Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, mf362 napisał:

Plan jest na ziarno na zbiór. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zawsze dodawałem owies z tym że w okolicy blisko nie ma nikt do sprzedania owsa w dobrej cenie.

Na 60ar w ujowej cenie nie można kupić?

Opublikowano (edytowane)

Posłuchajcie do 5 minuty, ale polecam całość

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Hiszpania jak chce to niech wykupi wszystko z UA 

A co do rolnictwa to boryka się z problemami nie tylko w Polsce, a czemu tak jest, bo zielono lewacka ideologia jest na siłę lansoweana i wdrażana przez elity europejskie i napewno nie ma na celu poprawy warunków życia przeciętnego mieszkańca UE 

Pozdrawiam cię i zakończmy ten temat 

No tak jak oni wykupią z UA to na twoje tam miejsca nie będzie. Nie rozumiesz? Tak rolnictwo boryka się z problemami nie tylko w Polsce. Francuzi protestują nawet przeciwko napływowi do nich żywności nie tylko z Hiszpanii ale i z... Polski. Rolnictwo w Europie jest za drogie i zmaga się z nad produkcją. W PL w ciągu ostatnich 4 chyba lat produkcja qq wzrosła razy 2. To jaka ma być cena.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

No nie.

Tabelki, wyliczenia, czy też inny przekaz to jeszcze nie jest realne życie.

Kiedyś założysz rodzinę, zaczniesz zarabiać, liczyć własne pieniądze, to wtedy może coś więcej zrozumiesz 

Nic nie ma bardziej realnego jak matematyka. O ile każdy może mieć jakieś własne odczucia i myśli o tyle matematyki nie oszukasz. Produkcja qq w ciągu ostatnich 4 lat wzrosła w PL x 2 to jaka ma być cena.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ja mam na to trochę inny pomysł a jeśli chłopacy chcą się bić na wysokość plonu to ich sprawa 

No niestety na te strajki nikt nie ma pomysłu. Pospolite ruszenie krzyczą by nie ugorować i produkować jeszcze więcej.  W PL produkcja qq wzrosłą razy 2 przez ostatnie kilka lat. To jaka ma być jej cena. CI ludzie nie rozumieją o co walczą.

31 minut temu, slawek74 napisał:

jak jest nadprodukcjia to po uj jeszcze wpuszczać z zagranicy do tego syf co nie dpełnia norm 🤦 obudź doę trolu...🙋‍♂️

Trolu gdzie ja piszę by wpuszczać towar z UA? Ty to na bank jeszcze śpisz.

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Toć napisałem, że ekskluzywny🤷...

Może to ten sam🤔...

Że szwagier odkupił?

Opublikowano
30 minut temu, szymon09875 napisał:

@pedro2

Ludzie wszędzie tacy sami...

Pisałem do kilku znajomych żeby się zebrać i jechać na granicę to a nie wiem, a po co 🤦 kilku się nie odezwało nawet  🤦

U mnie tak obecny i przyszli radni siedzą i czekają na cud. 

Się zobaczy, czy chociaż we wtorek dupe ruszą na ostatni okoliczny strajk. 

Bo do autokaru na granicę toto nawet pewny jestem że nie wsiądą 🤭

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Toć napisałem, że ekskluzywny🤷...

Może to ten sam🤔...

E chyba sporo tego było. A ten bez papierów. Sprzedali to kupę lat temu nawet nie pamiętam kiedy.

Opublikowano
36 minut temu, szymon09875 napisał:

@pedro2

Ludzie wszędzie tacy sami...

Pisałem do kilku znajomych żeby się zebrać i jechać na granicę to a nie wiem, a po co 🤦 kilku się nie odezwało nawet  🤦

Wczoraj obdzwoniłem tych co krów nie mają żeby jechać którego dnia na kilka godzin, moim autem, od szwagra busa 8 osobowego bym wziął tylko zrzuta na paliwo. 

1.Yyyyyy

2. Yyyyyy

3yyyyyy.. 

Dziękuję. Dowidzenia. 

Nie mam słów już naprawdę. 

Defilada traktorkowa się znudziła nawet to gdzie na granicę. 

• Like 2
Opublikowano

My tym razem nie jeździmy. Jest tylko blokada. 

24 godziny sprzeciwu. 

Wszystkich powiadomiłem, hasłem, komu dobrze, niech dalej siedzi w domu. 

Opublikowano

We wtorek miała być blokada S61 w konarzycach. Niezgłoszone.

S8 w Jeżewie. Niezgłoszone.

Podlasie czysto na mapie protestów. 

Narobiło się organizatorów, koordynatorów lokalnych. 

I hvj.

Zapał mija.

I dobrze, w środę ojciec ma do lekarza do Białegostoku to choć dojadę bez problemu. 

A zamiast na protest to do mamuśki do szpitala pojechać 150km. 

• Like 1
Opublikowano

Ale ta blokada drogi to już nie podziała, trzeba by w takich miejscach jak właśnie we Wrocławiu czy na tej granicy. 

Drogi były kilka razy zablokowane i co ? Siekierski idiotów tylko robi z ludzi co chcą z nim rozmawiać, myśląc przy tym że jest zabawny 

Przed chwilą, pedro2 napisał:

We wtorek miała być blokada S61 w konarzycach. Niezgłoszone.

S8 w Jeżewie. Niezgłoszone.

Podlasie czysto na mapie protestów. 

Narobiło się organizatorów, koordynatorów lokalnych. 

I hvj.

Zapał mija.

I dobrze, w środę ojciec ma do lekarza do Białegostoku to choć dojadę bez problemu. 

A zamiast na protest to do mamuśki do szpitala pojechać 150km. 

Cała Polska, strajki w strajku są 

• Like 1
Opublikowano

A co n ma innego robić. CO on w unii może. Za to jak Wojciechowski na blokadzie się pojawił to brawo bili. Bo jak pis rządził to nie można było zamykać granic bo unia nie daje. A teraz tłumaczył rolnikom, ze rząd może zamykać granice. Wszyscy z rolników durni robią a ci wierzą, że coś ugrają

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v