Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja trochę dalej od śladu. A bez znacznika mi jakoś nie pasuje. Mam znak to mam pewność, że dobrze jadę...

Na znak jedziesz środkiem ciągnika czy kołem?

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, FarmerDyzio napisał:

mógłbyś podać jakie ma wymiary jak jest wsunięty i wysunięty na max? Może by mi się taki nadal do poziomowania belki w opryskiwaczu.

Już Ci mówiłem że po to Pan Bóg dał oczy żeby robić na oko, a nie wymyślać 

Sorki Dyzio to do @Qwazimiało być 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Wężyk i filtr się rozpadł że starości, podłączyłem "na krótko" i to samo, jutro gaźnik muszę rozebrać 

Kawa wystygła? 

Wiedziałem że o czymś zapomniałem... O kawie zapomniałem ale czasu nie było zbytnio bo od 11 do 16 dziś 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bananek napisał:

jeden koniec przy cylindrze, drugi z boku gaźnika. co sprawdzisz? uszczelniacze? jak?

To tego nie ma.

Jak sprawdzę?

Wpuszczę gaz w komorę i będę zapalniczka sprawdzał czy nie ucieka 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

Jeździłem na takim oleju ale się skończył. Teraz nadeszła wymiana.

Mogę silnik zalać fusch 15w40 czy

Lepiej 10w40?

20240314_122734.jpg

Mój trupek zalany Fuchs 10w40 a skrzynia 10w30

Opublikowano
18 minut temu, kris91 napisał:

Zapchany filterek w zbiorniczku, wężyk dziurawy pomiędzy zbiorniczkiem a gaźnikiem, ewentualnie sitko w gaźniku brudne to wielkości groszka 👀

Siema Krisu. Jak samopoczucie?

Opublikowano
8 minut temu, FarmerDyzio napisał:

mógłbyś podać jakie ma wymiary jak jest wsunięty i wysunięty na max? Może by mi się taki nadal do poziomowania belki w opryskiwaczu.

To jest siłownik przelotowy. On się przesuwa w jedną lub w drugą stronę tak jak siłownik od wspomagania między kołami. Ma skok 2x50mm

3 minuty temu, 6465 napisał:

Na znak jedziesz środkiem ciągnika czy kołem?

Kołem 

• Thanks 1
Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał:

Jeździłem na takim oleju ale się skończył. Teraz nadeszła wymiana.

Mogę silnik zalać fusch 15w40 czy

Lepiej 10w40?

20240314_122734.jpg

Możesz w górę, aczkolwiek zależy jaki silnik bo nie zawsze gęstszy to lepszy 

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Sławek po co krowiarzowi słoma z rzepaku? Ofertę miałem kupna.

Pod d*py opasom. 

Bo przecież nie po to nowa obora na rusztach postawiona, by stara uwieziowka pusta stała 🤭🤭

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Siema Krisu. Jak samopoczucie?

A siema 👋 Nic się nie chce, siły brak, troszkę chorób znaleźli i tramal przestał działać 😭😭😭

Opublikowano
9 minut temu, Łolek napisał:

Już Ci mówiłem że po to Pan Bóg dał oczy żeby robić na oko, a nie wymyślać 

Sorki Dyzio to do @Qwazimiało być 

Ja nie mam takiego oka🤷...to musisz z Nieustraszonym Aktywnym Dziadem gadać 🤷😉...

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Wężyk i filtr się rozpadł że starości, podłączyłem "na krótko" i to samo, jutro gaźnik muszę rozebrać 

Podłącz normalnie z filterkiem do zbiornika, jak to nie da, to tamto siteczko zasyfił jakiś okruszek. A wcześniej przy dodawaniu gazu i puszczaniu, nie słychać było syczenia?

Edytowane przez kris91
Opublikowano
29 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Znaczniki kłopot a ścieżki nie potrzebne i nie wykonalne na wąskich działkach i różnej szerokości 

A no fakt, każdy ma pola o takiej samej szerokości jak wielokrotność opryskiwacza 🤭 

Do twojego opryskiwacza koszt nie wielki zrobić sekcje nawet co metr...

Jak nie ma ścieżki to opryskiwacz pasuje ?

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

A dziękować, dziękować 😉 No to jak nie, jak tak, abyś nie złamał 👀

Już ja prawie wszystkich, tych separatystów proputinowskich z twojego okręgu poznał ,chyba oprócz Ciebie. 

Pykniem se po oranzadce u Agatki 😁

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Oni wszyscy tacy sami, z tej samej gliny 🤣

Ale ze trafiłeś że chłopak oborę postawił na ruszcie🤔

Nie wiedziałem że można wykorzystać taką słomę do tych celów. 

Opublikowano
kris91 napisał:

HF86 napisał:

Zdrowiej szybko. 

W czerwcu na festynie myślę że grabę podasz 😉

A dziękować, dziękować 😉 No to jak nie, jak tak, abyś nie złamał 👀

proszę mnie powiadomić z wyprzedzeniem. znów ten festyn mleczny? przyjedziemy z całą watahą

superfarmer02 napisał:

Jak sprawdzę? Wpuszczę gaz w komorę i będę zapalniczka sprawdzał czy nie ucieka

świetny sposób. czy już wybrałeś trumnę?

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Ale ze trafiłeś że chłopak oborę postawił na ruszcie🤔

Nie wiedziałem że można wykorzystać taką słomę do tych celów. 

Jeszcze u nikogo z mojego regionu, stara obora nie stała pusta dłużej jak dwa lata 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v