Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
maniekc360 napisał:

Przecież nie trzeba już zimowej okrywy spełniać. Obowiązuje jesienna 80% do 15 października.

taaa? i możesz sobie zaorać 16 października np 50% gleb na zimę??

Opublikowano
22 godziny temu, dyziek_1 napisał:

w zeszłym roku w okresie wegetacyjnym kuku miałem 34 litry deszczu. w tym roku 120 litrów. a i tak daleko mi do zadowolenia bo wiosenne orki z przymusu któregoś GAEC popsuły mi agrotechnikę na moich mozaikach. w tym roku orzę wszystko pod kuku do końca listopada, na wiosnę włóka, wałowanie przedsiewne j siew w okolicach 25 IV

Te Brukselskie pedały narobiły szkód tymi GAEC ma miliony Euro w skali europy i się śmieją a teraz wielce korygują swoje wymagania .Gdzie są teraz ich konsultanci profesorowie -nie wiedzieli że wiosenna głęboka uprawa jest szkodliwa? Przedszkolaki to wiedzą a znawcy i wykładowcy nie wiedzą?  

A obiecałem że na jesień pokażę Ze warto kontraktować rok wcześniej - za miniony tydzień 

IMG_20241001_032741_530 (1).jpg

Opublikowano (edytowane)

Po 780 można suchego denta na pasze sprzedać obecnie na wolnym rynku, więc do kitu taki kontrakt ... Już nie porównując plonu flinta a denta ...

Po trzecie nie mówiąc nawet że taki arkusz w Excelu to każdy dzieciak po informatyce w podstawówce stworzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
42 minuty temu, Mateusz1q napisał:

ale ty siejesz flint na grys który nie sypie to wiesz 

u innych koszę na usługach denty i owszem na oko  jest więcej m3  ale na kila niewielka różnica -na zestawie 2 x 15 t denta jest 3tony mniej w zbiorniku kombajnu 800 kg mniej .A to że kosicie po 20t tylko gratulować ja nie marzę nawet o 14 t -oczywiście jako średnia z gospodarstwa 

Opublikowano
11 godzin temu, maniekc360 napisał:

Sam się o tym dowiedziałem nie tak dawno bo jak się robiło wnioski to oczywiście jeszcze wszystko było w toku i tak to jest w tej uni że nic nie wiadomo i wszystko jest na ostatnią chwilę.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Po 780 można suchego denta na pasze sprzedać obecnie na wolnym rynku, więc do kitu taki kontrakt ... Już nie porównując plonu flinta a denta ...

Po trzecie nie mówiąc nawet że taki arkusz w Excelu to każdy dzieciak po informatyce w podstawówce stworzy ...

oczywiście że w ekselu OSZUST może taką tabelkę zrobić -mi to niepotrzebne po drugie 780 za suchą można dostać w porcie i też nie barachło a na południu 710 zł a gdzie koszt transportu ? a po trzecie pokaż mi w doświadczeniach coboru tę kilkutonową przewagę denta nad flintem jako średnia za lata- nie ma rozrzutu 20% a poza tym w różnych lokalizacjach różne odmiany różnie plonują  średnie różnice to od  98%do 105% wzorca i to różnica najlepszej do najgorszej .Oczywiście że lekka przewaga denta nad flintem w plonach jest ale ile 200 -400 kg ? ale też są denty plonujące mniej niż flinty a po czwarte to nawet w tych badaniach nie występują plony rzędu 15 czy 18 ton i to już ćhyba starczy w tym temacie -jak masz inne dane to je pokaż 

Edytowane przez v11
Opublikowano
38 minut temu, Dastan napisał:

20zł w górę dziś, wyjściowa 500, a poszło po 550netto troche za sucha. Jednak dobrze, że nie pisałem kontraktu.

teraz już po żniwach jakbyś tydzień temu sprzedawał to taniej

Opublikowano
Dnia 3.10.2024 o 19:58, bobcat2250 napisał:

JAKUSZE NIE PŁACĄ!

Dzisiaj mija 21 dni od wystawienia faktury. Pieniędzy na koncie nie ma. Woził ktoś do nich w tym roku?

A jakie termin ma fakturze jest?

Opublikowano
Dnia 3.10.2024 o 19:58, bobcat2250 napisał:

JAKUSZE NIE PŁACĄ!

Dzisiaj mija 21 dni od wystawienia faktury. Pieniędzy na koncie nie ma. Woził ktoś do nich w tym roku?

zadzwon najpierw do nich, a nie siejesz popeline

Opublikowano
9 godzin temu, Tigon napisał:

A jakie termin ma fakturze jest?

Do 3.10 mieli płatność.

8 godzin temu, ahten napisał:

zadzwon najpierw do nich, a nie siejesz popeline

Dzwoniłem i Udają wielce zdziwionych. Ten odpowiedzialny za płatności to nie odbiera telefonów nawet. Po kilku telefonach na różne Ich numery twierdzą, że Zapłacili w piątek po 14:30. Lepiej żeby to była prawda.

W ubiegłym roku Płacili ostatniego możliwego dnia tj. 21szego. W innych miejscach jakie odstawiam jest płatność 14 dni i nigdy problemów nie było, a tu 21 dni i się wyrobić nie mogą.