Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, HF86 napisał:

Ten na uwięzi. Pusto się już w oborach robi i wiatr hula 😁

Za pół roku zatęsknisz i będziesz szukał 

Też mam kryzys . A dziś jeszcze propozycja poprowadzenia stada bydła od początku , inwestor chce kupić stado i mam być odpowiedzialny za wszystko jak za swoje . A swoich mi już się nie chce trzymać 🤣

Edytowane przez tomaszmab1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

21 tydzień czyli ten zeszły. Byk i jałówka +50gr a krowa +1,5zl do cennika. Obok długopisem dopisane. Gosc był wczoraj.  Też mi się słaba ta cena wydaje. Sprzedawał ktoś do nich kiedykolwiek?

Edytowane przez kat
Opublikowano

Ten tydzień nie jest źle. Bydła nie za wiele. 

Chłopy w sianie, tydzień kolejny długo weekendowy, a ubojnia chce mieć co bić. 

Moje już dawno wystygniete, kolejna partia po dopłatach i jesienią ostatnia i zamknięcie hodowli. 

Opublikowano
28 minut temu, kat napisał:

Gosc był wczoraj.  Też mi się słaba ta cena wydaje. Sprzedawał ktoś do nich kiedykolwiek?

To chyba nie duży zakład. W świętokrzyskim raczej anonimowi. 

Opublikowano (edytowane)

Inalca mały zakład ? 

Cennik jak cennik, większość z was sprzedaje jeszcze taniej 😁

I dodam jeszcze że spora część handlarzy z kieleckiego do nich oddaje.

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano

Handlarze nie chcą płacić , jeżdżą pół dnia i ma kilka sztuk ale nie da ci więcej tylko jeździ bo paliwo i tak pokryje waga. Nie wiem czy nie ma ssania czy po prostu tak już zaniżają ceny 

Opublikowano
2 minuty temu, Damianek20 napisał:

Handlarze nie chcą płacić , jeżdżą pół dnia i ma kilka sztuk ale nie da ci więcej tylko jeździ bo paliwo i tak pokryje waga. Nie wiem czy nie ma ssania czy po prostu tak już zaniżają ceny 

Latają sępy i szukają padliny. Może ktoś na musiku i wypchnie tanio. Przebitka sporą więc nie ma co się spieszyć.. 

Opublikowano (edytowane)

Sprzedaz w Europie jest fatalna. Nawet ten krotki tydzien niewiele zmienil.

Inalca ma jeden z najwiekszych polskich zakladow ale ona realnie nie chce kupowac byka.

Chyba, ze podpisza kontrakt z Turcja to wtedy sie to zmieni.

Generalnie jest bardzo bardzo trudno.

Koszty zabijaja handel. Bo cena zakupu np 4,6 za byka O w Polsce daje prawie 4,95 na sprzedazy do Hiszpanii. (25c transport +5c koszt pieniadza bo placa 60-90dni, zostaje 5c na wszystko inne) Transport, ludzie, koszty pieniadza, ubytek wagowy, wszystko kusztuje na tyle duzo, ze jest bardzo niska marza.

Nie mam pojecia w ktora strone to idzie, ale jeszcze w mojej karierze az tak ciezko nie bylo w sprzedazy.

Edytowane przez Karol8885
Opublikowano (edytowane)

Dlatego musicie sami zacząć sobie hodować .. wtedy więcej zarobicie i będziecie zadowoleni . Odchów prosta sprawa . Wstawiasz i zaraz masz dziewińcet kila 

Edytowane przez tomaszmab1
  • Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

Ja zrezygnowałem nie przez wymogi ale brak czasu, gdybym nie pracował i nie wyjeżdżał kilka razy w miesiącu w delegację to trzymałbym dalej, poza tym jak nie ma kto ci już pomóc czy zajrzeć to człowiek uwiązany jak pies. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab1 napisał:

Dlatego musicie sami zacząć sobie hodować .. wtedy więcej zarobicie i będziecie zadowoleni . Odchów prosta sprawa . Wstawiasz i zaraz masz dziewińcet kila 

kiedyś były byki 600kg ale wtedy waliło 6t/ha, później były byki 800kg jak standardem było 8t/ha, ... niektórym wali już 12t/ha...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ja zrezygnowałem nie przez wymogi ale brak czasu, gdybym nie pracował i nie wyjeżdżał kilka razy w miesiącu w delegację to trzymałbym dalej, poza tym jak nie ma kto ci już pomóc czy zajrzeć to człowiek uwiązany jak pies. 

Wogole to jest życie jak w zakonie. Celibat większy jak w kościele. Tylko tutaj zdjęcia z wczasów a ktoś przy bydlakach zapitala a później my tak się dogadujemy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v