Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 17:58, gałgan napisał(a):

Interes życia. Jak mała różnica to  awet się nie męczyć. Niech takie biznesmeny z cargilla sb susza 

Wszystko zależy czym jak i jaka wilgotność wsadowa bo to ponad 60% ceny mokrej z wyjściowej 500

Opublikowano

Firma z Gdańska nazwy nie wymienię bo poco mają mieć pretensje. ale firma jest Good

21 minut temu, Bartek72511 napisał(a):

Jeśli nie tajemnica to w jakiej firmie taka cena ? Też dostałem 810 , ale na styczeń/luty, na grudzień 790. 

Opublikowano
Godzinę temu, Zapracowany napisał(a):

Screenshot_20241205_134419_Messages.jpg

Brakuje tylko żeby  był odbiór z gospodarstwa -nadwyżkę  zeżre transport a nie daj Boże trafić na cwaniaków i zwrot 

Opublikowano
maniekc360 napisał:

W dniu 5.12.2024 o 21:22, Zapracowany napisał(a):

Jakie województwo? W małopolsce 750 netto sucha qq. 

skąd dokładnie jesteś? Ja też małopolska i potrzebuje z 10t suchej.

Opublikowano (edytowane)

sorki nie mogę  ale tyle można wydusić odb z gosp  a wszystko się pier**li z tym mercosur zaleją nas etanolem i QQ będzie za darmo to mnie niepokoi bardziej niż ceny nawozu po 5 k

Edytowane przez v11
Opublikowano
W dniu 20.12.2024 o 15:17, v11 napisał(a):

sorki nie mogę  ale tyle można wydusić odb z gosp  a wszystko się pier**li z tym mercosur zaleją nas etanolem i QQ będzie za darmo to mnie niepokoi bardziej niż ceny nawozu po 5 k

Mercosour musi najpierw zostać zatwierdzone. Jak ryży agent nie potwierdzi wbrew temu co ja myślę, czyli że nas wykiwa, to to nie wejdzie jeżeli dołącza Włochy, które są niby przeciw. Nawet z mercosourem powinno drożeć, bo ogólnie słabo na swiecie

Opublikowano
21 godzin temu, gałgan napisał(a):

Mercosour musi najpierw zostać zatwierdzone. Jak ryży agent nie potwierdzi 

do wyborów przeciw po wyborach za dwoma rekami nie badzmy naiwni

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2022? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2021:

• Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v