Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Tomek a rolnik nie pracuje?

Rolnik może i pracuje. A co ma powiedzieć matka z dziećmi którą zwolnili jak się dowiedzieli że zaszła w ciążę i jest bezrobotna🤔

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Masz rację na UJ rolnikom na dzieci. Przecież może wziąść w wyżej do obory i niech niemowlak uczy się krowy doić.

Co ty bredzisz? Wczorajszy?

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Tomek a rolnik nie pracuje?

Dokładnie. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Rolnik może i pracuje. A co ma powiedzieć matka z dziećmi którą zwolnili jak się dowiedzieli że zaszła w ciążę i jest bezrobotna🤔

Raczej nie zwalniają za zajście.

Opublikowano

Ech, zboże tanieje, baryłka drożeje, pogoda głupieje, politycy świrują...

I jak żyć w takich warunkach?

Trzeba iść i toczyć tę swoją kulkę gówna jak ten biedny żuczek. Rozlać trza rsm po jarych pszenicach.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Że trzeba by było z mężem się dogadywać. 

I trochę myśleć w życiu. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Zwalniają... A argument że nie damy umowy na stałe bo zaraz zajdziesz w ciążę jest nadal powszechny

Jak zrównali ciążę z chorobą obłożna, to co się dziwić. 

Zajdzie w ciążę I dwa lata nie ma. 

Niech zrobią więcej przywilejów, to nikt się nie odważy zatrudnić kobiety w wieku rozrodczym. 

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

To tak zapytam. A ojciec dzieci co robi w takim przypadku?

Opublikowano (edytowane)

@6465 takie osoby można zabezpieczyć prawnie w odpowiedni sposób, ale podstawowym wymogiem do wszelkich socjali powinien być co najmniej jeden pracujący rodzic ... Mamy czasy gdy bezrobocie jest niskie i znaleźć pracę nie jest problem. A jak widzę patole za miedzą gdzie nie pracuje żaden rodzic i utrzymują się z socjali to coś się robi, wszyscy w kraju robią na podatki, a takie dziady aby siedzą, piją browary i palą fajki ... Jestem za zabraniem 800+ takiej patologi aby zmusić ich do pracy ... Jedno dziecko już 18+, ale pozostała trójka przed 18, a pan domu o 9 wychodzi z domu kołowaty ... Pani domu kiedyś jeszcze jeździła przebierać czy zbierać jabłka, teraz cały rok siedzi w domu, jedyne obowiązki to rano wyprowadzić dzieciaki na autobus i po południu je odebrać, nawet ogródek z warzywami i ziemniakami zarośnięty bo się chwilę motyka nie chce pomachać ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

🙋🚜

Zauważyłem że już od kilku poranków jeden po drugim wita się wspólnie jakby jeden na drugiego czekał.

Jak wy nie będziecie razem to ja niewierze w miłość 😁

Edytowane przez marulekk
  • Haha 8
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A ty cały czas uparty przy swoim, a jak ktoś Ci coś podpowiada to dla Ciebie bez sensu, normalnie taki Anżej z Plutycz, wersja AF ...

Ładnych kilka lat się już sieje z ścieżkami i nie wyobrażam sobie teraz siać nawozów czy pryskać bez ścieżek ...

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ot upaaaarty....

...ale to nic nieeee daaaa...

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A kto to taki?

A mam, z gopsu mnie dali

Chyba nie bardzo rozwojowa 

Sławek widział moją biedę 

A wspomniani to obaj nie żyją

Agregat uprawowo siewny 2,7 opryskiwacz 10m a rozsiewacz 12m , już dyskwalifikuje u mnie ścieżki bo nie jest sprzęt kompatybilny 

Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

Ech, zboże tanieje, baryłka drożeje, pogoda głupieje, politycy świrują...

I jak żyć w takich warunkach?

Trzeba iść i toczyć tę swoją kulkę gówna jak ten biedny żuczek. Rozlać trza rsm po jarych pszenicach.

Bym napisał jak ale pewnie już to wiesz...

+2, mgła.

Opublikowano
59 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Raczej nie zwalniają za zajście.

Wiesz kiedy zwolnili moja żonę po 14latach pracy u jednego pracodawcy. Jak się dowiedzieli poczta pantoflową że staramy się o dziecko.

Opublikowano
17 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Agregat uprawowo siewny 2,7 opryskiwacz 10m a rozsiewacz 12m , już dyskwalifikuje u mnie ścieżki bo nie jest sprzęt kompatybilny 

Miałem siewnik 3m, opryskiwacz 14m, a rozsiewacz 15m, niby też niekompatybilne, ale jak się chce to się potrafi, zrobiłem przedłużki do opryskiwacza po 0.5m na każdą stronę i już mam sprzęt kompatybilny ...

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wymienić na 15m

Jak Ty to żeś dobierał, naćpany po pijaku?

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
59 minut temu, soltys48 napisał:

Sławek Ty jesteś gość.

Niedoszłemu zięciowi takie prezenty 🤭

Zawsze wiedziałem, że Sławek to jest gość...on łatwo zięcia ... nie odpuści 😎😉...

Dzień dobry... ciepło, wiosenne, coś by trza może zrobić, bo...przyjdzie @Kowalsky30 i mnie...naubliża🤦...

• Haha 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

45 minut temu, slawek74 napisał:

myßlę że już znalazłeś 😁🤭

Sławek Ty jesteś gość.

Niedoszłemu zięciowi takie prezenty 🤭

ta prezenty 😁 jeszcze pralkę zabrał 🙆‍♂️😁

soltys48 napisał:

14 minut temu, 6465 napisał:

może na drzewo ucieka 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A jak się dowiedział że jest w ciąży to przestała mu się podobać i spierdolił. 

• Like 1
  • Sad 2
Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

Wymienić na 15m

Jak Ty to żeś dobierał, naćpany po pijaku?

A co miałem dobierać , siewnik miałem 2,7 szmat czasu , później był opryskiwacz taki żeby tylko opryskać, a rozsiewacz kupiłem w tamtym roku . Nikt nie myślał o szerokości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v