Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, 12345678900 napisał:

Dzień dobry, są tu jacyś hodowcy królików, 

Znacie jakiś przydomowy metodę wyleczenia swierzba u królików. 

Niektórzy dają olej kuchenny. Ja polecam naftę kosmetyczną. W każdej aptece się kupi. Smarować 2-3 razy na dobę pędzelkiem lub piórkiem. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jednak stopień zanieczyszczeń różny bywa.

zależy od towaru , jak ładują w rębak leśny na miejscu to wiadomo że wszystki brud i ziemia z wycinki oraz mech na pniu idą w zrębkę 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Buszmen11 napisał:

Tak.

Twój też fajny i słoninka jak się należy

Pełna improwizacja tylko się cieszyć że nie w niedzielę przed snem sobie panienka przypomniała tylko wczoraj. 

42 minuty temu, PAN88 napisał:

@gregor1284 patrz. Jedź po słoninę 

@Chłoporobotnik wypowiedz się.  

Zaraz kot ściągnął sasiada

Edytowane przez malaczarna
Opublikowano
Agrest napisał:

jeszcze będzie pracował na polskich polach, ktoś go bez problemu zrobi, po wierzchu nie widać że się palił, komorę silnika odnowić, przykurzyć i znaku nie będzie, sam bym go wziął i zrobił tylko nie miał bym później za bardzo sumienia go sprzedawać chyba że na wschód od Bugu.

nie takie popaleńce odmalowane koszą po Polsce

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, gregor1284 napisał:

Traktory pomyte? Przeglądy popodbijane?

u mnie wszystkie myjki w kawałkach bo każdej coś brakuje i trzeba czasu poświęcić i grosza dołożyć , jesienią do mycia kopaczki pożyczałem od znajomego tą k6.80 co mu naprawiałem 

3 minuty temu, Uziu92 napisał:

jeszcze będzie pracował na polskich polach, ktoś go bez problemu zrobi,

problem mają ci których sumienie gryzie 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

nie trzeba kombinować , tam siedzi Perkins 1006 czyli dość popularny silnik występujący w maszynach rolniczych, budowlanych i agregatach prądotwórczych, coś bez problemu by znalazł z używki.

Opublikowano
16 minut temu, konteno napisał:

u mnie wszystkie myjki w kawałkach bo każdej coś brakuje i trzeba czasu poświęcić i grosza dołożyć , jesienią do mycia kopaczki pożyczałem od znajomego tą k6.80 co mu naprawiałem 

problem mają ci których sumienie gryzie 

Spakuj to w worek i wywieź na skup a kup coś na chodzie. Zaoszczędzi Ci to:

-czasu,

-nerwów,

-pieniędzy,

-bałaganu.

8 minut temu, Strongman napisał:

Od jakieś ciężarówki wstawić motr np od marca.

Nawet do traktorków kosiarek ktoś włożył silnik od ścigacza.

Jeśli nawet w aucie nie motałeś pomiędzy różnymi wersjami silnikowymi aby podnieść moc to tak nie mów. Kupi ktoś to potem i części do naprawy będzie szukał jak igly w stogu siana. 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, gregor1284 napisał:

Spakuj to w worek i wywieź na skup a kup coś na chodzie

Tia....

Wywiezie, a wtedy zobaczy na złomie....i znowu kupi....

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano

lepiej zrobić oryginał.

konteno napisał:

5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Parczewski Grześ to zawsze P0d wiatr mahttps://youtu.be/W7QKPet4-D4?si=53hasTwncuTGzDRR

a wiesz że dzokerówna będzie miała rodzeństwo ? wszyscy się z nich śmieją a oni przynajmniej wyż demograficzny próbują zrobić by sie obyć bez imigrantow 

ludzie w komentarzach piszą że ta mała to córka Kazika a nie dżokera

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Spakuj to w worek i wywieź na skup a kup coś na chodzie.

nowe kranzle małe 1050 to pod 2k trzeba wyłożyć także lepiej posiedzieć nad swoimi, niektóre tylko poskładać wystarczy bo wszystko mam 

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

nowe kranzle małe 1050 to pod 2k trzeba wyłożyć także lepiej posiedzieć nad swoimi, niektóre tylko poskładać wystarczy bo wszystko mam 

Wolał bym w tym czasie który poświęciłeś na operacje z tym dziadostwem zarobić na coś do czego nie będziesz się musiał dotykać 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To i tak jest nierealne do zrobienia.

-1, wiatr trochę zelżał.

Mogę zabrać głos?

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie interesuje mnie to co o tym myślisz i jak chcesz to rzekomo naprawić.

Pjoter ja o czym innym...

4 minuty temu, Dariowola napisał:

W tartaku. Tak jes gdzie ja kupuje pelet.

Dziwna sprawa. Nigdy nie widziałem aby w tartaku korowali drewno dbając o to aby był czysty odpad z produkcji. Mógłbyś podać adres siedziby tego tartaku to może w wolnym czasie zarządzili byśmy z @12Pafnucy jakąś ekspedycje zeby sie przyjrzeć temu, moze nawet z kims wywiad zrobic? 

Opublikowano
29 minut temu, Uziu92 napisał:

nie trzeba kombinować , tam siedzi Perkins 1006 czyli dość popularny silnik występujący w maszynach rolniczych, budowlanych i agregatach prądotwórczych, coś bez problemu by znalazł z używki.

Nie wiem jaki, ale wiem że wstawić coś innego to by były problemy bo rozmaite cujniki nie bendą się zgadzać z zegarami czy tymi elektronicznymi w wyświetlaczu.

Zresztą tam nie tylko silnik ale i cały rozmaity osprzent jest montowany w komorze silnika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v