Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Słuchajcie, a co z tą dwukadencyjnością?

Coś się zmieniło czy to dopiero za 4 lata?

Mieliśmy ostatnio spotkanie z burmistrzem w sprawie drogi. Przekonywał że choć już burmistrzem nie będzie to jego uustalenia będą realizowane.

Teraz jadę i patrzę a płoty w jego plakatach. Jeśli wygra to będzie to 3 kadencja

za 4lata bo ustawa weszła w trakcie poprzedniej kadencji więc nie mogła działać wstecz i jest ta kadencja i następna

Opublikowano
Łolek napisał:

13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A tak wyżej?

Tak jak Łolek teraz?

No chociażby...

@Łolek , a jak tam u Ciebie?

Dużo kandydatów?

Z mojej wsi ja i obecną radna znaczy sąsiadka moja 

A co do Mariusza to on taka cicha woda, jest, jest niewidoczny bo działa tak niewidocznie 

startujesz na radnego? do gminy powiatu? Życzę powodzenia 👍👍👍👍 takich ludzi konkretnych potrzeba w samorządach

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Strongman napisał:

Umnie wuj jest od 30lat i w tych wyborach co mają być nadal może być.

Ostatnie 5 lata  i koniec .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Weszło, weszło, choć dla mnie bez sensu, na wójta czy burmistrza głosujesz na osobę, jak dobrze rządzi to czemu ma nie mieć więcej kadencji ?? Kadencyjność powinna być tam gdzie głosujesz na listę, czyli np Sejm, 8 lat i potem co najmniej 4 lata urlopu ...

Oto to. No ale przez 2 kadencję za mało by interesów zrobili. A rodziny duże to nie zdażysz przez 2 kadencje wsadzić do spółek skarbu państwa 

Ktoś z tu obecnych był na najnowszej premierze filmu Biała Odwaga?

@bratrolnika byłeś? Wybierasz się? Czy nie twój gatunek filmowy 

dziś jadę na 15 na Biała Odwage

bratrolnika napisał:

15 minut temu, PAN88 napisał:

Ktoś z tu obecnych był na najnowszej premierze filmu Biała Odwaga?

@bratrolnika byłeś? Wybierasz się? Czy nie twój gatunek filmowy 

Tydzień temu byłem na samych swoich, i to reklamowali właśnie. Zaciekawił mnie, chętnie bym obejrzał 

I czerwone maki, też się ciekawie zapowiadają 

warto na tych samych swoich bo słyszałem że slabe

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Szkoda ze prezydent może być dwie kadencje bo Duda to dobry prezydent.

Tylko chyba Jarek mu 13 grudnia komplet długopisów zabrał, bo wcześniej podpisywał wszystko jak leci i nagle zapomniał jak się podpisuje xD 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

No nic.

13 stopni ciepła jest...

.....czas obudzić Fazera!

A u mnie tylko 10 i się rozwiało ... Żeby chociaż słońce wyszło, to też nie ...

+10 z takim wiatrem to trochę za zimno na moje ciuchy ..

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
29 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Demokracja też idealna nie jest 😉 korzystają z takich mechanizmów ale tylko panowie w białych kołnierzykach 

ale się kręci, w przeciwieństwie do wcześniej wspomnianych rozwiązań. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

O Ty 😛, po co na Śląsk jedziesz , pewnie jakiegoś jondyra kupić 🤔

Nie na Śląsk...w Kamiensku byłem, ale nie kupiłem. Na zdjęciach sprzęt ładny, na żywo dno 🤦‍♂️😠...wycieczka wyszła 🤷‍♂️... 

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Strongman to się nie uda, Andrzej nie potrafi samodzielnie myśleć, nadaje się jedynie do roli pacynki prezesa Kaczyńskiego ... A Ardanowskiego wkrótce w PiSie zniszczą za to, co teraz mówi o prezesie i o decyzjach PiSu ...

A i pojętny Andrzej nie jest, prawie 10 lat nauki angielskiego i wszystko to jak krew w piach xD 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, wojtal24 napisał:

dziś jadę na 15 na Biała Odwage

17:30 ja też do Wawy na białą odwagę.

Niby słońce świeci ale wiatr wieje i zimno 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Tydzień temu byłem na samych swoich, i to reklamowali właśnie. Zaciekawił mnie, chętnie bym obejrzał 

I czerwone maki, też się ciekawie zapowiadają 

Widzę że jeden gust mamy 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Moim zdaniem troszkę przeceniamy tą postać. Jakieś legendy ludzie o nim tworzą już. 

Przekręt z Eskimosem w 2018r zrobił przepiękny xD 

Z ASF też walkę przegrał ... Wiele mniejszych hodowli świń wtedy nie wytrzymało ...

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Nie na Śląsk...w Kamiensku byłem, ale nie kupiłem. Na zdjęciach sprzęt ładny, na żywo dno 🤦‍♂️😠...wycieczka wyszła 🤷‍♂️... 

Z wczoraj 

,,dobrze że człowiek ma hobby to i świata zwiedzi😄"

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Moim zdaniem troszkę przeceniamy tą postać. Jakieś legendy ludzie o nim tworzą już. 

A znasz kogoś lepszego,oto w tym chodzi, potrafił odejść z honorem a ten wojciechowski czy kołodziej.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Qwazi napisał:

A nie w gomunicach? U bińczaka czy jakoś tak. Duży piętrowy dom i po prawo w ogródku ciągniki.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v