Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

coraz więcej słychać że wątroba nie wytrzymuje ...%%%% tanie alko piwo i nie tylko xbiera żniwo... też dzisiaj o jednym zgonie z tego powodu słyszałem...

Tu to nie od % on miał swój biznes poza gospodarstwem. Ciągle albo w John Deere albo a aucie. Choć czasami na imprezie zdarzyło mi się z nim po kieliszku wypić. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Tu to nie od % on miał swój biznes poza gospodarstwem. Ciągle albo w John Deere albo a aucie. Choć czasami na imprezie zdarzyło mi się z nim po kieliszku wypić. 

No bywa że kogoś szybko zwinie śmierć.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Gdzieś z sąsiednich wsi? 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Desperado napisał:

Zawsze umierali, ale nie w takiej ilości jak teraz.

Trzeba by porównać. Jakieś statystyki.

Jeżeli czegoś chce się dopatrzeć, to się to widzi.

Może być że to tylko Twoje odczucie że jakoś teraz wiecej. Ja nie zauważyłem. I nie z przekory tak napisałem.

%%% coraz częściej ... teraz czesciej nie widać takich co nadużywają bo piją w fomu czteropaki taniego piwa w budowlańcòw i te małpki to czysta chemia....

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Kiedyś się najadł chleba ze smalcem maślanka popił aż po brodzie ciekło i było ok a teraz jakieś laktozy, jelitówki uje muje 

Widzę po sobie, kiedyś w taczkach się chodziło co dzień, wory się dźwigało że zbożem, potem ze śrutą. Wróciłem do domu opierdzieliłem kopiec kartofli i bruzdę barszczu z świńskim żebrem. d*pa nie rosła. Teraz się fizycznie nie robi jem połowę tego co kiedyś a kaudun rośnie nie wiadomo od czego.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Widzę po sobie, kiedyś w taczkach się chodziło co dzień, wory się dźwigało że zbożem, potem ze śrutą. Wróciłem do domu opierdzieliłem kopiec kartofli i bruzdę barszczu z świńskim żebrem. d*pa nie rosła. Teraz się fizycznie nie robi jem połowę tego co kiedyś a kaudun rośnie nie wiadomo od czego.

Bo taka jakość tego żarcia... 

Jak nie wezmę żarcia z domu tylko kupię jakieś byle co do bułki to nie dość że głodny zaraz się robię to jeszcze wątroba jak u Etiopczyka się robi... 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Bo masz żreć dużo a to sztucznie napchane. Byłem u sąsiada na wirowaniu miodu, po akcji śniadanko - żona przyniosła jakieś kupne kajzerki - zjadłem dwie i opędzlowałbym następne dwie. A jak zjem trzy kromeczki swojego chleba na śniadanie to pojem fest.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak nie wezmę żarcia z domu tylko kupię jakieś byle co do bułki to nie dość że głodny zaraz się robię to jeszcze wątroba jak u Etiopczyka się robi... 

my rzadko kiedy na mieście się stołujemy, ja się brzydzę chyba za dużo się naoglądałam kuchennych rewolucji a  mężowi i dziecku nie smakuje. 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

coraz więcej słychać że wątroba nie wytrzymuje ...%%%% tanie alko piwo i nie tylko xbiera żniwo... też dzisiaj o jednym zgonie z tego powodu słyszałem...

pewny jesteś? wiesz ilu jak nikt nie widzi.... bogaci inteligentni wkształceni nie ważne naług nie wybiera a to co jest w sklepach to gotowa trucizna...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

W kiełbasie 60% mięsa reszta oleje kasze itp. I z 150 kcal robi się 350 na 100g, Kupuj pełnozioarniste  Jedną bułką się zapchasz

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Bo masz żreć dużo a to sztucznie napchane. Byłem u sąsiada na wirowaniu miodu, po akcji śniadanko - żona przyniosła jakieś kupne kajzerki - zjadłem dwie i opędzlowałbym następne dwie. A jak zjem trzy kromeczki swojego chleba na śniadanie to pojem fest.

Ja jak zjadłem 4kajzerki z marketu i 5 parówek to dobrze było do puki nie popiłem. Jak popiłem colą i to spuchło to mi się rozstępy zaczęły robić. 

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

ja się brzydzę

Chyba się pierwszy raz z Tobą zgodzę... Jak nie zjem tego co sam w chałupie zrobiłem, ewentualnie u kogoś (głównie u Seniora się zastołuję czasem przy okazji a tam też robione w domu) to "chory" jestem.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Marketowych bułek to zjesz 4 woda popijesz i dalej głodny a bebechy pełny. Mama chleb robi to 2 kromki ledwo zjem...

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

my rzadko kiedy na mieście się stołujemy, ja się brzydzę chyba za dużo się naoglądałam kuchennych rewolucji a  mężowi i dziecku nie smakuje. 

No popatrz jaki "francuski piesek" się zrobił   :P wyrósł na miejskim żarciu, a teraz mu śmierdzi.   :P

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Kiedyś się najadł chleba ze smalcem maślanka popił aż po brodzie ciekło i było ok a teraz jakieś laktozy, jelitówki uje muje 

pesel...

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja jak zjadłem 4kajzerki z marketu i 5 parówek to dobrze było do puki nie popiłem. Jak popiłem colą i to spuchło to mi się rozstępy zaczęły robić. 

Ja colę to uznaję tylko do gorzały jako prowizoryczny drink.

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Marketowych bułek to zjesz 4 woda popijesz i dalej głodny a bebechy pełny. Mama chleb robi to 2 kromki ledwo zjem...

To o tym piszę. Na kolację jedna - góra dwie kromki. A na śniadanie jak zrobię omleta to jedną - półtora maksymalnie.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v