Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

P0 ratowaniu topielcach P0 sikaniu nawozu P0 przymrozku

😁😁😁

IMG_20240308_073446.jpg

Ciorne felgi miałeś czy pomalowałeś? Jakieś afrykańskie takie 🤔

Aaa...Ty dla zmyłki tak, jak przyjdą migranty to pomyślą że ty ich chłop jest🤭🌚 .

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nic bo to swego ruska 😁😁

Za PiSu ciągniki twe do kwietnia smacznie spały w garażu, za PO pracują w mrozie po ramie w błocie, jednak ten tusek umie zmobilizować cię do pracy 😎

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Takie oszczędzanie na nawozie żeby kupić ziemię to jakoś nie po mojemu. Kupy to się nie trzyma. Po co przewalać 50ha jak można przewalić 30 i wyciągnąć to samo?

ale dopłaty dostaniesz do 50 a nie 30 😛

7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ciorne felgi miałeś czy pomalowałeś? Jakieś afrykańskie takie 🤔

Aaa...Ty dla zmyłki tak, jak przyjdą migranty to pomyślą że ty ich chłop jest🤭🌚 .

profoanacja Polski ciągnik w czarnych barwach 😂😂😂

41 minut temu, mf362 napisał:

Bliźniaki z pod innej barwy ?

Ile ten same ma km 3 cyl ?

same mniejszy 3 cyl 70 km 

mój siew się zakończył tak 😛

IMG_5251.jpeg

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Agrest napisał:

-7⁰ na 3m przy oknie.

Jak było +2  to na mauzerze którym wodę z beczdk na opryski wysoziłem już był lód.

Czyli te dwa stopnie można dołożyć. 

A porzeczka tydzień temu liście wyrzuciła i pąki rozchyliła

To rzeczywiście nieciekawie ...

U mnie na termometrze na 3m przy oknie -3 było, czyli do -5 przy gruncie, ale truskawka to inna sprawa niż porzeczka ... Może te pierwsze liście przyparzyc, ale to się spokojnie zregeneruje. Połowa truskawek przykryta to się im nic nie stanie, te późniejsze, nie przykryte dostały w sobotę salterę potasową 1% stężenie + cynkobor to też źle nie powinno być.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5251.jpeg

Dopłaty to myślę że jeszcze 3lata będą. Skończą się dopłaty cena ziemi zjedzie o 50%

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał:

Takie oszczędzanie na nawozie żeby kupić ziemię to jakoś nie po mojemu. Kupy to się nie trzyma. Po co przewalać 50ha jak można przewalić 30 i wyciągnąć to samo?

Ale pogadać jest okazja 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Dopłaty to myślę że jeszcze 3lata będą. Skończą się dopłaty cena ziemi zjedzie o 50%

że 150 000 na 75 000 to i tak będzie drogo 😂

Przed chwilą, Bananek napisał:

tera to będzie pięknie rosło. w koleinach. 🙊

się za równa 😛

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Teściu, przekaż moim Panią najszczersze życzenia z okazji dnia kobiet

Dużo zdrowia, resztę im zapewnie 

Przekażę tym, które w domu...a swoją drogą to jak bankrut może cokolwiek zapewnić 🤔😉🤭...

Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał:

IMG_5251.jpeg

Ech ta młodzież. Bez GPSa to już nawet kierownicy prosto nie utrzyma. Masakra

Quo vadis Polsko

Opublikowano

Sąsiad sprzedawał 5ha za 500tys. Niestety nie ma chętnych. U nas te 75za ha do wyrwania zależy od lokalizacji.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

U nas te 150 by na 2 ha starczyło ... Lepszą ziemię macie i jeszcze tańszą ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Się gnojowicą wozi na reszte

Dziś P0winno być P0 nawózone wiosennie wsxystko

Ile płacisz za gnojowicę?

Opublikowano (edytowane)

@6465 czyli podobnie jak u nas, jak coś małego, słabszego klasowo 70k za ha, jak klasa trochę lepsza i więcej w jednym kawałku to 80-85k za ha. Tylko tej ziemi na sprzedanie praktycznie wcale nie ma.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Bym sobie z ha ziemi kupił, podzielił na działeczki i szybko by poszło, tylko skąd pieniążki wyżebrać 🤔🤔 spytam po ile nerki tutaj chodzą, w końcu lekarze powinni najlepiej się znać w cenach 😅😅😅😅😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v