Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panikujcie w germani 8tys przypadków niebieskiego u pomarańczowych 6tys  u nas 1 a wy sraczkę macie to co mają powiedzieć oni ? Tam ceny rekordowa wysokie a u nasa tanieć?

• Like 5
Opublikowano

Toć ta sraczka przypadkowa nie jest. Co roku jest coś. 

Entuzjazm, sprowadzanie odsadow, nowe programy i nagle yeb, kubeł zimnej wody 😁

A tu wszyscy czekali bo w grudniu na święta wołowina będzie najdroższa. Ten sam scenariusz przez całą moją historię w tej branży

Branży w której karmienie marzeniami to podstawa 😁

• Like 1
Opublikowano

Jak wszyscy ze sraczka będą dzwonić żeby zabrali to będzie dokładnie tak jak mówicie. Na zachodzie jest od dawna i jakoś cena nie jebla. U nas będzie wysyp "byków" po 500 kg

Opublikowano

NIC NIE SPADNIE , a w dodatku panika odbije sie za 3-5 miesiecy puierwsza fala podwyzek na 14-15 ( bo  chwilowo nie bedzie) i  później za 18 miesięcy  myśle że powyżej 15zł jest pewne

Opublikowano

Pewnie że jak ktoś ma byka 500-700kg to najlepiej jest przeczekać bo jak teraz hodowcy w gorącej wodzie kąpani sprzedadzą to w styczniu i lutym wołowiny będzie brakować, ale są też tacy co mieli zaplanowane sprzedaże na grudzień bo trzeba rachunki opłacić czy raty kredytów a tu z dnia na dzień wprowadza im się strefe chociaż tak jak my mieszkamy 180km od ogniska i też niby w niej jesteśmy i jak zwykle nikt nic nie wie czy to już weszło w życie czy dopiero wejdzie, a nasi urzędasy do karania rolników to są pierwsi w kolejce 

• Haha 1
Opublikowano

No właśnie mam byki po 750-800 kg i chce to puścić gdzie za 2-3 tygodnie mam nadzieje ze nie spadnie cena na ten moment 13-14zł/kg  mięsne, a gdzie to ognisko tego niebieskiego jezyka? Bo nigdzie nie ma za bardzo oficjalnych komunikatów itd. 

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, livebird napisał(a):

No właśnie mam byki po 750-800 kg i chce to puścić gdzie za 2-3 tygodnie mam nadzieje ze nie spadnie cena na ten moment 13-14zł/kg  mięsne, a gdzie to ognisko tego niebieskiego jezyka? Bo nigdzie nie ma za bardzo oficjalnych komunikatów itd. 

a to nie ejst tak że przed samymi świętami zawsze cena spada?

Opublikowano
45 minut temu, livebird napisał(a):

Za 3 tygodnie to zapewne sprzedasz

Opublikowano
49 minut temu, livebird napisał(a):

a gdzie to ognisko tego niebieskiego jezyka?

Chyba gdzies Wołów nad Wrocławiem https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/nalozono-ograniczenia-na-przemieszczanie-bydla-sprawdz-gdzie,154524.html

Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał(a):

NIC NIE SPADNIE , a w dodatku panika odbije sie za 3-5 miesiecy puierwsza fala podwyzek na 14-15 ( bo  chwilowo nie bedzie) i  później za 18 miesięcy  myśle że powyżej 15zł jest pewne

A co z mercosurem ? 🤔

Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

a to nie ejst tak że przed samymi świętami zawsze cena spada?

Niby tak choć jednego roku pamietam że nawet zdrożały🤣😅 nie kurna w sumie 2 grudnia juz to moze predzy za dwa tygodnie jakie cza to wypchnąć

Mom chęć dokupić reszte nawozu ttak to bym je przytrzymał do stycznia

Opublikowano
2 godziny temu, GABBER85 napisał(a):

Ciekawa teoria 

Opublikowano
3 godziny temu, wojak1986 napisał(a):

Senatorium czy wczasy🤭

Jeszcze kilka lat poprzedniego systemu i z pewnością sanatorium zamiast wczasów. 😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

HF86 Jeszcze zatęskinisz za bydłem , kuszą dopłatami i pewnie się skusze na kilka mamek , dopłata do mamki , dopłata do TUZ ekstensywne , dopłata do ekologi i biznes sie ładnie domyka .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
56 minut temu, jarecki napisał(a):

HF86 Jeszcze zatęskinisz za bydłem , kuszą dopłatami i pewnie się skusze na kilka mamek , dopłata do mamki , dopłata do TUZ ekstensywne , dopłata do ekologi i biznes sie ładnie domyka .

Cicho. Już 3 znalezione 🤫

Będzie super eko, full dobrostan 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v