Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
stempos1980 napisał:

21 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jaka bajka 

Normalna.

Forum to forum ale chyba masz swój rozum i jaki kupisz taki będzie.

A na jakim oleju wyszło to z fabryki🤔

ja już pisałem nie raz o oleju i filtrach, jak ktoś chce remontować silnik to polecam filtry Sędziszów.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

trzeba faktury pozbierać i do biura po vat tuskowy 😁

tak myśl 🤭😁

o czym tu wczoraj było bo ja tak piąte przez dziesiąte 🤔🙋‍♂️

To sam nie robisz?

Taki to uj nie biznes

Opublikowano (edytowane)

Marcin chłop prawie 40 lat traktorami 20lat jeździ i pyta się jaki olej do Ursusa którym 100mth zrobi na rok , to dziecinada jak dla mnie 

Edytowane przez Łolek
  • Like 7
Opublikowano
51 minut temu, Qwazi napisał:

Marcin olej ten olej, przecież to nie Fendt🤷‍♂️... 

@Qwazitu odpisze bo w cenach mleka beda szumieć że nie na temat.

Byłem jak dla mnie prezes swoje za uszami ma ale rada jeszcze bardziej. Wybraliśmy nowych młodych delegatów ale czy mądrzejszych czas pokaże, jedna pani największy dostawca dosyć ostro i merytorycznie się wypowiadała też wybrana na delegata zobaczymy co to będzie 

• Like 1
Opublikowano

pogoda barowa- do fryzjere trzeba jechac ,od sylwestra troche zaroslem..

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Mam taki zwyczaj 

Nie sypiam z przyjaciółkami 

spowiada siemloda dziewczyna.

ksiadz pyta -z iloma chlopakami spalas ??

ona odpowiada- a dalby to ktory pospac ..

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Coś tanio🤔

raz kupilem podrobiony olej .. dobrze sie skapowalem ze problemy z silnikiem to nie remont tylko wujowy olej..

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wy za to pier**licie w koło o polityce...🤮 

Epopeja o tym jak Tuska uwielbiacie 🤩

To już wolę oleje 

nie zapominajcie o epopei kobiecej...

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Już nie szukam. Uczę się nawozy ręcznie siać, może to będzie ten pakiet "rolastwo precyzyjne "

Ja do Wielkiejpolski się nie nadaję, my zazwyczaj w marcu, to mamy podpięte plugi, ale do śniegu, a Wy Już posiane 😁

Jakiej wielkiejpolski.

Według jacusia to wschód albo i ukraina,  a po prawdzie to pogranicze Mazowieckiego świętokrzyskiego i lubelskiego

Opublikowano
32 minuty temu, Mateusz1q napisał:

@Qwazitu odpisze bo w cenach mleka beda szumieć że nie na temat.

Byłem jak dla mnie prezes swoje za uszami ma ale rada jeszcze bardziej. Wybraliśmy nowych młodych delegatów ale czy mądrzejszych czas pokaże, jedna pani największy dostawca dosyć ostro i merytorycznie się wypowiadała też wybrana na delegata zobaczymy co to będzie 

Ok. Ma ma Czesław za uszami. Dlatego też się troszeczkę po nim przejechałem, zresztą tak samo jak po przewodniczącym rady

W cenach rzuciłem ten filmik z szybkości. Jeszcze raz daje tu. A propos protestu w stolicy. Dobrze wyjaśnione. Moim zdaniem warto poświęcić pół godziny na obejrzenie

• Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, jacus napisał:

pogoda barowa- do fryzjere trzeba jechac ,od sylwestra troche zaroslem..

O matko,  idzie znaleźć różnicę pomiędzy uciekinierem i Tobą?😜

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Jakiej wielkiejpolski.

Według jacusia to wschód albo i ukraina,  a po prawdzie to pogranicze Mazowieckiego świętokrzyskiego i lubelskiego

Taki trójkąt bermudzki 

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

A tammmmm,  obchodzi cię los innych, oni na pewno mają fendy i John Deere 

O qrła Biała Dacia pojechała, trzeba bramę otworzyć  i psy z kojca wypuścić żeby przypadkiem do mnie nie zajechali

Chyba zamknąć bramę i psy spuścić.

Opublikowano

U mnie ponownie -6.

Dziś widzę że jęczmień mocno zareagował na poprzednie mrozy po -7. Wyraźnie pojaśniał pasami, gdzie był wyższy

Opublikowano

U mnie ten problem że wszystko wygląda jak w kwietniu.

Porzeczki zielenią się z daleka. Zboża wcześnie siane nadają się do skracania

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

U mnie ponownie -6.

Dziś widzę że jęczmień mocno zareagował na poprzednie mrozy po -7. Wyraźnie pojaśniał pasami, gdzie był wyższy

Poprostu strony z chmurkami wzięły aktualizacje operacyjnej prognozy która jest jedną z najniższych możliwych.

https://www.wetterzentrale.de/de/show_diagrams.php?geoid=99438&model=gfs&var=5&run=0&lid=ENS&bw=1

Zobacz sobie tą zielona linie(ta wzięły pogody z chmurkami), biała to średnia z możliwości każdej linivim dalej tym rozbieżności większe, aktualizacja co 6h zmieni się to do sredniej

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

U mnie ten problem że wszystko wygląda jak w kwietniu.

Tadeus czy Liborius siane początkiem października to gdzieś w okolicy świąt powinny być do skracania i grzybówki gotowe przy tej pogodzie co nadają. I to na pewno nie z głodu, bo przed siewem 12t/ha kurzaka poszło, i z 10 dni temu 120kg/ha saletry. Jedynie tam gdzie zazwyczaj jest mokro to widać że odcień jaśniejszy, ale to azot i tak by nie pomógł, bo po prostu dusi się od braku tlenu w strefie korzeniowej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Wiem że się zmieni jeszcze wielokrotnie, niemniej tendencja jest pokazana. Ostatnio też na 10 dni wcześniej był mróz a potem pełen opty.izm, aż do około 36h przed. Pewno i teraz będzie podobnie.

Temperatura nie jest dziwna o tej porze, ale dla żyjących z płodów ziemi robi się mocno problematyczna przy tak szalonym rozwoju wegetacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v