Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, marulekk napisał(a):

Ja pier**lę, zawał jakbym taki obrazek na wejście do Obory zobaczył 🙆😁

E tam, u mnie to codzienność, dobrze daj jeść to i Twoje będą się wylegiwać 🤣

Opublikowano
48 minut temu, Samcik03 napisał(a):

Wiązane to wiązane jak przyjdzie krew pobrać linka na rogi przez rurę i stoi 

Też tak uważam że lepiej na uwięzi wygodniej . Ale patrze że co niektórym pasują te coraz to nowsze wymysły. Trzeba protestować przeciw tej 5 dla zwierząt a nie się na to zgadzać. Bo jednak większość gospodarstw trzyma na uwięzi .A że co niektórym pasuje luzem bo tak mają zrobione niech nie decydują za resztę 🤨😖

Opublikowano (edytowane)

Ja tam za nikogo nie decyduje , tylko obalam mity . Kiedyś było kilkadziesiąt sztuk na łańcuchach , teraz jest 3 razy tyle na luzie a roboty połowa . 

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 2
Opublikowano

Ale większość małych i średnich krowiarzy ma na uwięzi bo tak wygodniej i doić i karmić

Obory za małe do luzu 

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał(a):

Ja pier**lę, zawał jakbym taki obrazek na wejście do Obory zobaczył 🙆😁

Przed chwilą wchodzę, leży cielak wyciągnięty, łeb pod bariera wciśnięty, oczy wielkie i się nie rusza, dotknalem go czy ciepły jeszcze, a ten jak się zerwał to ja odskoczyłem na metr 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, lexiflexi napisał(a):

E tam, u mnie to codzienność, dobrze daj jeść to i Twoje będą się wylegiwać 🤣

W sumie coś w tym jest bo jak ja się najem do syta to też leżę 🤭😅

• Haha 1
Opublikowano

Sprzedaje do Chomiak Brodnica:byki hf-10. 50 zł, byki mm-11. 50 zł, jałówki mm-11. 00 zł. ceny netto.

Sprzedane do Chomiak Brodnica:byki hf-10. 50 zł, byki mm-11. 50zl, jałówki mm-11. 00 zł. ceny netto

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.12.2024 o 17:12, Cybulek17 napisał(a):

Zdecydowanie , super umięśnienie nawet u hfa . U sztuk na łańcuchu problem ze stawami był częstszy niż urazy na luzie , do tego nadepnięcia na ogony . 

20241114_142811.jpg

20241114_142752.jpg

A jeszcze na uwięzi ile by nie ścielił to zawsze od gówna obklejone

A później jak trafi taki obklejony to jest problem czytaliście o nowych wytycznych? https://www.tygodnik-rolniczy.pl/prawo/zmiany-w-prawie/rolnikom-grozi-kontrola-za-brudne-krowy-nowe-wytyczne-weterynarii-2523617. Te Twoje na zdjęciach wyglądają akurat na czyste...

o_563585_1280.webp

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Czego wy się tak boicie . U siebie i jeszcze boicie się jakiś kontroli 

Kto tym urzędnikom takich praw nadawał 😠😖

Chyba tylko dlatego żeby robotę mieli bo tych nierobów urzędowych za dużo 

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Czego wy się tak boicie . U siebie i jeszcze boicie się jakiś kontroli 

Kto tym urzędnikom takich praw nadawał 😠😖

Chyba tylko dlatego żeby robotę mieli bo tych nierobów urzędowych za dużo 

Słuchaj u mnie była weterynaria i kobieta zakwestionowała rasę 3 sztuk i trzeba było w systemie zmieniać. Były kolorowe hf a ona mówi że to są mieszance mięsne. Mam mamki i były blondy to dobrze nie wiedziały co to za rasa ale musi być tak jak chcą. Teraz urzędowo rekontrola płatna 205 zł więc mogą przyjeżdżać do woli...

• Like 1
Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 18:04, kris1235 napisał(a):

Sprzedaje do Chomiak Brodnica:byki hf-10. 50 zł, byki mm-11. 50 zł, jałówki mm-11. 00 zł. ceny netto.

Sprzedane do Chomiak Brodnica:byki hf-10. 50 zł, byki mm-11. 50zl, jałówki mm-11. 00 zł. ceny netto

Wczoraj sprzedawałem byki do Szczyglinskiego to za hf dostałem od 10,50 do 11,50 netto. Kiedyś byli Chomiaki po jedną sztukę bo przestał żreć i zapytałem się jak byk normalny płaci to dawali złotówkę mniej niż Szczygliński

• Haha 1
Opublikowano

Płyty obornikowe i zbiorniki wymagane od nowego roku tak w końcu to nie poszło nigdzie dalej i nie zmienilo sie data? Swoją drogą mam obore wraz ze stodolą a gnojownik przylega do obory i stodoły a teoretycznke chyba płyta musi byc odsunieta iles metrow od miejsc przechowywania paszy tak? To jak to ugryz jak nie przeniose w inne miejsce bo i tak nima sie gdzie obrócić a kończy sie podwórko zeby sie odsunąć i tak jest zabawa przy wywożeniu 🤣

Opublikowano
32 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

znajomy dostał za "ładne mieszańce" coś koło 12, po znajomości "po rodzinie" 😆 , tak sie wychodzi dziś z rodzinOŁ

Przecież to już dawno tak się wychodziło 😁😁

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, livebird napisał(a):

Płyty obornikowe i zbiorniki wymagane od nowego roku tak w końcu to nie poszło nigdzie dalej i nie zmienilo sie data? Swoją drogą mam obore wraz ze stodolą a gnojownik przylega do obory i stodoły a teoretycznke chyba płyta musi byc odsunieta iles metrow od miejsc przechowywania paszy tak? To jak to ugryz jak nie przeniose w inne miejsce bo i tak nima sie gdzie obrócić a kończy sie podwórko zeby sie odsunąć i tak jest zabawa przy wywożeniu 🤣

Jak pisałem o płytach do 25r dwa lata temu  to mnie tu wyśmiali 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze cieszo się, że dał im więcej "bo przecie rodzina" 😆

a ceny nie sprawdzali u innego bo by sie może dowiedział i krzywił że szukają innego 😆 ...

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
18 minut temu, livebird napisał(a):

A jak np ja wywożę obornik raz na miesiąc-poltorej bo mam głęboka ściółkę, obornik nie leży w jednym miejscu dłużej niż 5 miesięcy i jest co roku w innym miejscu ( co 4 lata powtarza się miejsce) to też jest obowiązkowa płyta ?

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Jak pisałem o płytach do 25r dwa lata temu  to mnie tu wyśmiali 

Ile ludzi ma płytę dla zasady i tyle towaru że leży gdzieś na polu. Na płycie mieści się z tygodnia albo miesiąca. Te śmieszne kary 5 tysięcy dla mnie co ma 30 sztuk i Biernackiego co ma kilkanaście czy dziesiąt tysięcy bydła i może tez płyty nie ma. Bez jaj. Nawet gdybyś nie miał płyty to co to jedna sztuka na rok za karę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v