Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
korasss napisał:

2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Tak.

Zaryzykowałem i zacieliłem ją w wieku 18 mięs. Pozostałe jej rówieśniczki mniejsze były o około 100kg czekają na zacielenie w wieku 25-26mies.

Co tak późno ? 15 miesięcy i zacielam .25 to strata czasu i pieniędzy 

U mnie też zawsze zacielam w 15 miesiącu ,wycielenie w 24.Jeżeli jałówka ma odpowiednią budowę to zwykle nie ma problemów.

Opublikowano
35 minut temu, korasss napisał(a):

A Ty tak stoisz przy drodze i obsereujesz co się dzieje czy jak ?

Sporo jeżdżę ale i przy dk 50 mieszkam ,nie obserwuje ale po prostu widzę .

Opublikowano

Teraz się ruch zrobił bo ludzie przed świętami chcą opchnąć towar. Sprzedawałem tydzień temu po 14 zł/kg takie mieszańce mięsne wyglądające jak SM.

Opublikowano
W dniu 14.12.2024 o 09:46, Fugeo napisał(a):

Teraz się ruch zrobił bo ludzie przed świętami chcą opchnąć towar. Sprzedawałem tydzień temu po 14 zł/kg takie mieszańce mięsne wyglądające jak SM.

Kto bral

Opublikowano
1 godzinę temu, malorolny121 napisał(a):

Korzeniak.

z okolic Węgrowa ? Jak to ten to na okolicy brał od kilku rolników z pół roku ,a potem dawał bardzo kiepską cene względem innych i juz nie przyjezdza .

Opublikowano

Nawiąże współprace z dużymi gospodarstwami , fermami - kupie cielęta hf ( byczki ) w rozsądnej cenie - stała współpraca , prowizje dla zootechników , kierowników ferm mlecznych , jednorazowo ilosci 20 szt + tel 669751533 . Whatsapp info na priv lub pod postem jak kto woli

• Like 1
Opublikowano
GABBER85 napisał:

a co ty czytać nie umiesz?

Nie wiem czy nie wyspany czy przez ten wiatr taki nerwowy 😀,a czytać umiem.Ostatni tydzień 7-8 konkretnych komentarzy co do ceny i wagi sprzedanego bydła.Także przy tylu jeżdżących kanionach to niewiele.Dzwoniłem do mojego odbiorcy to mówił że ludzie pogłupieli ,30 sztuk dziennie ładuje i że po nowym roku nie będzie co wozić😀

Opublikowano
1 godzinę temu, filip78 napisał(a):

Niby wszyscy sprzedają,niby samochód za samochodem z bydłem ,a nic o cenach nie widzę na forum.Czyżby nie ma się czym chwalić😉

22 niby netto za o ,ale rozliczenia jeszcze brak .

Toć tutaj zagląda wielu, ale cokolwiek napisać to problem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, nexeqadore napisał(a):

Witam iComplex System,Przedecz zna ktoś ta firmę?

najlepiej kasa na miejscu, nie raz trzeba długo czekać za zapłatą i odbiorem

Opublikowano (edytowane)

Ja mam umówione na jutro HF od 11.5 netto, mm około 12.50 netto. Jak cenowo coś nie będzie pasować to zostaną do stycznia, bo zapowiada się cena według mnie. Z taką panika + okres swiateczny to jakby mogli to już dawno 1-2zl cena by leciała, a mimo to trzyma się stabilnie, więc trend wzrostowy.

@nikolas29

Jaka ubojnia? 50gr WBC? Jaka klasa? 

Edytowane przez asus921
  • Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v