Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie, a więc krowy HF lepiej sprzedawać na żywiec czy poubojowo i kto w tej chwili najlepiej płaci ? Jakby ktoś doświadczony mógł się wypowiedzieć , rozpisać jak wy to robicie . Czy taka firma jak ONYSK jest jedną z lepszych waszym zdaniem czy są lepsze? Której firmie można zaufać? z góry pozdrawiam i dziękuję za wasze odpowiedzi .

Opublikowano

Czyli na żywo mówicie lepiej, a jak to wygląda, przyjeżdżają ważą i powiedzmy krowa ma 750 kg to ile za nią dostanę? odejmują coś? na to czy brudna czy czysta też patrzą?

Opublikowano
44 minuty temu, krzychu121 napisał:

A jak wyjdzie lepiej to później ci dołoży. :)

A powiem Tobie że znam takiego przyjeżdża patrzy mówi mniej więcej cenę za kg i to magiczne słowo ,,jak się wybije dobrze to dołożę,,i nawet zdarzyło się że komuś dołożył😄

17 minut temu, Gryzlii napisał:

Czyli na żywo mówicie lepiej, a jak to wygląda, przyjeżdżają ważą i powiedzmy krowa ma 750 kg to ile za nią dostanę? odejmują coś? na to czy brudna czy czysta też patrzą?

Zabierają 6-8% z każdej a ile dadzą to zależy od krowy dzisiaj to pewnie między 5 a 10zl

Opublikowano
MariuszDe napisał:

56 minut temu, Gryzlii napisał:

Od czego zależy 5 A 10 zł?

A sprzedawałeś kiedyś coś? Poważnie pytasz? Od tego czy jest to np hf jakiś kościotrup czy ładna umięśniona LM...

A okej , na żywiec nie sprzedawałem dlatego pytam Ps. nie każdy hf musi byc kosciotrupem i ciekawi mnie poprostu czy 10 zł bym wyciągnął z HF

Opublikowano
Dnia 20.08.2024 o 21:08, ab23 napisał:

Sprawdzone nasiona traw od rolnika ktoś poleci by lipy nie było

Dnia 21.08.2024 o 08:40, piotrekbud napisał:

jeśli nie kłopot również bym prosił o kontakt osoby ze sprawdzonymi nasionami kupkówki 

Pomorskie 888231912

• Like 1
Opublikowano
Dnia 20.08.2024 o 21:08, ab23 napisał:

Sprawdzone nasiona traw od rolnika ktoś poleci by lipy nie było

Radosław Ruszczak na FB się kiedyś ogłaszał. Biorę od niego od dwóch lat trawy i zawsze wszystko gra . Zamawiam przez Messenger.

IMG_20230809_135208932_HDR.jpg

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, MrCziken96 napisał:

Mam pytanie

Dlaczego na portalu IRZ Plus w zakładce zwierzęta nie mogę odtworzyć wszystkich sztuk tylko nie których ( po naciśnięciu na numer zwierzęcia kolczyka )  chodzi mi o paszport ?

U mnie wszystkie sztuki się normalnie otwierają, a żeby otworzyć dane podstawowe to nie musisz klikać koniecznie na nr kolczyka, wystarczy że klikniesz w obszarze szarego pola które podświetla się po najechaniu myszką na danego zwierzaka.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, WitekRolnik napisał:

23 godziny temu, MrCziken96 napisał:

Mam pytanie

Dlaczego na portalu IRZ Plus w zakładce zwierzęta nie mogę odtworzyć wszystkich sztuk tylko nie których ( po naciśnięciu na numer zwierzęcia kolczyka )  chodzi mi o paszport ?

U mnie wszystkie sztuki się normalnie otwierają, a żeby otworzyć dane podstawowe to nie musisz klikać koniecznie na nr kolczyka, wystarczy że klikniesz w obszarze szarego pola które podświetla się po najechaniu myszką na danego zwierzaka.

Właśnie teraz sprawdzałem i otwiera się każdej sztuki więc na razie działa prawidłowo ale na jak długo

Edytowane przez MrCziken96
  • Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, Gryzlii napisał:

Ps. nie każdy hf musi byc kosciotrupem i ciekawi mnie poprostu czy 10 zł bym wyciągnął z HF

ja ci powiem więcej, nie każdy czarno biały musi być HFem... tak my tu doszli do wniosku na forum

🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v