stało.

U nas wypełnili samochodami, traktorami, maszynami, w końcu to też konie.

co racja to racja

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

siano żniwa opryski gdy nie widać po niedzieli warunków rozumiem. Ale talerzowanie przesada.

Jakbym dziś tego nie zrobił to jutro jedyne co by mi pozostało to pójście do kościółka. Ta gleba dramatycznie szybko zasycha w tych upałach. Wczoraj pojechałem to uprawiać bo dwa dni wcześniej spadł solidny deszcz i myślałem że da się zrobić. No ale dwa dni słońca sprawiło że zrobił się beton.

A tak to już zrobiłem i wracam do domu, nic nie robić jak prawilny katolik 😎

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Marcin nie chodzi o to co kupiłeś, bo jesteś wolnym człowiekiem i sam decydujesz. Chodzi o to, że pytasz, masz wskazane konkretne rzeczy, nie przez zasmarkanego 12 latka, któremu ojciec pozwolił na parę minut wsiąść za kierownicę, a jednak kierujesz się tym, co ten 12 latek orzekł w swej opinii

Czy ja Ci napisałem coś o lemkenie. Napisałem jakie jest zdanie o Lechu po uprawie 65 ha

Marek ma samasza i Karol też , trzeba ich  namówić żeby to sprzedali puki są jeszcze w całości 

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Wczoraj o 23 ładna burza u nas przeszła i pięknie dolało. Oczywiście jednorazowy incydent bo od dzisiaj znowu ma podchodzić pod 30 stopni i zero deszczu na horyzoncie. W związku z tym specjalnie wcześniej wstałem żeby uprawić swoje "gleby minutowe" pod zasiew gryki bo jutro już znowu będzie beton. Trzeba sie wczesnie wyrobić żeby jak najmniej ludzi patrzyło na to zgorszenie czyli niedzielne roboty w polu 😅😅

Radzymin, WWL

Ciesz się. U mnie nic nie padało. WM

Opublikowano
Łolek napisał:

Witajcie

z deszczem u mnie podobnie miłej niedzieli ile teraz daje się na komunię jako gość?

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Marek ma samasza i Karol też , trzeba ich  namówić żeby to sprzedali puki są jeszcze w całości 

No idealne to one nie są choć nie mam powodów żeby narzekać i KDT to nie samba, 

Opublikowano
17 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

ja przecież też jeszcze mam 😛

Przed chwilą, Łolek napisał:

No idealne to one nie są choć nie mam powodów żeby narzekać i KDT to nie samba, 

masz rację samba ładniejsza 

IMG_5445.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v